91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 911
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
Някой да знае нещо ново относно стипендиите за 8-ми клас?

# 301
Явно за всички тези въпроси ще си питаме на родителската среща, аз за първи път чувам за този електронен дневник, а за стипендиите - дъщеря ми каза, че абсолютно нищо не са им казали ... Simple Smile

# 302
  • София
Децата от ученическия съвет са организирали тази събота в кино Влайкова интересно културно събитие "Немската чете".
Аз сега разбрах и ми стана много интересно и приятно, че въобще нещо извънучебно се случва.
На сайта на училището няма нищо.
Публиката само ученици ли е?

# 303
  • София
За електронен дневник не съм чувала. И да има някога, моите няма да го дочакат . Колкото до стипендиите,  децата ми споделиха, че  на съвет е гласувано да бъдат намалени. Не знам накъде по-ниски от досегашните, ама.. Явно е заради прибавянето и на осмокласниците в графата взимащи. Утре ще се чуе Simple Smile.

# 304
Електронният дневник е https://www.shkolo.bg/
91 НЕГ обаче не е клиент на сайта (информацията е от днес - 25.10.2017г.)

# 305
Стипендиите би трябвало да са допълнителен стимул за децата, все пак знанието и трудолюбието им да се възнаградят по някакъв начин, но ако продължават да ги намаляват, то ще излезе като подигравка, не като стипендия, ако сега са по 20 - 25 лева на месец (което също е нищо), ако станат по 15 - 20 лева - то това не е стипендия, а не знам как да го нарека Sad Децата имат контакти и с други деца, от други училища и там стипендиите са в рамките на 50 - 60 - 70 лева. Не знам, това според мен не е добра политика към учениците ... И аз съм взимала стипендии и с парите все пак можех да си купя нещо, но с тази стипендия не знам точно какво ще успеят да закупят, освен да се почерпят в някое от близките им заведения Simple Smile

# 306
  • София
Стипендията под 21 лева не може да слезе, има  законов долен праг. След малко отивам на родителска и ще разбера доколко вярна е циркулиращата  между тийновете информация за 21 лева за тези с успех над 5,75 и незнайно колко за тези с 6,00 - вероятно 25.  Иначе стипендията от години я дават накуп за няколко месеца, така че със стотина лева  децата поне си купуват нещичко вместо да ги изядат/изпият в заведенията в съседство за един път, максимум два пъти. 

# 307
Здравейте, дали има някой наблюдения относно преподаването на В.Г. от 8 б - много се изписа, но след повече от месец според детето взимат много материал, но не това е лошото по скоро,  че не се обръща внимание на детайлите. Госпожата преминава през материала като бърз влак София-Бургас:). Доколкото разбрах други деца, които са учили немски споделят мнение, че обучението и не е на ниво  в смисъл, че не обяснява добре. Домашните не се проверяват, но тя още на родителската спомена, че не го прави. Не случайно един загрижен родител я попита как смята да ги контролира, на който въпрос тя не даде отговор. До този момент не исках да повярвам на писанията за госпожата, но май ще се окажат в повечето случаи коректни за съжаление. Все пак някой ако има мнение моля да го сподели.

# 308
Сами сте се уверили на какво ниво е преподаването на В.Г. и то явно не отговаря на очакванията ви. Съветът ми е, ако искате детето да получи адекватно отношение от преподавател и стабилна подготовка по езика и - най-вече -  ако детето е амбицирано да научи езика, да го запишете на частни уроци. Няма друг начин. При В.Г. детето няма равен старт в изучаването на немския спрямо децата от другите паралелки.

# 309
Здравейте, според дъщеря ми В.Г. проверява домашни и то всеки ден, всяка седмица имат контролно, правят и съчинения. Тя не е учила никога немски, затова нямам база за сравнение с друг учител. Относно стипендиите, някой да има повече информация (срок за подаване, размер и т.н.), т.к. на родителската среща беше съпругът ми и той изобщо е забравил да пита Simple Smile

# 310
  • София
Мога да отговоря за 11 клас, предполагам същото е и за 8-ми. На сайта има  качено заявление, сваляте си го , попълвате го и го предавате.
http://91neg.bg/za-uchenici-i-roditeli/dokumenti/
Докога е срокът - това не знам. Класната на моите девойки дори ги  е улеснила, отпечатвайки им заявленията. Съответно последните са вече попълнени от децата и предадени.  Simple Smile

# 311
  • столицата
Някакви отзиви от РС на 8-класниците?
И аз забравих да питам за стипендии. Учителите  почти всички минаха и се изказаха ласкаво за децата. Е, не са идеални, но са добри гарджетата ни Simple Smile
По НЕ залягат  и учат като всеки ученик си имал и своите добри и лоши моменти, но  били старателни. Проблем били определителните членове и глаголите. Малко са се поотпуснали откъм приказки в час, но интелигентно положението е  овладяно.

# 312
  • столицата
Ако някой има книжки на изд. Клет за ниво А2-В1 и не са му нужни вече, моля да ми пише на лични, за да ги купя евентуално.

# 313
  • дядовата ръкавичка
galimar, художествена литература ли имаш предвид?

# 314
  • столицата
Да. Доколкото се ориентирам май са криминалета. Ето линк към една от поредиците  http://klett.bg/?act=products&do=details&id=1026&prod_id=

Общи условия

Активация на акаунт