За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 039
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Днес се изумих какви криви хора съществуват... На опашката в общината, в един задушен тесен коридор едва се провираме с мъжа ми и една млада жена, подчертавам майка, го попита къде е тръгнал с тая количка. Очевидно не сме на опашката за сладолед. Тя нейното дете си го носела на ръце.  Нашето заспа от изтощение след два часа по опашки както си беше на едно гише, където в момента нямаше служителка. Само се чудя не я ли беше срам, след като всички хора ни пуснаха най-отпред.

# 151
Хоп да споделя-днес има намаление в ДМ - 20% на всички стоки. Не зная дали е във всички, но в Красна поляна със сигурност. Ако искате се възползвайте! Хубав ден! 😊

# 152
Аз също съм на мнение, че слънцезащитните кремове са по-малкото зло от това да изгори кожата на детето. Все пак да не забравяме, че слънцето може да предизвика рак на кожата, особено за бебешката кожа, която е много тънка и няма никаква защита. Крачетата задължително ги мажа преди всяко излизане. Използвам на la roche 50+ ( но не спрея защото Педи каза, че не образува достатъчно дебел слой), много трудно се размазва, но проблем не сме имали, а аз заради голямата фонтанела гледам да му показвам краченцата на слънце ( разбира се сутрин рано и късно вечер).

# 153
Да ви питам-вчера пих 2 чаши бяло вино до 21 и 30. Издадох се сутринта и сега.Мога ли дам кърмата.Доста е.И не.ми се хвърля но пък се чудя може ли.?Всички ми казват че след повече от 5 ч.вече алкохола е изхвърлен.

# 154
Здравейте и от мен. Не съм писала много време, че от телефона ми е по неудобно да пиша, а за компютъра нямам време. Сега ваканцията се гледаме и с малкия и голямия не е на училище. Дали са им едни дълги списъци с книги за лятната ваканция за прочит и по цял следобяд четем. Та да се отчета и аз. В края на 3 месец бяхме 7300кг. Много се радвам, че сме само на кърма. Вода не иска да пие, въпреки че предлагам. Започна да спи по цяла нощ. Вечер заспиваме към 11 и до 6 . Принципно си поспива доста. Вие ще ги водите ли на балкан или море през лятото. Мислех си за края на август, но се чудех за удобен хотел за малко бебе.

# 155
Понякога пия по една чаша нещо си вечер и посред нощ кърмя, така че не виждам проблем, Мис - досега нищо не му е станало.
Ще ходим на море, не сме избрали още къде, но ще е на място, където наблизо има педиатър.

# 156
Делфиниум, много неприятна случка и то от майка 😑 Мен до сега на опашка на каса не са ми давали никога ред, дори и бебо да мрънка 😐 Веднъж една жена спряла на пешеходна пътека с колата, за да качи друга започна да вика на мен и ММ, че спряла за малко, попитах я какъв и е проблема, нищо не сме казали,а спокойно минахме с количката, и тя смени тона и обясни, че много хора в подобен случай са й викали защо спирала на пешеходна(явно не й е за първи път) казах й, че не сме от тези хора и да се успокои, засмя се, а пък аз не чак толкова, ненормални хора под път и над път, та и посред пешеходни хаха.
 Майки на момчета, във ФБ групата подхванаха темата за все още налична течност в тестисите, някой миже ли да сподели нещо по въпроса. И при Мартин има още, не много, но понякога личи, особено при смяна на памперс , друг път не чак толкова.

# 157
По какво се познава, че има течност newsm78

# 158
Понеже скоро се обсъждаха кошарите, в Хиполенд има 20% намаление на кошари Bebino и изглеждат много прилично.

# 159
  • София
Каква пък сега е тази течност? Ох боже, понякога се чувствам безотговорна, че има такива неща, за които не съм чувала.
 А тази фб група някаква тайна ли е? Аз по едно време бях вътре ама май са ме изритали.

Момичетааа днес Влади има имен ден. Черпя ви виртуално по една бисквитена тортичка, която всъщност сега почвам да правя хихи  Heart Eyes

Тиама, благодаря за инфото Simple Smile

# 160
Честит имен ден на Влади! Да е жив и здрав и да расте щастлив Simple Smile

# 161
  • София
Момичета, благодаря за отговорите за слънцезащитните кремове. Simple Smile И аз мисля, че по-малкото зло е намазване отколкото изгаряне. А и нямаме избор сега като сме на морето, педи също ни каза да ги мажем.

162, честит имен ден на Влади! Да ти е жив и здрав и да си носи името с гордост! 💜

# 162
И аз не разбирам, но на една от консултациите, педи ги опипа и само каза , че има още малко течност. Другата седмица ще разпитам повече, че в групата нещо споменаха до годинката ако не се махне сама, се прибягва до оперативен начин , което доста ме стресна.
163, да е здрав именика! 💙👼🏼
 Не знам, вече се чувствам в безизходица, пак виждам жилки кръв 😒 Уж, казаха само млечните да спра, преди като бях спряла и сладките неща нямаше кръв, ще ги спирам пак и ще настоявам за специалист😔

# 163
  • София
162, да ти е жив и здрав именника!
Jeran и аз бих настоявала за гастроентеролог. Аз бях на безмлечна диета 2 месеца и обривите отново идват и си отиват, както и слуз има понякога, но мноооого по-леко и почти незабележимо. Сега понякога си хапвам сладолед! Например миналата седмица изядох един Rolling Eyes 
Аз не съм писала но във връзка със  обривите  поговорихме с педи и тя каза да се опитам да изключа възможно най-много потенциални алергени- прах и т.н.  Докато се местехме дадохме временно котинка на майка ми за да можем да се оправим с  новото място и да почистя добре. За лош късмет откакто сме без котка обривите на Алекс рязко намаляха. Решихме да остане за някой и друг месец при майка ми и заради още нещо- сега двете се гушкат и са доволни че си правят компания (майка живее сама), защото малкото ми Мяу беше много пренебрегнато заради бебо, а сега пак е царица на къща Simple Smile Като поотрасне малчо ще си я приберем пак! Тъжно ми е за нея но като си спомням колко тъжно ни гледаше с бебо а сега гледам снимки как се е разпльокала от кеф на майка на дивана  с блажена физиономийка се успокоявам...

Относно слънцезащитата и аз бебенося активно и когато излизам с раница, слагам на крачетата, макар и да избягвам директен контакт със слънце все пак се случва да повървя на открито докато стигна сянка. Ползвам Uriage.

Мами- Хашимотки отдавна не сме разтягали темата за щитовидните. Надявам се, че сте добре и в ремисия! Flowers Four Leaf Clover Моята ремисия приключи и Хаши се завърна с гръм и трясък и сериозен пристъп- забавена сърдечна дейност, забавено мислене, трудност да изкарам думи,  неспособност да се концентрирам, изпуснах си телефона, чашата с кафето и стигнах до състояние на летаргия- вчера просто не се събудих рано сутринта нито от бебо нито от нищо и проспах сутринта. Обърках симптомите с обикновена умора от майчинството обаче има едно усещане от пристъпите което не може да се сбърка. Пуснах хормони и... ТСХ около 10, антитела НАД 1000 (норма под 35), почти липсващ фТ4 (което най-много ме уплаши). Вчера бях на парцал- живнах малко през деня и вечерта мм като си дойде изпаднах в летаргия пак. Нямах време за губене, започнах си терапия с 25 мкг еутирокс, заместването на хормона е спасението, а идва уикенд, няма да чакам някой да ми каже "почни си хормона". Моята ендокриноложка няма да е на линия чак до 17ти август и другата седмица ще ходя при Начев платено за да нагласим дозата. От вчера вече съм с две дози Еутирокс и живнах, поне не гледам като през мъгла/полусън и не изпускам предмети. Уплаших се много вчера, пулсът ми беше под 50...бях се подпряла на възглавници и малчо беше барикадиран във вътрешната страна на леглото- така кърмих  за да може ако се унеса да не си променя положението на тялото...
Преди 2 месеца нямах титър на антитела и ТСХ ми беше 2.
Знаех че понякога може рязко да се промени функцията на щитовидната жлеза след раждане, но не бях подготвена за толкова рязко и толкова много...а и много може да се обърка в началото с майчина умора и докато се различи и проблемът е станал сериозен.
Сега и да си кажа, че на фона на всичко това оправях документи за да разпишем с мм септември... Но честно, вчера бях с компания и ако бях сама може би нямаше да се справя! Благодарна съм, че имам невероятни приятели! На пръсти се броят, но са истински Green Heart

# 164
  • София
Благодаря момичета Simple Smile

WhiteWabbit, хубаво е, че можеш да се похвалиш с истински приятели (аз май вече не мога). Пази си ги Simple Smile
 Относно хашимотото, от него няма спасение и дори да са ти в норми показателите не трябва да се спират хапчетата. Така знам аз. Според мен не заради раждането, а заради непиенето на тирокса е станало така. Дано бързо се възстановиш. Аз за първи път откакто съм бременна направих пауза от цели 2 месеца между контролите. Дано всичко да е наред. Освен депресия други симптоми нямам, така че тя май няма да е от това.

Общи условия

Активация на акаунт