91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 867
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
Русалке, благодаря много за включването, очаквах с нетърпение мнението ти, защото поне знам че е на човек, познаващ обучението в НЕГ. Наистина се надявам, всичко да е наред с Б клас Simple Smile и както казва майка ми, като филолог и бивш учител в АГ - ако 20% са от учителя, то 80% са от децата. Дано да са добър клас, да искат да научат, тогава и преподавателя е готов да "дава". Успех утре на всички "зайци" в новото училище и на порасналите вече каки и батковци. Hands Plus1

# 166
  • София
 За Олга Делийска в старата тема също са споделяни позитиви - спокойно, мами Simple Smile

# 167
  • столицата
Успех на всички ученици!

# 168
  • София
На добър час и попътен вятър в новото училище! Успех на всички ученици!

# 169
  • дядовата ръкавичка
Успех на децата! Да е спорна и щастлива годината!

За Олга Делийска има отзиви  в предишната  тема. Чудесен преподавател, уравновесен спокоен човек, с чувство за хумор.

# 170
За съжаление първите впечатления на детето от класната са "доста неприятна" жена. ..Disappointed

# 171
  • България
 Отзовите на моя син са положителни.

# 172
  • столицата
Аз все още нямам отзиви. Някъде се разхождат с част от момичетата от класа.

# 173
От 8б клас има 5 деца, които са приети в Лайстунг. В интерес на истината децата така и не свикнаха с госпожата. Много от тях ходеха на допълнителни уроци по немски език. Подготовката им определено не беше на нивото на останалите паралелки. В края на учебната година класната им отсъстваше за една седмица и детето ми беше много впечатлено от учителката, която заместваше. Заяви, че са осъзнали колко много са загубили.

# 174
А направено ли е нещо в тази  връзка през годината ? Опит да се говори с ръководството, настоятелството.
След като нещата не вървят  добре  и това е в ущърб на децата , може би все пак трябва да се сигнализира за проблем. 

# 175
  • София
Маринарина, аз не познавам въпросната  учителка, нямам никакъв интерес нито да я нападам, нито да я защитавам. Децата ми и за миг са нямали досег с нея. Но доводът, че много ученици от класа й са ходели на уроци за лайстунг заради липсата й на качества, не е чак толкова показателен. Никой не се осмелява да признае, но съвсем не малко деца, били иначе в паралелки със спрягани за много добри учители в 8 клас, пак ходят на уроци.  Разбира се, има и такива БЕЗ, но никой не знае какво е точното съотношение във всяка паралелка, просто много хора премълчават удобно някои неща. В класа на голямата ми дъщеря имаше такива с уроци, и в този на малките също. А бяха с добри учители по езика, на голямата даже аз си я избрах, понеже е преподавала и на мен, знам колко е строга, тогава все още можеше да се изразят предпочитания.... Хората се презастраховат, защото форматът на изпита за лайстунг е различен и в час не остава чак толкова време да се тренира той специално, особено до преди година, когато все още имаше и НВО в каря на  8 клас по езика.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 13:39 от пенсионирана русалка

# 176
Не искам да плаша "зайците" от Б паралелка и техните родители, но нека си споделим истината (всички останали класни в 8 клас са добри). Ние бяхме първият випуск на госпожата като преподавател в подготве (поне в това училище). Ситуацията беше меко казано зле. Обаче нямахме все още база за сравнение и се усетихме се твърде късно. Резултатите бяха налице не само като успеваемост на изпита за лайстунг, но и на външното оценяване в края на годината, за което пък се оказа, че децата били виновни и как можело да я изложат така!
Следващият випуск вече беше предупреден и се вдигна доста шум. За съжаление промяна нямаше, но родителите бяха предупредени и почнаха отрано с частните уроци. Това е и причината за по-доброто представяне, както marinamarina вече сподели. Потвърждавам, защото имам познати деца от Б клас и от този випуск.
За успокоение обаче ще добавя, че се наваксва напълно с частни уроци, но за съжаление удря по джоба... Натоварването не е кой знае колко, защото дефакто при въпросната госпожа почти не се учи, няма домашни  и контролните са сведени до минимум.
За тези, които се ориентират към лайстунг, да наблегна, че в немския отдел не се изучава немски като чужд език, а немска литература и се пишат съчинения, т.е. пропуснатият материал няма как да бъде разяснен и усвоен, което създава огромни затруднения.

# 177
  • София
Това е вече друго, ако и на  НВО резултатите са били слаби, понеже то се явява масовият измерител за овладяване на заложеното по програма в ЕГ. Понеже  учителите всъщност не са задължени да подготвят по формата за  лайстунг. Едни помагат като дават материали от предходни изпити, проверяват, обясняват, други обаче не го правят. Но ако и на НВО децата от въпросния клас не са се справили добре, това вече показва масово неусвоен материал.. Сега стратира годината,  предстои родителска, поставете ултиматум  вие родителите да се дават и проверяват по-обемни домашни, да се предават достатъчно думи, да се правят граматични упражнения, да се пишат съчинения..

# 178
Много успешна година  на всички !
Зайците да намерят своите приятелства, предизвикателства и забавления.

julika, не се отчайвайте в никакъв случай. Класът на сина ми имаше ужасна класна в начален курс. Ужасна до степен истински шок във всяко едно отношение.
Въпреки нея (а може би благодарение на това че беше такава) класът израсна много самостоятелен, силен и беше най-страхотният от випуска. Във всяка случка винаги има и по нещо положително.
Вярвам, че децата са страхотни, а това е гаранция за успех. Дори и да има пропуски в първата година, те ще бъдат изгладени за 5 години немски със сигурност ....

# 179
Незнам това ми изглежда безумно да си в немска гимназия и да ходиш на уроци по немски.... WTF Astonished ....Не съм съгласна детето ми да е положило толкова усилия в 7 клас и накрая да се окаже недоучено защото определена жена не и се занимава, за съжаление обаче още незнам как да процедираме родителите на деца в Б клас, като се има предвид мнението за директорката!!!??? Според мен е недопустимо 26 деца всяка година да са "наказани" незаслужено...Ще видим след родителската среща в понеделник, но това не може да е тенденция, не бива да има такива преподаватели в най-желаната гимназия в София. Rage

Общи условия

Активация на акаунт