91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 906
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А някъде назад по темите мисля,че имаше решение за увеличаване на сумите, според успеваемостта и за НЕГ сумата беше 90лв. Даже обяснявах на синковеца, че ще взима толкова пари от тази година, но се оказа, че лекинко съм се объркала . Confused
Те като са предлагали подобно нещо би трябвало да са се запознали с приблизителната бройка на децата получаващи стипендия за успех и отпуснатата сума да е в този порядък. Rolling Eyes

# 271
  • София
Лиани, аз никога не съм чувала (децата тоест не са споделяли) да е предлагана подобна сума в НЕГ, дори и само като предполагаема.Astonished

# 272
Само пак да попитам сигурно ли е това за стипендиите за 8 клас? Питам, защото дъщеря ми е чула няколко пъти госпожата да казва, че 8 клас няма да взимат стипендия.

# 273
  • София
Нищо не е сигурно.. Освен ако някъде все пак е регламентирано, а ние просто не знаем.  Но по логика сегашните  осмокласници са със завършено основно образование, точно каквито са и настоящите  десетокласници в ЕГ - и ако на едните се полага стипендия, би трябвало да има и за другите. Но между "би трябвало" и "така е" разликата е огромна.

# 274
# 275
  • София
Лиани, аз никога не съм чувала (децата тоест не са споделяли) да е предлагана подобна сума в НЕГ, дори и само като предполагаема.Astonished

В една от темите, не помня дали наборната или тази за НЕГ беше публикувана таблица за увеличаване на стипендиите по групи училища според успеваемостта им на матурата по БЕЛ. Запомнила съм, че НЕГ беше в първа група и сумата беше такава, може и да бъркам Rolling Eyes
Намерих нещо подобно в нета https://www.blitz.bg/obshtestvo/105-lv-stipendiya-za-otlichnik_news267331.html , просто нямам време да ровя, за да намеря конкретната таблица.

# 276
Здравейте, момичета. Майка съм на зайче и изчетох темата с голям интерес. Благодаря на всички ви за споделените мнения, които са ни от голяма полза.
Пиша много притеснена и ви моля да споделите впечатленията на децата си от учителя по БЕЛ на осмокласниците, г-н Метев. Днес е наказал цял клас да стоят прави до края на часа, защото две деца са говорили (обсъждали са помежду си поставен въпрос). Звучи ми абсурдно и плашещо. Или, най-малкото, нередно. Знам, че е нов и вероятно се опитва да изгражда авторитет, но категорично не одобрявам методите му. Имате ли информация за него?

# 277
  • София
От сайта на МОН:
Списък на училищата, които ще получат допълнителни средства за с … ванието и науката
.....
91.НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ,,Професор Константин Гълъбов" -Четвърта група - 75 лв. за всеки ученик в дневна и индивидуална форма, след завършено основно образование
......

# 278
  • София
От сайта на МОН:
Списък на училищата, които ще получат допълнителни средства за с … ванието и науката
.....
91.НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ,,Професор Константин Гълъбов" -Четвърта група - 75 лв. за всеки ученик в дневна и индивидуална форма, след завършено основно образование
......

Явно няма да отидат за стипендии!

# 279
  • Sofia
Здравейте,  някой би ли споделил за нивото на английски език в училището.Тази година щеката е в 9 клас.  Ходеше до тази година на школа по английски. Ниво В-2 е. Много се чуди дали да продължава с школата или да се надява на знания в училище. В 9 клас започват с ниво В-1. По английски им преподава П.Аврамова. Тя и е даже и класна. След като са разговаряли с госпожата дъщеря ми ми каза, че до завършване се стигало ниво С-1. Дали е така се чудя...Ако някой има поглед Моля да ми сподели.😊

# 280
  • София
Браво на децата от НЕГ! На организираното от "Приорити клуб" лекоатлетическо състезание  сформираният отбор на гимназията е спечелил първо място и  съответно 3000 лева награда за  оборудване на физкултурния салон Simple Smile.

Ивбен, имате време, ориентирайте се тази година в обстановката.  Ако нещата са ОК, останете на училищния английски и в един момент девойката може да отиде само на подготвителен курс за САЕ. Ако пък има ученичката резерви към обучението  в училище, няма да е късно и в 10 клас да се заеме със следващите нива на курс. Аз лично (косвено, а дъщеря ми пряко ) съм доволна от г-жа П, Аврамова, която й преподаваше от 9 до 12 клас. Те даже завършиха с учебник С2. Писала съм назад, че при нея часовете бяха разчупени - играеше се понякога на Скрабъл на английски по отбори, пишеха се  съчинения на някак по-философски теми, учеше се  и граматика/лексика.  Жената е наясно явно с изискванията и за сертификати, понеже  приятелка на дъщеря ми  от друго училище, ако помня правилно, е била при нея някъде на школа/уроци за подготовка.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 09:59 от пенсионирана русалка

# 281
  • София
Ей, браво на децата за физкултурния салон! Blush
Относно английския, за съжаление не мога да се похваля със същото.
Скрит текст:
Русалке, какъв е тоя вашият късмет,
 бре! Изпълнена съм с неблагородна завист Wink
Първо беше една г-жа, после друга, но темпото е бавно, дисциплината лоша, г-жата не се справя да въдвори ред и нещата не вървят много.
Това, дали детето ще ходи допълнително на курсове, зависи от целите и амбициите. Те все ще научат английски колкото да се оправят, ако целта е следване в Германия, може би няма нужда от много високо ниво по английски. Стига тийнът в 9-ти клас да е наясно какво ще иска като стане време да завършва 12-ти. Щото някои си променят намеренията.Laughing

# 282
  • София
Хаха, мамамилк, не завиждай.. Simple Smile Не забравяй, че имам и  още деца в НЕГ, не е само голяматa...Не бих казала, че те могат да се похвалят с кой знае какво качествено протичане на часовете по английски.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 13:14 от пенсионирана русалка

# 283
  • Sofia
Русалке,  благодаря за инфото!
Ще пробваме с училищния английски за сега.  Ако не се случват нещата както девойката очаква ще тръгне на школа.

# 284
Относно стипендиите за 8-ми клас (ако въобще има такива)трябва да се изчака класната да каже на децата или...?

Общи условия

Активация на акаунт