Неприятно ми е....?

• 84 194
  • 696
  •   1
Отговори
# 330
Неприятни са ми бъбривите хора. По-напред писах, че съм екстроверт, но имам някакви граници. За жалост едната ми колежка може на всеки да надуе главата. Като заговори и не спира. И говори за неща, които честно казано не ме вълнуват.. понякога си намирам работа или си вадя телефона, защото ми писва.

# 331
Неприятно ми е да седя в претъпкани помещения.

# 332
Неприятно ми е някой да ми казва от къде да мина като маршрут. Защо съм минала от тук? Защото аз съм шофьора и така съм решила!

# 333
Неприятно ми е това повсеместно хранене на гълъби, особено в парковете. Вече не можеш да седнеш или да минеш през парк, в който да няма 20-30 скупчени гълъби и някой да им хвърля хляб. Не знаят ли тези хора, че разнасят болести?!?
А веднъж дори на улицата хвърлиха от някаква тераса шепи едри трохи и отвсякъде около мен накацаха гълъби, ужас!

# 334
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Неприятно ми е това повсеместно хранене на гълъби, особено в парковете. Вече не можеш да седнеш или да минеш през парк, в който да няма 20-30 скупчени гълъби и някой да им хвърля хляб. Не знаят ли тези хора, че разнасят болести?!?
А веднъж дори на улицата хвърлиха от някаква тераса шепи едри трохи и отвсякъде около мен накацаха гълъби, ужас!

Какви едри трохи, съседа от другия вход, живее на последен етаж, направо парчета хляб мята!
Една сутрин за малко да ме уцели.  ooooh!

# 335
Да се хвърля от терасата е ужасно, защото не знаеш къде ще падне. Но хората, които хранят птици в парковете са в правото си. Аз пък съм против натрапването на американския модел на мислене, според който всички животни (птици, катерици и т.н.) са вредители.
А тези на италианските площади (които кацат по туристите и са в пъти повече от нашите) не разнасят ли болести? Очевидно не - ако имаше извънредна ситуация, щеше да се чуе. Разбира се, има и епидемии, за които допринасят животните в града, но те са нещо изключително и рядко.
Всеки има право да не обича животни, но не може да натрапва начина си на мислене и поведение на другите.

# 336
  • София
май в един от италианските градове забраниха храненето на гълъбите, защото правят много боклук, птиците осират навсякъде историческите паметници и разнасят зарази. Всяко нещо, когато преми една критична точка, става опасно. Ако някой сега пусне слуха за ппичи грип, ще видите как тутакси ще спрат да ги хранят.

# 337
Във Венеция е забранено. И на децата съм казала, че глоби не ми се плащат там.

# 338
Да се хвърля от терасата е ужасно, защото не знаеш къде ще падне. Но хората, които хранят птици в парковете са в правото си. Аз пък съм против натрапването на американския модел на мислене, според който всички животни (птици, катерици и т.н.) са вредители.
А тези на италианските площади (които кацат по туристите и са в пъти повече от нашите) не разнасят ли болести? Очевидно не - ако имаше извънредна ситуация, щеше да се чуе. Разбира се, има и епидемии, за които допринасят животните в града, но те са нещо изключително и рядко.
Всеки има право да не обича животни, но не може да натрапва начина си на мислене и поведение на другите.

Не знам за такъв американски модел, там катериците се разхождат спокойно из парковете, вкл. и в зелените площи около Капитолия. И никой не казва, че са вредители, но пърхането на 20-30 гълъба едновременно не мислиш ли че разпръсва всичко натрупано в перата им?

Скрит текст:
Гълъбите в градовете пренасят хламидийна плевмония – зараза, която трудно се диагностицира и изисква много продължително лечение, информира вестник „24 часа”.

Болестта се пренася чрез прах от гълъбите.

„Имаме по 2 до 5 случая на месец”, обяснява Камен Плочев, директор на Инфекциозната клиника на ВМА.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/news/news_14009.html

# 339
  • София
а,точно,разнасяха някакви паразити, които се вдишват, отделно в изпражненията имаше нещо. Ако правилно помня, една от причините врабчетата да са почти изчезнали в градовете е, че гълъбите са превзели територията, а другата причина е мръсният въздух.

# 340
Предполагам, че една нормална хигиена е достатъчна, за да се избегне тази опасност. Под американски модел на мислене, имам предвид, че във всички техни предавания и филми наричат гълъбите "плъхове с крила", а отношението към катериците и миещите мечки е много подобно. Отделно от това, тази кампания за кастриране на всички животни, ми изглежда абсурдна. Или как критикуват уличните животни по нашите улици, а за тях е нормално да избиват огромно количество животни в приютите им.

# 341
Неприятно ми всички да ме питат колко килограма съм качила покрай бремеността. И да ми обясняват как се качвали много и се смъквали трудно. Как сега ще се освиня и не знам си какво още свързано с килограми.  А аз в 8 ми месец съм качила почти 8 кг и въобще не искам да се втелявам в това към момента..

# 342
Предполагам, че една нормална хигиена е достатъчна, за да се избегне тази опасност. Под американски модел на мислене, имам предвид, че във всички техни предавания и филми наричат гълъбите "плъхове с крила", а отношението към катериците и миещите мечки е много подобно. Отделно от това, тази кампания за кастриране на всички животни, ми изглежда абсурдна. Или как критикуват уличните животни по нашите улици, а за тях е нормално да избиват огромно количество животни в приютите им.

Мисля, че организациите, които ни критикуват за уличните кучета са немски, не американски.

# 343
Неприятно ми всички да ме питат колко килограма съм качила покрай бремеността. И да ми обясняват как се качвали много и се смъквали трудно. Как сега ще се освиня и не знам си какво още свързано с килограми.  А аз в 8 ми месец съм качила почти 8 кг и въобще не искам да се втелявам в това към момента..

На мен изобщо ми е неприятно публичното обсъждане на нечий външен вид.
Освен ако не сме в групата на ФБ, в която, примерно, обсъждаме точно това и групата е създадена с такава, именно, цел.
...
Обожавам животни. Но определено смятам, че по улиците не следва да има бродещи кучета.

# 344
  • София
Гледам да не се вторачвам  в неприятните хора , случки, неща,  но ми е супер неприятно , когато нагъл шофьор отнема предимство,когато не може да шофира адекватно, когато не дават мигач.
Неприятни са ми буквално , простите шофьори.

И ми е супер неприятно лицемерието , всеки в лицемер в днешно време. Излиза от стаята, човек (даже роднина) бам , всеки го обсъжда.

Неприятно ми е когато някой гледа само, колко било почистено вкъщи , има ли прах , каква домакиня била, на какво й мирише прането, кому е нужно това обсъждане ?

Неприятно ми е когато трябва да замълча на неприятни хора, заради колегиалност уж , и гледам рядко да влизам в диалог с подобни негативни , вечно крещящи и недоволни колеги.
Та там сме само на работа, офисни плъхове точно , за кои са се взели?

Общи условия

Активация на акаунт