ПК и след финала/Илкер Калели, Бурчин Терзиоулу & колеги- новини, проекти, изяви

• 84 757
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Хубава новина за Бурчинка! Но аз Чаатай хич не го харесвам и предполагам, че ще си го спестя този сериал заради него, въпреки участието на нашата сладурка. Пожелавам ѝ успех! Иначе целият останал каст е супер, но Чаатай надали ще си го причиня.

Като стана дума за "МУ" - не знам дали Бурчин трябва да съжалява, че се отказа да участва в него. Сериалът лично за мен е страхотен и проследих целия му първи сезон с голям интерес, като съм в очакване на втория. Сега например не мога да си представя Оя, пресъздадена от друга актриса, а не от Гьокче Бахадър. Нито пък останалите героини. А и не мисля, че подобно сравнение между двата проекта е уместно. Минало-заминало, станалото-станало. Няма смисъл от съжаления и тем подобни.

# 526
Ванко Hug
Не знам защо, но си мисля, че това няма да е единствиният проект на Бурчин за тази година. Т.е 10 епизода се снимат изключително бързо (например при "Дъно"-то със смени на режисьори и т.н. им отне два месеца грубо.) Да не говорим, че второстепенните роли нямат чак толкова много сцени. Имам предвид, че от есента може да се включи в ново дизи, ако реши.
За МУ според мен тръгнаха силно със заявка за качествен и модерен проект, но в един момент сценария стана нелогичен и прекалено раздут. Съгласна съм, че съпоставки между двата проекта са неуместни, но съм съгласна и с Елеонора Hug, че образа на Ойя е най-скучният, безинтересен и сив на фона на останалите. Може да се дължи на играта на Гьокче. Но ако принципно Бурчин бе приела ролята щеше да участва в добър проект с кофти роля. Сравнявайки Ойя с Дениз, Азад, Айшегюл...дори не мисля, че в ролята има някакво макар и малко предизвикателство.

Щях да те питам Едже продължава ли да е част от каста на "Жена"? Видях, че ще правят втори сезон.

И да не забравя Бирсен е отговорила в туитър, че Бурчин е присъствала  на снимките на постерите/трейлърите

Освен Бурчин, Боран Кузум и Сайгън Сойсал, към екипа във втори сезон се присъединява и Юрдаер Окур

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 09:38 от _Radi

# 527
Ради, на мен пък Оя ми е любима! Като енигма е. И си мисля, че е станало по-добре, че Гьокче Бахадър я играе. Отива ѝ. Но и на Бурчин би ѝ отивало, де. Факт е, че сериалът започна много силно, а след това загуби малко или много темпото, но с всички сериали се случва това. Тези, които запазват динамика и градират (като "Пойраз", например), се броят на пръстите на едната ръка и са изключения, колкото и да е жалко.
Иначе, да - Едже продължава участието си в "Жена". Първоначално ролята ѝ беше много недолюбвана, но в последствие се превърна в един от любимите персонажи със своята обективност, искреност и директност. Мога да кажа, че е коренно различна от Сонгюл тук. Там беше до голяма степен махленка, докато тук е много по-обрана и възпитана, по-разсъдлива и умерена, но пак си казва това, което мисли. Grinning

# 528
Здравейте. Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но видях, че сте научили новината.
Оф, какво направих, писах, писах, и на основния въпрос къде ще го гледаме пропуснах да отговоря.

Вероятно ще можем да гледаме тук https://www.netflix.com/bg-en/
Скрит текст:

Процeдурата е същата като при Пуху тв Wink

Колкото до кастът и на мен единствено Хазар ми слабее малко. Леко инфантилна ми е, но всички други са top Heart Exl

Бирсен Алтунташ тъкмо онзи ден беше пуснала леко заядлив туит колко ли съжалявали актрисите отказали участие в МУ...Хиляди пъти амин, че е отказала.

Може да се каже, че Netflix е като пуху, но ще бъде все едно да се каже, че .. например, ако сравняваме футболни отбори - Барселона е като ЦСКА. Joy Нещо такова.
Netflix е от скоро на пазара в България и има много малко съдържание на български език. Не всичко, което произвеждат (а те произвеждат огромна маса съдържание постоянно) е достъпно у нас. И малка част е със субтитри. Да не говорим за качеството на субовете. Просто в момента проучват пазара у нас и не влагат много пари.
Иначе в момента може да се каже, че е най-голямата онлайн платформа в света за филми и сериали. И The Protector е първият им турски сериал, като взимат дейно участие в създаването му както е навсякъде по света. Но дали българските абонати на платформата ще имат достъп до сериала засега не е ясно.

И за да не съм с празни ръце... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 529
Ванко, мерси за отговора Simple Smile Сонгюл си беше махленка, през по-голямата част от сериала така ме дразнеше.., но в същото време беше един от най-колоритните и интересни образи. То не, че в сериала имаше някой, който да не е. Всички бяха една малка вселена. Завиждам й на Елеонора, че тепърва изживява емоциите от сериала.

Ани, благодаря и на теб за включването. Flowers Hibiscus Права си, че сравнението с Пуху тв не е много уместно(по скоро имах придвид, че е онлайн платформа, начина на излъчване и т.н.), но ми е ясна огрмната разлика. Все пак това е Нетфликс. Пуху пред тях са като пеленаче. Grinning Или наистина като български отбор от трета дeвизия и Барса Grinning Затова и казах, че страшно се радвам, че Бурчин се присъединява към проекта. Първо кастът е убийствен, второ екипът е само от хора, който са изключителни професионалисти, международни авторитети, качеството на продукциите им е наистина на световно ниво. Дали сериалът  ще е достъпен за българските зрители, не знам, но със сигурност актьорите ще получат изключителен тласък напред и нагоре с участието си в проекта. А той определено си изглежда мнооого мащабен

Зад кадър
Скрит текст:

# 530
  • Чужбина
Здравейте момичета Flowers Hibiscus,

Много много много се радвам, че Бурчин ще участва в Протектора. Тя е черешката на тортата в каста. Браво!

Ради, аз съм още на 14-ти епизод на Пойраз. Тайничко се надявам, скоро да видя истинска целувка Kiss...засега Илкер и Бурчин го карат на целувчици по бузата и по челото Gift Heart
Много се кефя на образа на Зулфикяр. Златно сърце има, как само плака за кученцето, дето отиде курбан.
Има сцени, на които буквално се пукам от смях.
Също така, имам странното чувство, че Бахри е истинскията убиец на бащата на Сема. Как ли ще реагира тя, ако това се окаже истина?

За Netflix:
Момичета, Нетфликс иска абонамент.
Ани, нямаше ли още един турски сериал с Алиджан Ючерой, който беше продукция на Нетфликс?

И да, Нетфликс до голяма степен гарантира качество. Всичко е планирано до най-малкият детайл. Първо се снима, после се излъчва, т.е. раздводнявания заради рейтинг не може да има.

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 16:39 от Eleonora_27

# 531

За Netflix:
Момичета, Нетфликс иска абонамент.
Ани, нямаше ли още един турски сериал с Алиджан Ючерой, който беше продукция на Нетфликс?

И да, Нетфликс до голяма степен гарантира качество. Всичко е планирано до най-малкият детайл. Първо се снима, после се излъчва, т.е. раздводнявания заради рейтинг не може да има.

не знам кой е Алиджан Ючерой, може да е участвал в някой сериал на Нетфликс, може негов сериал да е качен на платформата (има турски сериали и филми качени там), но The Protector е първият продуциран от Нетфликс турски сериал. Оригинална Нетфликс продукция. Те имат такава практика да снимат сериали в различни държави заедно с местни продуценти, като в много от случаите включват в серилите специфични, интересни неща за държавата. В случая с The Protector ще наблегнат на историята, забележителностите на Истанбул.

_Radi, права си за тласъка в кариерите на актьорите. Защото каквото и да си говорим по света потребителите на Нетфликс едва ли ще посегнат към турски сериал качен на платформата (или ще са малко тези, които ще го направят), но към оригиналната им продукция със сигурност интереса ще е голям. Още повече, че сега фентъзито е във възход.

# 532
Ани, какво друго около историята се знае, освен че Хакан ще спасява Истанбул със супер сили? Бях чела за някакъв комикс Thinking

Eлеонора, а в 15-ти еп. колко смях пада Grinning То не са предложения за брак, схeми, стратегии, китайски ресторант..
За Бахри и бащата на Сема си на прав път. И Сема, и Айшегюл очаквано ще реагират доста остро, но ще ти кажа само, че намесата на Бахри е била основателна и е имал силен мотив. Със стореното е защититил  Сема и е променил живота й. За два епизода максмум и тя го разбира и всичко си е постарому Т.е Сема винаги си е била войник на Бахри и таква си остава до край.
Колкото до целувките на Айшето и Пойраз не очаквай да се развихрят. За целия сериал са показали няколко реалистични и страстни такива. Повечето са си невинни Grinning

Клипчето не  съдържа спойлери, само няколко Kiss

# 533
Малко се знае за историята. По мотиви от книгата Каракалем е. Турска книга от Ипек Гьокдел. За съжаление я няма издадена на български. Покрай сериала е издадена втори път в Турция. Рускините се опитаха да я преведат, но откъслечно и разпокъсано. Иначе от сигурен човек, който я е чел в оригинал знам, че е подходяща за филмиране, няма много описания, има действие.
Ето това е, което сме превели за сериала.
Скрит текст:
Сериалът разказва за приключението на Хакан, който един ден получава тайната мисия да опази света.
Тази мисия ще преобърне живота му.
Хакан е обикновен гражданин на 15 милионният град, който събира Изтока и Запада и е твърде далеч от това да се прави на герой.
Въпреки това, когато разбира, че градът му е застрашен от мистериозни сили, на Хакан не му остава друг избор, освен да ги спре.
Ще може ли Хакан, който е изправен пред мисия, за която не е готов и която не иска да приеме, да изпълни съдбата си на последен страж ?

А това е за книгата. Преводът е на Reni-BG
Скрит текст:
… Истанбул не прилича на другите градове!
Ако падне Алепо, човек ще се разстрои. Ако падне Кабул, ще го заболи.
Ако Париж види отдалеко вражески ботуш, ще подвият опашка/ще се скрият между краката си. Берлин се раздели на две, а Земята пак продължи да се върти.
Прободоха сърцето на Ню Йорк със самолет, градът още веднъж, наново беше построен.
Но така ли е Истанбул, я! Това е границата на Запада. Столицата на Изтока… В този град се крепи равновесието на света. Средата на везните… Ако Истанбул се препъне, човечеството ще падне!…“
Пътуването, което ще направите през времето, в което Ипек Гюкдел е писала Каракалем, ще ви представи историята на един вълшебен Истанбул!

Героите в книгата: (имената в сериала са променени)
Явуз е младеж, в чиито ръце попада вълшебна риза на 500 години… Той е защитника на Истанбул!
Коркут е амбициозен мъж и търси тайната на безсмъртието, за да може да получи жената, в която е влюбен.
Аслъ е младо, влюбено момиче, което се опитва да живее с вечно угризение на съвестта и което обича да се разхожда на високи места.
Каракалем е сянката на древното зло върху лицето на земята; гарван с рубинени очи.
Ахмет е красив професор, който сам си проправя път през проходите на Истанбул и е обиден от предателство, което преживява.
Гюнеш е жена, чийто лош късмет се дължи на красотата й…
Хъзър ага е кмет на едно отдалечено село в Денизли, човек с голямо сърце и пълен с тайни…

# 534
  • Чужбина
...The Protector е първият продуциран от Нетфликс турски сериал. Оригинална Нетфликс продукция. Те имат такава практика да снимат сериали в различни държави заедно с местни продуценти, като в много от случаите включват в серилите специфични, интересни неща за държавата. В случая с The Protector ще наблегнат на историята, забележителностите на Истанбул.

_Radi, права си за тласъка в кариерите на актьорите. Защото каквото и да си говорим по света потребителите на Нетфликс едва ли ще посегнат към турски сериал качен на платформата (или ще са малко тези, които ще го направят), но към оригиналната им продукция със сигурност интереса ще е голям. Още повече, че сега фентъзито е във възход.

Да, Ани, права си. Намерих допълнително инфо в нета.

"Netflix’s First Original Turkish Drama “The Protector”: Cast and Story":

The creator of Netflix’s First original Turkish drama is Binnur Karaevli, while the producer is Alex Sutherland, management producer is Onur Guvenatam, directors are Can Evrenol, Umut Aral, Gonenc Uyanık, and Gökhan Tiryaki. The screenwriter of the Protector is Ipek Gokdel together with Atilla Unsal and Askim Ozbek.

Details:
Producer: Alex Sutherland
Management Producer: Onur Güvenatam – O3 Media
Director: Can Evrenol, Umut Aral, Gonenc Uyanık, Gökhan Tiryaki
Screen Writer: Ipek Gokdel, Atilla Unsal, Askim Ozbek
Production designer: Deniz Göktürk
Visual effects will be carried out by Gradient Effect.

Момичета, как ще я гледаме Бубето, ако не искаме да плащаме на Нетфликс?

# 535
Ани Hug Елеонора Hug мерси и на двете ви. Flowers Bouquet Flowers Bouquet

Ново - Илкер и Бурчин с фенчета, които са си скрили лицата (снимката е от преди две седмици).

Тук са ги преподредили и изрязали

И няколко нови кадри от фотосесията на  Фунда за  InStyle

Част от интервюто

MODA
Funda Eryiğit ile İspanyol Rüzgarı
İspanya ilhamlı parçalarla adeta bütünleşen Funda Eryiğit ile soluğu İstanbul'un saklı kalmış güzelliklerinden birinde aldık. Haziran sayımızda.
Funda Eryiğit ile İspanyol Rüzgarı Funda Eryiğit ile İspanyol Rüzgarı

Piano Piano Bacaksız ile başlamak isterim, aynı isimli klasik Tunç Başaran filminden mi geliyor sosyal medya hesaplarındaki bu anımsatma?
Aslında bir müzik terimi, sakin sakin, yumuşak çalmak demek ama evet, filmle de alakalı. Güzel bir motto oldu benim için, uydu bana.

İstanbul Üniversitesi'nde aldın değil mi oyunculuk eğitimini?
Evet, siyasal bilgilerden sonra oyunculuk eğitimi aldım. Dokuz sene üniversite okumuş oldum (gülüyor).

“Aileme rağmen oyuncu oldum,” durumundan dolayı değil mi?
O madar da 'rağmen'lik bir durum olmadı. Onlar sadece “Okulunu bitir önce,” dediler bana. Biliyorsunuz, 'altın bilezik' meselesi, yoksa öyle, “Yapamazsın,” filan demediler. Siyasaldan mezun oldum da ne oldu, diplomam nerede bilmiyorum, bir kere sormadılar bile o ayrı (gülüyor). Şimdi keyifleri yerinde.

Röportajın tamamı Haziran sayımızda!

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 18:44 от _Radi

# 536
Привет, момичета,
Радвам се за Бурчин, това ново начинание надявам се, да ѝ донесе известност и извън пределите на Турция.
А аз силно се надявам, че рускините ще намерят начин да преведат сериала, така че поне на руски да го гледаме.
Ое не съм изгледала Дъно на бг  Embarassed защото се захванах с един много сладък стар сериал- "В очакване на слънцето"
Сравнително кратки серии от час и половина и лека история.

Хубава седмица!

# 537
Пепелче Kissing Heart сериалът, който си започнала да не е с Керем Бурсин, Ямур Танръсевсин и Ханде Доандемир Thinking Ако е  този, за който си мисля, горещо ми го препоръчваха, но така и не го погледнах Blush

Снимките на "Защитникът" -втори сезон, са започнали. Както каза Елеонора, Hug всичко е точно по график и преценено до най-малкия детайл.

Айча и Боран вече споделиха снимки от сета, надявам се и Бурчинка да го направи.

И една нова, прекрасна, екранна двойка на хоризонта Али Ил и Башак Парлак. Heart Eyes Понеже и двамата си ги харесвам, спретнах това

Та за филма, получили са главните роли- ще играят семейна двойка, очакваща дете. Мисля, че ще е комедия.

# 538
Цитат
Пепелче Kissing Heart сериалът, който си започнала да не е с Керем Бурсин, Ямур Танръсевсин и Ханде Доандемир Thinking Ако е  този, за който си мисля, горещо ми го препоръчваха, но така и не го погледнах Blush
Да той е и става, докато чакам нещо ново.

# 539
Привет Simple Smile

Пепелче Kiss  Елеонора Kiss нося ви чудесна новина. Рускините ще превеждат "The Protektor".  

Днес Бурчин е на снимки. Ето какво е публикувала  жена от екипа.

"Бурчин Терзиоулу наистина е в екипа.Любима актриса, невероятна жена. "

От днешния сет.
Скрит текст:
Прекрасно място - моргата Joy

Мурат Далтабан е получил 7 номинации и 4 награди, включително за режисура от CATS Critics Awards For Theatre- Шотландия.

http://www.haberturk.com/murat-daltaban-in-oyunu-gergedan-cats-o … alda-aday-2008636

Илкер Калели написа доста хубав туит. Отбелязвайки успеха на колегата си.

Общи условия

Активация на акаунт