Детето ми е било почти неадекватно през първия ден в яслата ?

• 10 115
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ами хубаво. Да беше пробвала поне ден - два, а не да си разсъждаваш (което не ти е силна страна) какво би било и какво не. Представи си пък, че се получи.
Не си мисли, че в новата ясла ще влизат с усмивка и песен на уста. Поне не в началото. Мисля, че ще се повтори абсолютно същата сценка.

# 61
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Разбира се,че ще се повтори същата ситуация.Още повече,че веднъж е минал номера и са останали вкъщи след рев.Та имат "опит" в тези неща.Аз си мисля,че ако спокойното дете беше оставено да посещава яслата имаше огромен шанс на по късен етап да помогне страшно много в приобщаването и на другото.То ще види,че братчето или сестричката(не знам какви са) не плаче и влиза спокойно и то ще се отпусне.

# 62
Знам ,че най - вероятно ще е същото ,но пък да ми казват ,че едва ли не не могат да се справят с едно дете ми идва прекалено .В тази градина по никакъв начин нежелаеха да стане по лесно всичко .След като виждат ,че реве чак толкова можеше да се съгласят да го чакам там примерно след един час да ми го доведат , Можеше да влезем задно при децата сигурно съм че след няколко минути щеше да се заиграе и да забрави за мен .След като нищо не иска да яде какъв е проблема да му нося храна от вкъщи ,изобщо смятам ,че това дърпане от входа се отрази на всичко това .Ще трябва да ходят само защото е наложително .Не мога да повярвам ,че персонала по никакъв начин не желаеха да улеснят нещата .

# 63
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Не всичко идва от персонала Hands V За по лесна адаптация от огромно значение е и подготовката на детето от вкъщи.

# 64
И как по точно да не зависи от персонала ,че за тях е по добре да оставят гладно дете ,от колкото майка му поне в началото да ходи да го нахрани?  Както и да е жалко ,че не само моето ,ами и много други деца минават по този път .Не може да се учакваш ,че всичко деца лесно ще свикват и че всичко деца няма да имат нужда от по плавен преход с яслата .Не случайно в чужбина нещата са доста по голямо ниво от тук в България.   Как да го подготвя повече от това ,говорила съм ,обяснявала съм колко и как правят децата в яслата .Водих ги няколко пъти в яслата преди това ,какво повече от това мога да направя 'за да е подготвено детето за яслата '

# 65
Вие с какво попдпомагнахте за лесна адаптрация детето от вкъщи?

# 66
Ани в детските градини е недопустимо носенето храна отвън. Няма как да го храниш ти с храна от вкъщи защото другите деца ще гледат, че твоите ядат нещо различно от тяхното и ще ревнат за същото. То ако беше да се угоди на всеки претенциозен родител, за кво са тия градини. Положението в БГ с градините е такова, ако не ти харесваш хващай си багажа и заминавай в чужбина и до първи клас си стой до дупето на детето ти. Първо ти се справи с децата си и после изисквай от персонала да се справя. Извинявай за грубия тон, но вече дразниш с изказванията си. Все си жертва и все очакваш чудеса да правят всички около теб, за да ти е комфортно.

# 67
  • Варна
Знам ,че най - вероятно ще е същото ,но пък да ми казват ,че едва ли не не могат да се справят с едно дете ми идва прекалено .В тази градина по никакъв начин нежелаеха да стане по лесно всичко .След като виждат ,че реве чак толкова можеше да се съгласят да го чакам там примерно след един час да ми го доведат , Можеше да влезем задно при децата сигурно съм че след няколко минути щеше да се заиграе и да забрави за мен .След като нищо не иска да яде какъв е проблема да му нося храна от вкъщи ,изобщо смятам ,че това дърпане от входа се отрази на всичко това .Ще трябва да ходят само защото е наложително .Не мога да повярвам ,че персонала по никакъв начин не желаеха да улеснят нещата .
Персоналът не е отговорен за тези ограничения - те спазват правилници и процедури. Например, не се позволява родители да влизат заедно с децата, защото останалите деца ще се разтроят като видят, че новите са с мама или тате, пък те са самички. Това е причината и когато се водят или взимат децата, да не позволяват да надничате в стаята, защото останалите дечица ще се развълнуват дали това не са техните мама и тате. Храна от вкъщи няма как да се носи - това е забранено от РИОКОЗ, защото няма как да се гарантира, че внесена непроверена храна няма да попадне в ръцете и устата на някое от останалите деца в групата, което например може да е алергично или на специална диета...Ако се случи натравяне, яслата ще носи отговорност и ще отнесе глоба, а не майката, която е занесла домашна храна. Като цяло, добре е да се поставите и от другата страна преди да обвинявате.
Права сте, обаче, че изтръгването от ръцете и влаченето на детето вътре плачейки, не е правилна тактика. И аз не съм съгласна с подобни действия. Но в никакъв случай не бива да обобщавате, че във всички ясли е така. При нас не се е случвало да го бутат насила вътре. Ако е разплакан и разтроен, оставят го малко навън при мен да го успокоя и когато е спокоен, влиза. Просто не бива да се обобщава и очерня всичко на конвейр.

# 68
Защо Ани си представя, че само нейното дете плаче и не иска да яде в яслата? Всички деца правят така.  И ако 20 майки влязат в яслата с домашно приготвената си храна да си нахранят децата на обяд какво ще се получи?!? Безумието на някои майки ми идва в повече понякога.

# 69
Всичко приемам прави сте ,но не мога да се съглася ,че детето трябва да стой там с истерията и да се влачи като мръстно коте ,това явно не беше нашата градина .Нямаше как да я оставя да припада там от плач ,просто нямаше как да стане .

# 70
Ани, аз пък се запознах с обстановката. Видях къде децата играят и спят през деня. През първите 2-3 дена дори ме пускаха за по няколко минути, след което неусетно се измъквах. Simple Smile
Персоналът винаги е намирал време да си поговорим и да отговори на въпросите ми. При добро желание и подход в комуникацията, нещата се получиха.
Никога не съм виждала да изтръгват плачещо дете и да го влачат, като чувал с картофи. Моят син също плачеше в началото. След него съм виждала и други деца, които с рев влизаха в стаята. Ако искаш ми вярвай, но отношение, каквото ти описваш, не съм виждала в тази ясла. Да не си помислиш, че описвам друго детско заведение - става дума точно за яслата и групата, от които ти се оплакваш. Разбира се, най-лесно е да драматизираме и да се тръшкаме във форума.

# 71
Ами не знам защо при нас е така .Почти нищо не можах да разбера какво е доволе до това състояния Лелите  ,които посреха  децата толкова бързаха да влезат  вътре че дори не се запозна с нас дори и именно не чух .Няма да ви лъжа ако това си мислите .Изкараха моето дете ,че едва ли не е лудо и получава някакви пристъпи да припада когато реве .Буквално я изтръгна да взеле вътре .А още по малко да видя в какво се състои тази градина къде ще седят цял ден децата .

# 72
  • София
Ние също имахме неприятни преживявания с персонала в яслата. Иначе ги виждах колко добре се държат с останалите деца и родители, но на мен ми обясняваха как чудо като сина ми не са виждали през целия си стаж, почнали били хапчета да взимат заради него  Tired
В последствие, след като зорът при нас премина, бяха подхванали родителите на друго ново дете. Със същия репертоар ... Та си мисля, че има ясли, в които персоналът си позволява да обработва родителите на децата с по-трудна адаптация, с цел да ги спрат и на тяхно място да дойде друго дете, което може да е по-спокойно  Rolling Eyes

# 73
Ами и аз почти съм на това мнение ,имам чувство ,че просто с моето дете не им се занимаваше ,може би не трябваше да я спирам ,но пък не знам до какво щеше да доведе това .Може би сте прави и си подбират децата ,и тези който не слушат не ги искат .

# 74
Ами не знам защо при нас е така .Почти нищо не можах да разбера какво е доволе до това състояния Лелите  ,които посреха  децата толкова бързаха да влезат  вътре че дори не се запозна с нас дори и именно не чух .Няма да ви лъжа ако това си мислите .Изкараха моето дете ,че едва ли не е лудо и получава някакви пристъпи да припада когато реве .Буквално я изтръгна да взеле вътре .А още по малко да видя в какво се състои тази градина къде ще седят цял ден децата .

В нашата ДГ. Сутрин лелята приема децата сама а мед сестрата прави филтър  и когато има ревящи и тръшкащи се успява само да го грабне и да затвори вратата ....Та проблема не е в персонала а в директорите които си правят икономии на персонал  тези хора правят всичко по силите си като се има предвид и броя деца ...та каква чужбина там не се тъпчат по  30 деца на списък и ДГ не са отворени от 7.00 до 7.00 .....Да не коментирам някои родители как си натъпкват децата  сутрин без  добро утро даже така че по добре да сме благодарни на хората отглеждащи децата ни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт