За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
В общината няма да ти я изплатят никога Mr. Green
В Социални до месец.

# 511
Доста бягане по служби ме чака Grinning
Две години не съм се прибирала в България и малко се вълнувам. Позабравила съм кое къде и как се случва Blush

# 512
Е, не му харесва тиквата и това е. И сега какъв зеленчук да му предложа? Няма да го насилвам, ама да съм подготвена.

Миа, моето предложение е да опиташ утре с пюре от тиква на друга марка. Понякога не им харесва консистенцията и може да потръгнат нещата. Тиквата на Гербер е по-течна от тази на Хип например. Ако пак не става, няколко дни не въвеждай нищо ново и като минат 5 дни от първия ден тиква, дай нов зеленчук. Педиатърът каза, че 5 дни е въвеждането, защото понякога има забавена реакция и ако изчакаш, ще знаеш, че е от тиквата. Аз започнах захранването с пащърнак и й харесва, та може да пробваш с него, леко сладък е. По-нататък пак ще предложиш тиква, смесена с нещо, което й е харесало.

# 513
да ви попитам за тази еднократна помощ при раждане - какво искат, като документи и къде се подава?

Подава се в общината. Искат копие и оригинал на акта за раждане и документ с банкова сметка. Там попълваш един лист и готово!

Искат също и едно удостоверение колко деца имаш. Взима се от общината, от където сте си взели акта за раждане. Ако подадеш документи сега, ще ти я изплатят около 15 септември.

# 514
  • София
Ще следвам препоръките ви.Една приятелка ми каза, че на Гербер били май по-вкусни пюретата, та ще ги пробвам и тях.За пъщарнака и аз го мислих.Иначе на консистенция на Хип, според мен, са добри. Нямат частички, добре пюрирано е, но явно вкусът не му харесва, то и аз не обичам тиква. Иначе докторът каза да не го насилвам, ако не иска, а след време пак да пробвам.

# 515
Електра, за четвъртък няма да мога - за петък, ще съм на Орлов мост в 10.30ч. Тъй като Електра с оранжевата раничка няма да я има за ориентир, пояснявам аз ще съм с бебе в раница и много къса коса Blush
Слънцезащитно ползвам 50 фактор на ла рош https://apteka.framar.bg/30005986/ла-рош-антелиос-слънцезащитно-мляко-за-деца-spf-50-100-мл
Отделно бебо е с шапка в раницата, и аз съм с шапка да му пазя допълнително сянка.

# 516
  • София
Удостоверението за броя деца вече не го искат, когато отидох в общината да го взема, служителката ме попита дали не са ми го искали изрично и че системите им били синхронизирани. Бях миналата седмица, защото тепърва си смених адресната регистрация. Иначе да, след 15 на другия месец. Нооо опита ми сочи, че всичко е възможно.

За срещата малко се чудя, без значение деня, защото мм пак има безброй смени, а ако взема баткото... по-добре да не идвам. Много тъпо, ама ще се чудя кого да слушам по-напред.

# 517
Възможно е, аз като ходих през март ми го искаха.

# 518
  • София
Ей, момичета! ❤

И аз идвам с предложения за заглавие, както винаги 😄 ..
1) МАРТенчета малки растат като гъбки, иде време за пюренца и за първи зъбки!
2) На МАРТенското сладко човече за пюренца му е време вече!

Все с пюрета ми идват на ум и на мен! 😂

Ох аз да се похваля, че снощи ей така без някакви различни симптоми от лапане на ръцете и лигавене, на Елиза ѝ излезна зъб! Без да съм забелязвала да се белее нещо при венеца, без реване и дране... сутринта като ми се ухили коконата и беше наяве зъбчето. Супер много се радвам, че така неусетно мина!☺
Притесни ме това, че като говорих с педито днес и тя ми каза да започвам захранване възможно най-скоро, а на мен ми се щеше да си ги захраня двете едновременно в началото на септември. Като и го споменах това и тя ми каза "Ми тоооо не е важно какво ти искаш,а какво трябва.." И сега се чудя дали да направя така. Беба не проявява особено голям интерес, когато ни гледа как ние се храним.. за разлика от сестра си (която нон стоп посяга към чиниите с храната например).Та сега малко се притесних, че така настояваше с това да започвам вече да я захранвам само нея и се чудя как да постъпя.

# 519
Честито ви зъбче Grinning

# 520
Честито ви зъбче Grinning

# 521
Значи аз и в четвъртък няма да ходя, далече ми е за ходене просто ей така Simple Smile Но ще дойда на следващата среща Simple Smile

Ниа, честито зъбче Simple Smile
Аз бих пробвала и двете, а някоя ако не иска да яде няма да насилвам.
То и аз реших да го пробвам моя, не знам дали тази или другата седмица. Ще му сваря един картоф и ще му го дам да видя дали ще го яде. Ако яде, го правя на пюре, ако не ще си продължа по план.

Дописвам, че забравих. Както не искаше да се обръща по корем, изведнъж започна да го прави, за да се докопа до нещо по-далечно (мен, когато е гладен например) с пълзене hahaha

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 08:12 от Elektra.13

# 522
H/I, аз се прибрах в БГ да свърша разни такива работи и за еднократната помощ в нашето социално ИСКАТ декларация за родените от мен деца, която ми извадиха за 5 мин срещу 5 или 7 лв. Извадих си я в общината по местоживеене , Есграон. За София център говоря. Но предоставих бг акт за раждане, който майка ми предварително и с пълномощно от мен беше извадила, хаха, дълга и широка. Изплащат помощта до месец май. Тябва и банкова сметка.

# 523
  • София
Сис, Ния, златни сте! Flowers Hibiscus  Пуснах анкетата за гласуване за заглавие!

И честито зъбче на Ели! Kissing Face

Аз ходих в общината миналата седмица за да си изкарам въпросното удостоверение за еднократната помощ, за брой деца, и на мен ми казаха че вече са обединени системите им и няма нужда от него, директно да ходя в Дирекция Социално подпомагане с акта за раждане и документа с банковата сметка. Промяната била, цитирам " някъде от март-април".

Нас още ни мъчат симптоми за зъби на макс, но засега зъби няма. Но пък има рев.
Алекс е захранен, засега приема добре нещата, не го насилвам с количества и след пюрето си суче. Вече опита картоф, пащърнак и тиквичка. Днес тиквичката най-трудно я прие, дори и размесена с пащърнак. Скоро започваме с оранжевите пюрета, приготвила съм му дрехи и лигавници в същия цвят Grin  След захранването: акото се нормализира като консистенция , вече не е течно, няма слуз; спря да ме хапе по време на сукане; започна да пие вода/чай от шише;  започна да спи следобяд; спря да иска да суче на всеки час и влезе сам в режим, гърдите ми пък си почиват, имат време да се напълнят яко, той суче здраво и държи дълго, абе обърнахме палачинката, както се казва. Давам пробиотик, който започнах няколко дена преди захранването, да върви успоредно с новите храни  и да помага работата на стомахчето. Не съм заместила хранене, не мисля и да го правя засега. Не бързам да давам пюрета следобяд. Картофите и тиквичките аз ги приготвих, другите ще са готови. Преди да го захраня педи ме посъветва да го направя, беше наддал добре и вече е доста тежичък (скоро ще е 8 кг), също вече стоеше спокоен в полуседнало и за кратко в седнало положение и пиеше вода от лъжичка без да плюе и да се дави. Всяка вечер го слагахме на столчето му и той ни правеше компания докато вечеряме. Направих го с големи резерви, засега всичко изглежда нормално, надявам се да остане така.
Нощем още се буди по корем с рев, вече 4-та седмица, но вече съм на автопилот и се примирих че ще е така. От време на време докато го кърмя и заспивам над него...

# 524
Зайче, много хубави положителни резултати от захранването, браво! Мотивираш ме още повече! (нашите малчовци нали са родени на един ден) Wink

Влизам с конкретно питане и някак леко развълнувана - днес за кратко попаднах на една лекция за кърменето/ захранването и изобщо всички теми, които ни интересуват. Питах как да откажа малкия да заспива на ръце. Казах, че се буди по 10на пъти на вечер, спи леко и всеки път трябва да го вземам пак на ръце, за да се унесе (имам нова теория между другото, че е гладен и да изтегля малко напред едното хранене, защото след хранене заспива за 4 часа, значи това не е нито зъб, нито лек сън, апросто глад Grinning ). Според мнението на специалистката има два варианта защо малкият иска все на ръце (не ми даде кой знае какво разрешение на въпроса) - единият, че е много привързан към мен и по-трудно ще се отдели, но да му създам хубави условия в леглото, да го предразположа, успокоя, да не го вземам в нашето легло... Другият, който ми е по-малко вероятен, да съм почнела да спортувам и да се разсейвам психически, защото той усеща моята нервност и умора и му я предавам. Като ме пита спортуваш ли (на въпроса как да спи сам) си викам тая пък за килограмите ми ли се хвана Grinning Grinning Grinning Ta на същественото - препоръча ми да си взема Комплекс Мастни киселини на AquaSource по 5 капки на ден. Действали добре на всичко в организма, но по-важното за нас е, че действат благоприятно на мозъка, развитието и помагат за съня на бебето. Не го обяснявам много компетентно, дано не заблудя нещо. Прочетох мнооогооо положителни мнения за марката AquaSource и техните продукти. Зелена енергия, коластра за малко по-големите деца (помагат им за добър имунитет, концентрация, развиват се по-добре като цяло и т.н.) Надъхах се дори за самата мен за детоксикиращите им програми (след периода на бременността имам недостиг на витамини, да не говорим за леко завишените кг. и неща натрупани в организма, а също така и стреса, умората). Абе чудеса Grinning Някой има ли лични впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт