За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 831
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Мен пък страшно ме дразни точно противоположното - седя си аз кротко на опашка в магазина и си зяпам рафтовете със сладко и просто задължително се появява вякой, който да ми каже - минете, вие сте с количка, вие сте с предимство. Ами аз не искам да минавам! А и, честно казано, какво предимство. Бебето си спи или си зяпа, аз си спя и си зяпам, бърза работа рядко имам...какво да минавам първа. Обаче не, трябвало да мина. Даже съм се карала с разни по тази тема Simple Smile 

# 121
Момичета, чета ви, но нямам време да се включа по някоя тема (как се слагат емотикони пък сега!). Работата на мм този път ни доведе в Румъния.. колкото и да отлагах този момент ето ни и нас тук. Нареждам багажи, децата не ми дават минута спокойствие. Аз се чудя как другите жени се опрвавят с по няколко деца?? Благородно завиждам :/ Аз н ден поне 2 пъти ми идва да се разрева. Но друг е въпросът, че малкият е ПОСТОЯННО на ръце и иска цялото ми внимание, май и зъби ще има скоро, баткото си има нужди.. горкия яде и спи, когато е удобно, а не когато трябва Cry( Аз сядам само когато малкия спи в мен или ям (не винаги седнала) и деня не ми стига! А излизането сама с двете деца е.... направо болка! Оф, няма да се оплаквам, повтарям си, че е само перод и ще стане по-лесно Grinning

Исках да питам - вашите деца още ли връщат мляко? Моя редовно, дори 2-3 часа след хранене. Повръща където и да отидем (спрях да го нося в слинга, защото като се изпъне да се оглежда и повръща), все сме омазани с мм. По една лъжица, но постоянно. Сега е на АМ Лактана Био + Био гая и не знам от кое точно, но проблема с акането се оправи. Мисля обаче, че може да повръща от Лактаната? Чудех се ако сменя млякото с това на Аптамил Comfort 1 или други подобни за леки храносмилателни смущения, някоя от вас дава ли? Ако е на такова по-специално мляко, кога ще мине на нормално, изобщо кога отминава това с връщането, мислех, че вече би трябвало да го е издраснал...

# 122
И моя започна да повръща тези дни, но аз го отдавам на жегите.
А Sis, при вас, щом го носите в слинг, може да му се разбърква стомахчето.
Забелязала съм, при нас, че дори и час след хранене, ако си играем и го дърмачкам повечко, пак връща.

# 123
Ох тази нова версия:tired_face:
Сис и малката продължава да повръща.Най вече след оригване  и то доста.А откакто се обръща и по корем дори час след хранене , си повръща по малко. Но не мисля , че е проблем.Тя яде АМ нс хип от самото начало .

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 07:11 от dididg

# 124
Дребната връща по малко след ядене при оригването. Рядко се случва да върне повече и не се е случвало да върне час-два след яденето. Давам аптамил хипоалергенен. Свърши ми и преди два дена отворих обикновен аптамил - вчера целия ден го изкара на ръце, яде малко, блъскаше ми млякото и ревеше - ужас. Днес пак е на хипоалергенния и няма нищо общо. Предполагам, че с две деца и работа в чужбина е доста трудно, но бих препоръчала една консултация за рефлукс...те всички бебета имат някакъв вид физиологичен рефлукс, но това ми звучи нетипично. Може да пробваш първо с комфорта или с хипоалергенния аптамил, за другите марки не съм запозната.

# 125
И моята бебка си повръща още, един ден е супер, следеащия не чак толкова, ето днес обаче си връщаше доста. Час, два я след ядене, я преди ядене. Къде по-млечно, къде по-пресечено. И много често като се смее с глас и повърне.
Аз като я видя, че се е омазала и и кажа нещо "ауу кай е повърнал" и тя почва да се смее. Мн смешно. Тук им казват happy vomiters, щом не е в дистрес и наддава и пълни памперси, няма какво друго да правим и чакаме да го израсте. Пие нормалния Аптамил, бях купила веднъж най-новия Pro Futura в едни други кутии, повръщаше повече и го хвърлих.

# 126
Хмм, писах снощи, но май не съм успяла да публикувам Laughing
Маги, да, казват му Боби едни съседи на вилата, но той не ги поправя, т.е. явно не се дразни Simple Smile
Зайче, аз също бих се издразнила - естествено, че никой не може да третира детето ми (и мен) като пречка. Ние сме личности и имаме право на същите неща, на които имат и останалите! Дразни ме и ако малкият мрънка и никой не се сети да ни пусне отпред.
За двойните имена - аз съм останала с впечатлението, че второто име на Алекс на Зайчето в България играе роля на презиме, а не е двойно име, което е за чужбина ако се преселят някой ден Simple Smile
Кайо също връща по малко понякога. Мисля, че е и от жегите.

Старата версия на форума е достъпна от линк горе в дясно.

# 127
Боян си е навсякъде Боби.друго не мога да си представя да е.Логично,нелогично така е.Щом Боян може да е Боби,Чавдар-Чочи,Уилям-Бил.😁Георги-Жоро и Евгения-Женя значи и Изабела може да е Бети.Това ме кара да се замисля,колко нелогични галено имена има,те се използват,а нямат нищо общо с цялото име.За Александър като казахте -Сашко е много гадно,и пак няма нищо общо.Женя и Саша май са дошли от Русия и са се наложили.
А аз наскоро разбрах,пак от този форум,че майките,които настоявали на децата им да се казва Алекс а не Сашко и на Катерина -Кати,а не Катя,го правили от префърцуненост и стремеж за оригиналност.😊Да си знаете 😁😋😉
Не съм срещала лошо отношение с количката-влизам си навсякъде,а моята количка е много голяма.Но не мисля,че приятелката на Зайчето  го е направила от лошо,просто и е искала да се покаже учтива  и да направи път на хората.Аз разбирам,не е приятно да се почувстваш,че детето ти е пренебрегнато,и смятам,че Зайчето много правилно  й е казала,но за мен тази реакция е малко пресилена и не бих й се развикала чак така.😊От друга страна е грозно да се правят,че не те виждат и майките трябва да са с предимство навсякъде.За Мен тези другите трябва да се чудят те как да се разминат с нас и как да ни правят място,а не ние на тях.При положение че една количка е и тежка и остава само да се мъчим да я повдигаме и разнасяме,че да им сторим път.В този смисъл,Зайчето е обсолютно права.😊

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 08:47 от Мис Каролин Бингли

# 128
Мис, в Германия много трудно ще си изкълчат езика да кажат на Александър Сашко Mr. Green Така че в случая на Зайчето едва ли е от префърцуненост Simple Smile Аз не знам дали ще се развикам, но ще се обидя от отношението със сигурност. Знам, че не го е направила нарочно, щом не е майка, но би могла да е малко по-толератна и да се постави на нейно място. Е, все пак щом се е извинила, може би е осъзнала, че я е обидила.

# 129
Става дума за майките,които правят забележки относно галеното -да е Алекс а не Сашко,тук в Бъргария-а и другаде,биз значение къде.Като не й е приятно така да му казват ще се съобразят.А не щото видиш ли тези майки били претенциозни и от опит да са оригинални.По-голяма глупост скоро не бях чела .Ами майка съм й-имам право да изисквам как да я наричат.Говорим за това което ни харесва на нас.Електра,като не й харесва Коко,едва  ли е от претенциозност и стремеж за оригиналност.Просто не ти харесва и толкоз.Много се дразня когато хората почват да търсят  скрити мотиви за нещата.То си е до нагласа.Не може ли просто да се разбере,че не ни е приятно,не ни харесва това обръщение и толкоз.Моя мъж е Евгени.Никога в живота си не съм му казала нещо различно от  Евгени,нито пък някой друг.Генко техните му казват.Гена и Генчо никой.Супер селски и старчески имена,да ме извиняват.😊

# 130
Привет, момичета,
и аз като Sis_87 ви чета, но не остава кога да пиша. И при нас беб е много нервен напоследък, иска все да съм край него, ако може на ръце да го нося. Буди се по 3-4 пъти понякога, върна се пак на режим през 3 часа и се чувствам смазана. Реве ми се на моменти.

Сис, и моя връща мляко, на фонтани, без значение от това колко и кога е ял; преобличам го по 7-8 пъти на ден. Пробвах да му давам мляко за АБКМ, но и него повръща. Така че си го кърмя. Не му пречи много май - хили се и си повръща Grinning Само дето не беше качил предния месец много, дано този е по добре.

Аз с количката мн не ходя по магазини, на мене не ми е удобно да гледам каквото и да е, че е голяма много. До супермаркета за храна ходя, но там е широко. И в малки магазинчета, където я оставям отвън набързо.

Май зъби го мъчат - пищи истерично и се дере по лицето, най вече брадата и устата. Някой може ли да препоръча нещо - гелче или друго?

# 131
  И нашия мъник продължава да връща още, кога след уригване, кога 1-2 часа след ядене, както си стои и току гледаш повърнал, но иначе наддава добре, а и педиатъра каза, че е нормален този рефлукс докъм 4-ия месец.
  Относно количките в магазините - наложи ми се да вляза два пъти в Билла, амиии гледат ме като полезно изкопаемо почти всички, един вид какво търся там. Ами сами сме, мъжа ми на работа, гладни ли да седим.Frowning1Frowning1Frowning1

# 132
  • София
За мен също майката определя как да наричат детето ѝ, докато то само не може да определи как му харесва и как би искало. При нас имаше много опулени очи когато заявих, че Елиза ще бъде Ели на галено. Масово се бяха подготвили да я наричат Изи или Лизи, само защото "името си върви с такова галено". Ми не. Иначе Електра, супер е, че си се сетила за Кайо. Много ми харесва и е хиляди пъти по-добре от Коко, Калчо, Коки. Simple Smile А за мен Александровците винаги са били Алекс. Не ги наричам Сашо или Сашко,освен ако майката не предпочита така.. Нормално е в днешно време да се използват по-съвременни галени имена. Simple Smile

А иначе при мен го има проблема с: "Ама това ти е цялото име или е съкратено от нещо друго..". Понеже моето пълно име си е Ния и навсякъде ме питат "Ама това е галено от Николина, Николая, Нина, Нинка, Нонка, Надежда, Надка и т.н".... И много се дразня, честно! 😂 И на мен като зайчето, брада ми е излезнала да повтарям.
А ММ е Явор иии тръпки ме побиват ако някой му каже Явката. Добре, че рядко го наричат така, а само с цяло име. Иначе му е много хубаво името и много го харесвам.

# 133
Само при мен не се вижда този бутон Премини към старата версия. Имам го, но само в пълната версия, в мобилната -не.
Знам, че е много рано, но имам едно питане. Тези преходни неразливащи чашки от кога са подходящи?
Тези, които вече пътувахте - какви неща взехте в аптечката на бебетата?

# 134
Ния,аз мислех че си Евгения.😊😋С това Изи е ужас при нас.Елиза си е Ели отвсякъде,къде къде ми е по-логично,макар че аз много харесвам е Лизи.За пътуването-само Панадол и термометър,редовните неща-физ.разтвор ако й се запуши носа от жегата тука.За всичко друго има аптеки.За повръщането-много малко връща и не често.Но е нормално.Ще се израсте със захранването според мен и не мисля,че има какво много да се направи по въпроса.На мен педиатърка ми каза да сменя с Аптамил Комфорт-то е за бебета с по-ленив стомах и повръщащи.Моята нали имаше запек като почнах да дохранвам.Но аз така и не го смених и изчаках дя свикне с АМ то.Ние също сме на обикновения Аптамил.

Общи условия

Активация на акаунт