За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 039
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
pepita, завид завид за планинката :relaxed ние сме в София на квартира но сме в зелена зона и  засега нямаме кола (има и такива индивиди, даа Grin ), та кратките отскоци тук и там са мираж засега.

Най-накрая дребен успява да се завърти от корем по гръб, йеее! Trophy обаче пак като и предишния път го прави насън и се буди с рев от самото завъртане и пак ни върна в първи клас с будене на всеки час денонощно... нищо де, аз два-три дена успях да заредя с по 3-4 часа сън Smile  май ще стигнат докато се кротне и разбере, че е нормална позиция на тялото. Опитва се да пълзи, надига дупе но ръцете още не го слушат, хихи.

Дъждът тука мина и замина, температурите паднаха с цял един градус! Grinning A точно тогава малчо заспа и се стряскаше и се наложи да му затворя вратата към балкона. Поне в хола отворих прозореца и вратите навсякъде, да се усети тоя един градус де Simple Smile

Цикъл и аз си имам, и си кърмя, последния път поне започна да прилича на нормален цикъл както отпреди раждането- предните пъти кървях притеснително обилно и продължително...
Аз пък нямам търпение да сложа готин сутиен и да закопая сутиените за кърмачки Smiling Imp но да е живо и здраво детето, ще си го кърмя докато мога и имам, ще оставим фешън-а за по-нататък.

# 601
Изабела вече се опитва да пълзи,то си личи много,че иска,а не може.Обръща се,смее се нон,стоп,врещи,в чудо се виждам- днес в 5 сутринта се облещи и иска да си играе,трудно заспива вечер.Пием сега пробиотик,няма зелено вече и разстройството й минава.Вече сме само с едно боди.То не се диша!Правя молитви за дъжд!!!Разбрах,че в София вали яко,и натук идва....Йеееее!!

# 602
Аз трети ден захранвам близнаците с морков. Харесва им, особено на девойката, първият ден, след двете лъжички, с много жаден поглед, облизвайки се проследи чинията като престанах да ѝ давам Joy.  А младежът така се случи, че плачеше, но като започнах да му давам и той прояви интерес и се облизваше сладко-сладко, като едновременно примрънкваше. Мисля да продължа с тиквичка или картоф, защото това имам домашно. Не знам отделно ли да предложа  лъжичките нов зеленчук или да ги смеся с моркова. За захранването се водя по схемата, която са описали в "Дневникът на мама и тати", засега правя пюрето за двамата с 40 мл АМ, като стигнем до цяло хранене, ще го правя с 80 мл. Според нея, едно заместено хранене, трябва да е 24 л. пюре, обаче не съм наясно, нужно ли е да дохранвам ли с АМ, при положение, че правя пюрето с него?
И понеже още не съм решила, дали всъщност искам да замествам хранения, да попитам тези, които само дават да се пробва храната как го правят. Като съм давала 5 дни морков и съм стигнала до 10 лъжички, с новият зеленчук как се процедира, ако не искам да се увеличава количеството, пак ли се почва от 2 - 3 лъжички и по колко дни?

# 603
Мишана, споделям аз как правя, без да претендирам, че е най-правилно. Чета в групата на Хип и прилагам техните съвети.
Въведох първо пащърнака - 5 дни, като започнах с 2-3 лъжички и увеличавах постепенно. На 5 ден бях стигнала до 10 лъжички. На 6 ден въведох тиквата като втори зеленчук като трябваше да изяде общо 12 лъжички, които разделих на 8 лъжички пащърнак и 4 лъжички тиква. На следващия ден пак увеличих количеството като дадох равни количества тиква и пащърнак, на по-следващия 2/3 тиква, 1/3 пащърнак и на следващия само тиква. Днес изяде едно малко бурканче на Гербер от 80 гр само тиква. Дохранвам след това с мляко като целта ми е в някакъв момент да стигна до едно цяло бурканче от 125 гр + 30 - 40 мл АМ. Докато не мине на обща храна към 10 месец, няма да замествам цяло хранене само със зеленчуково пюре, ще редувам млечно-зеленчуково и месно-зеленчуково хранене. От утре ще давам тиква с картоф, за да въведа картофа, а после сигурно тиквичка с картоф, за да въведа тиквичката.

Ти вече си дала морков, според мен дай смесено пюре морков и картоф, а след 5 дни тиквичка с картоф.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 21:27 от Tiama

# 604
sunny, радвам се ,че Ягода ти допада. Дано и ако решите да отидете на място да ви хареса.
elektra, девойката вода не иска, разнасям само едно шише с мен да има и предлагам , но друго си е да поцока Heart Eyes .Храни се на поискване , даже не съм броила колко пъти на сен яде , понякога може да и се вържат и 2-3 хапвания през 30- 40 мин и след това 3 часа да не се сети за храна .

Ние сме водили каката в началото при Драганов и макар да бях подготвена за грубия му изказ , явно не бях достатъчно , а мъжа ми хаптем! Тъй като се случи тя да се разплаче и да я взема на ръце да я успокоя , изслушах лекцията за бабите и вредата от тях , нарича ги с всякакви цветущи думи .... Ами извинете , но не мисля , че прилича на лекар да обижда и нарежда така ... Като лекар сигурно е много добър специалист , Слава Богу всичко си и беше наред. След това започнахме да ходиме при Алексиев и бебка водихме там . Проходилка не съм ползвала с голамата и сега няма да ползваме. не съм насилвала за  пълзене , ходене , а за сядането , тя като започна сама да става на преса и да се опитва да сяда сме я подпирали с възглавнизата за кърменето .
За захранването , аз още си давам само тиква по няколко лъжички , стигнахме до половин бурканче и след това я кърмя, мисря , че е ок така. Само вчера ми се наложи да изляза точно по обяд , а с помпата нищо не мага да изцедя и до сега не съм събрала никакво мляко да такива случаи , та свекърва ми я гледа , дала и е полавината пюре , след това е заспала и чяк като се събуди я кърмих , но не смятам , че за веднъж е драма голяма. Хранене за сега не планувам да замествам.

# 605
Tiama, благодаря за съвета! Аз, обаче, май ще спра за момента захранването, защото тази вечер бебка имаше малко слуз в акото. Може би още не е готова. Малко ме яд, защото сега на вечеря, така жално ни гледаха и двамата как ядем и си примлясваха на всичкото отгоре 😀. Ще пробвам пак след 2-3 седмици с нещо друго.

# 606
Оф, нещо не получавам известия с тая нова версия...

Айде честито, моя първи цикъл дойде. Както и преди, точно 2-3 сед. след като спрях да кърмя. Не ми липсваше изобщо, но се радвам, че тялото ми продължава да функционира нормално Simple Smile
Косата ми започна да пада жестоко!!! И понеже е дълга, космите из апартамента изглеждат двойно повече. Почнах да пия Приорин.. дано да помогне.

В петък сме на имунизация и мислех след това да започвам захранването, но малкия е с лека хрема от 2 дни, мисля, че е симптом за зъб, защото е и кисел и има огромно желание да гризе всичко. Дано да от зъбите, а не да съм го простудила с климатика Sad Макар че аз го държа на 26-27градуса, но знам ли?

Моя бебчо постоянно шава и любопитства, напъва се да сяда, подпира се на лакти и си стои винаги когато го сложа на люлката, аз само го бутам назад. Страх ме е нали е момченце, пък и тъкмо направи 5 мес.. но вече не мога да го одържам! Иска да пълзи и се сърди, че не може Grinning Върти се главно от корем по гръб (изобщо не обича да стои по гръб, все едно иглички има отзад). Надявам се тези дни да минем при ортопед и ще поразпитам кое/кога Simple Smile

# 607
  • Бургас
Електра, кърменето и при нас е за щяло и нещяло Simple Smile Два часа едвам ни се събират без цоцкане. Вода категорично не иска. Днес дори ми вдигна висока Т и пак бута шишето и не пие.

Захранването ще е в края на август. Заглежда се по храната ни, на моменти чак неудобно да му стане на човек. Онзи ден така на шега му дадох едно дълго парче краставица. Добре я осмука.

Цикълът ми го няма никакъв. Двете капки преди няколко седмици не ги броя въобще.

# 608
Ахахах, mumpeto, на нас тази част от лекцията ни я е спестил Драганов, обясни ни само как майките са виновни за всичко Simple Smile Но определено не се държа грубо, с бебка пък беше много внимателен. Ама хора всякакви, вече почнах да не хабя толкова енергия за тях Simple Smile

# 609
Sis, бебка също ми се чува, че е хремава, аз със сигурност съм, също в петък трябва да ѝ слагат ваксина, вече ще откача с това отлагане, до сега има сложена само една. Вчера ходихме да я види лекар, каза, че нищо ѝ няма, слагам ѝ физиологичен разтвор и от време на време дърпам с помпата за нослето да видя има ли нещо. За всеки случай човекът каза да ѝ слагам Низал в нослето и по една ампула вит с на ден, защото имало някакъв вирус.

# 610
Аз днес следобяд ще водя беболинка на ваксина , хич не обичям следобедното поставяне , но ЛЛ е от днес на работа , а в събота ще пътуваме и ми се иска да са минали поне пълни 3 дни от поставянето. На нея това ще и е втория синфлорикс , дано мине спокойно.

# 611
"Низита", извинявам се, излезнало е Низал..

# 612
  • София
Здравейте, момичета. Тази нощ моя мъж реши проблема с нощните будения на малкия. В един часа го сложи на спалнята и нашия си кротува до сутринта. Чувствам, че вече ще си спим така. Чудих се как родителите допускат такова нещо, но сега виждам на практика. Grinning

# 613
Аз нямам против, мм като го е нямало съм спала с него в спалнята. Но като сме тримата ми е тясно и си го слагам в креватчето. Събужда се веднъж и после към 6 сутринта.

# 614
  • София
То и аз използвам спалнята, следобедният сън го приспивам на нея.Лягам с него, той се притиска в прегръдка и заспива. Сутрин към 6- 7 също го мятам на спалнята, защото нямам сили да ставам за падналия биберон , след като в 5 съм го хранила. Абе,  днес поспах, то било друго като не ставаш. Все пак да не става навик подобно спане, мама има нужда и да се опъне.
Да ви кажа, че костите много ме болят. Това пръстите на ръцете и дланите едно на ръка, сега ми се е схванала и ръката горе. Истинско бабе съм.

Общи условия

Активация на акаунт