За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • София
да ви попитам за тази еднократна помощ при раждане - какво искат, като документи и къде се подава?

Подава се в общината. Искат копие и оригинал на акта за раждане и документ с банкова сметка. Там попълваш един лист и готово!

# 496
  • София
Аз ходих в Дирекция " Социални дейности", за Младост става въпрос. В общината си вадих лична карта и паспорт за Марти.

# 497
Да, в Социални се подава по местоживеене. В общината е друго, не са едно и също.

# 498
И последен въпрос относно срещата. Искате ли да е в четвъртък? Тогава мислех да ходя в Южен на лекция на ЛЛЛ, но ми стана адски тъпо, защото все пак аз я предложих, а да не дойда.  Затова няма да ходя на лекцията и ако сте съгласни срещата да се премести (отново Mr. Green) за тогава Blush

# 499
За съжаление вчера ми върнаха дребния от ясла с температура и аз отпадам от всякакви срещи тази седмица...

# 500
  • София
Момичета, да споделя опита от тази сутрин със захранването . Пълно фиаско, дадох тиква, уж сладка. С такава погнуса я прехвърляше в устата. Плюе, реве-идилия. На обед смятам пак да пробвам, този път ще я разредя с повече мляко.

# 501
Миа, според мен на обед е по - удачния момент. И на теб да предложат тиква сутрин няма да ти е приятно 😁( шегувам се).
 Дано на обяд да имате успех! 🍶🍽🍼

# 502
  • София
Жеран, и сестра ми това ми каза:blush: Ама бях чела, че тогава се дава, за да се проследи за евентуална реакция. Дано на обед е друго. Аз си представях едно усмихнато бебе, даже се чудих как ще дам само една лъжица.Joy

# 503
На обяд е достатъчно рано, за да се проследи за алергия. За съжаление обикновено реакцията е такава, рев, плюене и "дай си ми млякото, какви са тези глупости" Simple Smile аз затова нямам ентусиазъм да започвам Simple Smile може и да ме изненада дребосъчката, но не се надявам много.

# 504
  • София
Е, не му харесва тиквата и това е. И сега какъв зеленчук да му предложа? Няма да го насилвам, ама да съм подготвена.

# 505
 mia, аз зная , че се започва с тиква , морков или пъщърнак. И трите са сладки , опитай с някое от другите 2, можи пък да се харесат .
Ние днес сме на консултация ппи педиатъра и си представям как порядъчно ще бъда смъмрена , че не съм захранила вече. А ми се иска поне още 2 седмици да изчакам да стане на 5 и половина месеца.
Може би темата е дискутирана , но нали се присъединих наскоро, мажете ли със слънцезащитен крем  и какъв ? Аз до момента уж успявах да я предпазя , но сменихме коша предната седмица и днес макар и с чадър , на моменти крачетата са изложени на слънце.

# 506
Аз не мажа с нищо и да понапече малко крачетата, да се съберат общо 5-10мин за деня не смятам, че е страшно.
Мен днес ме ужили оса, която по някакъв начин се беше завряла в панталона ми. После ме накацаха смрадливки, а пък по корите на кестените има някакви безброй мушички, които са направо на рояци и няма къде да се застане, нападнаха ми количката и вече тотално изперках днес, следващото летящо приятелче, което срещна днес директно ще го засиля в земята без много да му мисля. Добре, че имам комарник и вече все по-често го използвам, колкото и да не ми се иска, че Бебка гледа като че ли е в София ленд и не иска да заспива..

# 507
Добре де, както в случая на Миа, ако не ми хареса първия зеленчук, с който се започне трябва да се смени ли? Аз си го представях така, пробвам първия ден..не му харесва, но е само лъжичка - две. Втория ден не се отказвам, пак пробвам със същия зеленчук,  то ако се водим по това какво им харесва и не, може само картоф да им хареса, едва ли ще даваме само картоф... не знам, така си го представям аз.
Купих слънцезащитен на авен и не го ползвам, само веднъж намазах, иначе по крачетата личи лек тен, не че съм го пекла умишлено, а от всекидневните разходки, когато го грейне слънце.
 Марчелка, ужасно нашествие от насекоми те дебне днес, 😏 Горката, да пазиш бебе хубаво с комарника.

# 508
Аз знам, че ако не се харесаа се предлага друго и след известно време нехаресаното се предлага отново.

# 509
да ви попитам за тази еднократна помощ при раждане - какво искат, като документи и къде се подава?

Подава се в общината. Искат копие и оригинал на акта за раждане и документ с банкова сметка. Там попълваш един лист и готово!
А след колко време я изплащат помощта?

Общи условия

Активация на акаунт