За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 829
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Днес но излезна анализа на акото и се оказа, че няма никаква бактерия, от тези по "известни и опасни", които изследват. Казаха ми само млечните храни да оставя, а разни сладки неща , които съдържат мляко не били проблем, но да не прекалявам. Че от 4 дни оставих сладкото и много ми беше трудно, правя си кекс , само и само да имам нещо сладко да ям. А за да набавям калций ми казаха да пия Соя. Взех си днес най - различни писа, дано някое ми допадне, че сутрин все мляко закусвах. Та съмненията за АПКМ си остава, след седмица ми казаха пак да го започна да видим ще се появи ли пак кръв.
  Аз харесвам Бела. Моя бебешор се казва Мартин, мисля, че не съм споменавала тук. Свекитата и всички от тяхното село като се зашлевят " Мартинчииии" много ме дразнят. На няколко вече направих забележка. Разбирам, че защото е малък и искат галено, но той се казва Мартин , нито Марти, нито Мартинчи. 😑 Ще продължавам със забележките. Майка ми и аз сме най - твърди😐

# 106
И на мен ми харесва и Бети, И Бела. Второто ми е много нежно.
Това с галените имена е ужас. Вчера пак ме питат Коки ли му викате. И аз търпеливо - не, Коки няма нищо общо с Калоян. Викаме му Кайо. И те се блещят Mr. Green
Жеран, дано се окаже, че е била изключение тая кървава жилка, че е гадно без млечни. Примерно на мен това ми е основното меню...
А това за хексацимата от кога е? Последно на 26.06 му сложиха на моето момче. Пишете като разберете как стои въпросът.

# 107
Жеран,ти щом на Мартин не искаш да му казват мАрти ще имаш доста ядове,усещам😣Ще трябва все да им повтаряш,както и Електра. Коки е ужасно, няма общо и само грози това хубаво име.Кайо никога не съм го чувала,но е къде-къде по-добре,и щом на вас ви харесва.Хората се блещят щото не са свикнали с по-различно от общоприетото.Коко е наложено от нуждата да се избере нещо кратко и щото хората са те чудили как да съкратят Калоян и са измислили това недоразумение.Радвам се,че се харесва Бети.Аз по-скоро се чудех как би се възприело  като галено име на Изабела,и дали не е супер странно,но съдържат се всички букви поне,без т😃А и щом и др.се наричат така значи става.Нали Елизабет и Изабела се водят варианти на едно и сйщо име😉Аз харесвам и Бела,но не чак толкова.Галените са ужас наистина,защото тук хората така са свикнали и си се държат да съкращават името.
На Ели  галено не виждам как -тя няма нужда от галено,вероятно неслучайно е Ели,а не Елица или Елена нали😉Може Елинка иначе😊
Диди,ние сме за много Малко,само един плаж ще направим,че беба е без нас,иначе с удоволствие 😋

# 108
  • София
За имената си мисля, че родителите могат да имат претенции до момента, в който детето започне само да се представя на останалите с определено име. Познавам хора, които се представят с галеното си име или дори с прякор. Смятам, че е достатъчно, че сме имали шанса да дадем име, което на нас ни харесва, нека после децата сами си определят кое им пасва на личността. Но пък и разбирам непоносимостта към някои съкращения. Моя Марти си е Марти за мен и едва ли ще започна да му казвам пълното име, докато не се наложи да се скарам за нещо Stuck Out Tongue Winking Eye

Между другото имам приятелка Александра, майка и и викаше Саня, както и всички останали. В момента живее на съвсем различно място и едва ли на някой ще му хрумне да и каже така, освен ако тя не каже, че така предпочита.

# 109
Марти за Мартин е съвсем ясно. Ама Коко какво общо има с Калоян? Разбира се, че ще го оставя той да се представя както на него му харесва, но не мисля, че ще избере точно Коко Naughty
Кайо го откраднах от последния сезон на Фермата. Имаше там един Кайо, писател. Беше такава душица, че всички го обичаха много. За съжаление имаше и проблем с алкохола, горкия...

# 110
  • София
Електра, нямам представа дали в мен е проблема, но не мога да ти изпратя ЛС, ако можеш да ми драснеш.

Да се изкажа и аз за галените имена. Моят се казва Владимир.  Имах други харесвани преди това име, които не бяха одобрени. Избрах го, защото ми звучи силно, величествено, а галеното Влади, ми звучи много мило и симпатично. Пък и така с бащиното и фамилното всичко започва с В. Simple Smile а вчера разбрах, че в събота имал имен ден. Ще почерпя с удоволствие Simple Smile

Мис, според мен и казвай както ти идва отвътре, а не как е най-харесвано от другите. Това с имента е много индивидуално. Всеки го чувства по различен начин. Името на дъщеря ти е много красиво, така че както и да и казвате тя си има едно име,  с което ще се подписва Simple Smile

# 111
  • София
Като сте заговорили за имената, да кажа и аз . Калоян много ми харесва, но съседско дете е болно и отпадна като вариант. На мен ми харесват кратки имена Ясен, Боян, затова кръстихме сина Александър:smiley: Уж ще му викаме Алекс. Е, откакто се е родил Алекс не сме му казали, не му отива. Затова пък омразното ми Сашко си го ползваме.

# 112
Като каза Боян... как бихте му казвали на галено... въпреки, че според мен е кратко и хубаво и не му трябва изобщо галено.

# 113
  • София
То кратките затова са хубави, защото не е нужно да се съкращават. Аз например се казвам Бела и никой не ми е казвал друго.Е, едно Бели съм чувала, но то е рядко и по -скоро ме е умилявало. А на Боян май Бобчо му викат или Боби. То пак отива на кино хубавото име.Simple Smile

# 114
Мм се казва Боян и му викат Боката. Но това е за като порастне Simple Smile

# 115
Електра, супер! Някой казва ли му Боби?
Не ми харесва и не искам никой да му казва Боби. Боян,Бояне и каквото друго му хрумне. А и според мен ще го наричат както той свикне да се представя.

# 116
  • София
Да се  включа и аз с имената- нали и ние си имаме Александър- та за нас е Алекс и някой като каже Сашко и Scream  Тези, които знаят че е с двойно име  пак си го наричат Алекс, имах само един злобен коментар-  "Сега Сашо-Мишо ли ще му казват"- не реагирах защото дойде от на много добра приятелка мъжа й, и ми дойде неочаквано. На мен ми поникна брада да обяснявам че е заради международните имена и второто име е на баща му ( Александър Михаел), затова го представям само с първото, а той като порастне сам ще си избере.

Да ви кажа какво ми се случи, излизаме с приятелка (няма деца) из търговския център, искаме да влезем в един магазин да разгледаме обувки, аз съм с количката. Тя ми казва- добре, първо влез ти а аз с количката ще изчакаме отвън, после се разменяме. Аз казах нещо от сорта на че не сме престъпници или слончета  да си крия детето и има място и ще си влезем заедно. В магазина трябва да се разминем с една двойка която тръгна срещу нас, не видяха че няма място да се разминем и почти се натресоха в количката. ТЯ грабна количката с бебето (ми) и тръгна да обръща да им прави място , реверанс и да излиза, тип, о, извинете ЧЕ ПРЕЧИМ. И аз като избухнах...казах и аз НЕ преча за това че съм майка и ти няма да ми буташ детето като ненужен отпадък само защото сме с количка. Има място, те ще минат по другата пътека. Обидно ми е и не го прави повече, никога не ме поставяй в ситуации в които да се чувствам като пречка за това , че имам дете, ясно ли е?" Такъв бяс се отприщи от мен.... Не се извиних и не мисля да го правя някога, тя се извини.
Поставяли ли са ви в ситуации в които са се опитвали да ви омаловажат с бебето или да ви смотат в някой ъгъл, все едно сте виновни, че имате дете/количка? Аз съм като звяр в такива моменти!

# 117
  • София
Аз днес за мааалко да се вбеся на една госпожа в общината на Младост. Отидох да питам за подробности около смяна на адресна регистрация и,  както си говорим с една любезна дама, влиза другата и започва да ме разпитва не съм  ли била там вчера - не, не ми ли била вадила документи - не, познавала ме - идвала съм и преди да питам нещо,  и тогава като избухна - и сега пак ли съм дошла да питам. Ми да, извинете.

Аз знам защо ме помни, предния път се нацупих, не на нея, на процедурата, бях замъкнала мъжа ми и беше жега, нищо не може да се подаде онлайн и т.н., но ще ме прощава, аз със какви хора съм работила и съм била любезна...

# 118
На мен двойните имена не ми харесват - Ана-Мария, Катерина-Сия и Т.н. Мм има позната, която се казва Константина-Елена. Тя никога не се представя с двете си имена, винаги се представя с Елина, дори.
Тук, в Гърция, майките с деца и колички са на пиедестал. Влизам си на всякъде с количката, с предимство съм на касата в супермаркета, колите винаги спират и ми правят път, хората ми помагат, където има стълби и подобни.

# 119
  • София
На мен да ме набутат в някой ъгъл не ми се е случвало, но аз къде ли и ходя. Обаче ми прави много лошо впечатление, че в магазините за хранителни стоки се правят, че не ни виждат. Никой не си прави труда да ти даде предимство. Всеки се завъртял в гръб. Хайде като бях с корема не видели, но тоя танк дето бутам. Чакам само някой да ме предреди, за да си отворя устата, защото и подобна наглост съм усещала, че някой е склонен.

Общи условия

Активация на акаунт