За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 833
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да кажа , че другата седмица ще има в Лидл пелени Пуфис, ако някой ги ползва. 148 бр. 3-ки за 35 лв. Т.е. те всички пакети са 35 лв., просто 4-ката са по -малко бройки, както при всяка марка. Също ще има на ТеоБебе промопакет прах + омекотител за 8-9 лв.

# 136
Благодаря за отговорите. Имам няколко кутии Лактана и след това може би ще сменя с Аптамил или Аптамил Комфорт, защото наистина правя връзка между повръщането и това АМ (което ползваме от месец), но пък изхожданията се нормализираха... няма угодия! Simple Smile

По препоръка от педи взех гел за зъбки АНАФТИН. Хареса ми, че на върха на тубичката има апликатор за нанасяне на гела и масаж на венеца. Засега нямам впечатления, но се надявам да ни спасява, когато трябва. Още с баткото редовно давах хомеопатичните хапченца на Мама Натура - Дентокинд. Знам ли колко действат, но поне не вредят. Сега почнах да мачкам на малкия и му давам праха.

# 137
Мис, имам малко повече от половин кутия от обикновения аптамил, отворен е в неделя. Ако го искаш ще ти го дам, аз вероятно ще сменя хипоалергенния чак след шестия месец.
В аптечката за дребната имам само панадол, тетрисал(спрей за нос) и помпата за прахосмукачка. Баткото заема цялото пространство с неговия панадол, нурофен, проспан, ериус, неговия спрей за нос, капки за нос, ангин хил за гърло....май толкова. Сега като ги изредих се сетих, че нямам нищо за повръщане, но за сметка на това съм взела един малък овлажнител...къде е емотикона да се шляпна по главата Simple Smile

# 138
  • Германия
Поръчахме кошарата, днес дойде и в сглобих набързо, за сега съм доволна, харесва ми. Дано и на бебка и харесва и дано спи добре в нея

Лекарства бях взела само парацетамол и физ.разтвор. А да, имам и глобули от плацентата, и тях бях взела. То за малки бебета какво и друго може да се вземе..

# 139
Ами аз мислих за витамин Ц и Д , пробиотик, физ.разтвор, Панадол, нещо против слънце, нещо за насекоми, Фенистил и не знам още какво, ако някой се сети друго? Отиваме на село, а цивилизацията е далече Grinning

# 140
Ами аз мислих за витамин Ц и Д , пробиотик, физ.разтвор, Панадол, нещо против слънце, нещо за насекоми, Фенистил и не знам още какво, ако някой се сети друго? Отиваме на село, а цивилизацията е далече Grinning
Маги, добре си се подготвила. Аз бих взела и някакво гелче за зъби, че не се знае. Скоро всички тая тема ще ни тресе Grinning Кремче при подсичане Wink

# 141
  • София
Хаха Мис, интересно как и двете се бяхме прекръстили една друга. 😄

Ох момичета, моля ви, кажете слънцезащитни кремове, от които сте доволни. Трябват ми и за мен и за Ели и Кали. Мазах ги тях с Бочко бебешко, 50ти фактор, не съм ги излагала на слънце, като сме на плажа, тяхната количка е все под чадъра, а Кали е зачервила нослето и съм почти на 100% сигурна, че е изгоряло. При Ели няма такова нещо. А аз се мазах с Гарниер 50 фактор и пак изгорях.

# 142
  • София
Ниа, на мен няколко дерматолози ми бяха казали нищо да не мажа до 6-я месец, тъй като кожата е много нежна и пропусклива, а пък колкото и да са направени за деца все има някоя съставка, която може да не им повлияе добре. Но пък 6 месеца ще ги навършим края на другия месец и кажи речи лятото вече ще си е отишло. Сега колкото и да го крия пак се случва някое краче или ръчичка да се покаже и за да съм спокойна аз го мажа с един лосион, който е изцяло с натурални и органични съставки ( wooden spoon 50-ти фактор) Smiley

# 143
Аз не мажа с нищо още заради това, което е писала Маргаритка. Също съм харесала на wooden spoon крема, но на последната консултация ни дадоха мостра на това - http://daylong.bg/products/sunscreen-for-children/daylong-spf-30-cream , което пак е с физични филтри, а не с химични, и мисля да пробвам него в края на август.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 07:44 от Tiama

# 144
Аз мажа понякога, защото много бебенося. По-добре ли е да изгори отколкото евентуално нещо си да му навлезе в кожата? Доверила съм се, че са написали, че е подходящо за 0+ и това е. С Бочко мажа и аз, само крачетата, които се подават от раницата. Не са се зачервявали засега, а често и по обяд да сме навън.

# 145
Беба на всяко излизане я мажа с биодерма photoderm mineral  50 + спрей. Без химични филтри е, на минерална основа.Аз също се мажа с биодерма бронз.За баткото мн съм доволна от новия спрей на Vichy анти пясък също 50 фактор. Не остава мазно, и най-вече не залепва пясък.

# 146
  • Германия
Аз не мажа с нищо още заради това, което е писала Маргаритка. Също съм харесала на wooden spoon крема, но на последната консултация ни дадоха мостра на това - http://daylong.bg/products/sunscreen-for-children/daylong-spf-30-cream , което пак е с физични филтри, а не с химични, и мисля да пробвам него в края на август.

Тиама,

аз взех същия за Ария! Беше единствения в аптеката без химични филтри и затова на него се спрях. Нашият педиатър също каза, че е по-добре да ги намажем отколкото да изгорят дечицата. До сега 3-4 пъти съм я мазала, когато бяхме на плажа и я топнахме във водата. Доволна съм, а и цената е поносима..

# 147
Ния,да😉😁 вярно интересно се получи.Не мажете с нищо до 6 м. Аз нали бях на дерматолог миналата седмица.и така ми каза.И на всички училища и педиатрите така съветват.Даде ми рецептапзя за слънцезащитен, за понататък,остана в къщи,като се върна ще потърся и ще ви го напиша.И с нищо да не пръскам за комари каза директно върху кожата не.Само около детето и да слагаме балдахини и мрежи.
Като казахте село ние вчера ходихме тука до бабата на ММ и ме ужили едно насекомо в колата толкова брутално,два пъти в кръста,че наистина си подскачах като ужилена и много ме заболя.Бяха две в колата и ги изгонихме и добре че на мен се лепнаха а не на беба.Имайте едно наум,не оставяйте никакви прозорци отворени на колите дори и за малко да сте.аз имах късмет,че не беше оса или пчела.

# 148
Аз не я мажа, защото още успявам да я пазя от слънцето до голяма степен. Имам много хубав, голям сенник, който си бях взела за количката, обувам й дълги панталонки, ако трябва да ходим някъде и ще сме на слънце. Тук в парка успявам да се скрия на сянка, а и излизаме рано сутрин до към 11 и после чак към 7 вечерта. Естествено, че по-малкото зло е мазането отколкото изгарянето. Особено при бебеносенето направо си е задължително. Като минем изцяло на летния кош, ще трябва да се мажем вече, но чета подробно съдържанието на кремовете и се опитвам да избирам тези с най-малко гадости извътре.

Тео, и на мен ми хареса крема - хубава текстура, лек мирис, много поносима цена и без много химия. Надявам се да й понесе добре.

# 149
Педиатъра на една приятелка ѝ е дал два крема дейлонг фактор 50 за нейния син и тя ми даде единия за моя младеж. Доста съм доволна, размазва се добре, попива бързо и изглежда действа. За себе си тази година си взех на биодерма някакъв минерален 50 фактор, но не ми харесва много, защото остава бяло и се размазва трудно. Дребната още не съм я мазала с нищо. В Майко Мила бяха пуснали ревю на разни слънцезащитни кремове, може да погледнете там.

Общи условия

Активация на акаунт