За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 040
  • 747
  •   2
Отговори
# 585
Като гледам май май всички сте захранили 🙄?  Аз ще започвам след 3 седмици 😉.
Преди седмица му дадох вода с лъжичка нарочно за да свиква с нея да яде иииии за моя изненада не плюе а си гълта и отваря устичка 😁👍.
Мисля че моя юнак ще е лаком като мама 😁.
Мами дойде ли ви цикъла? Аз още го чакам , казаха ми че може да не ми дойде докато кърмя 😳😞. На вас кога ви дойде и по-различен ли е отпреди раждането?

# 586
  • София
Сега го разредих с кърма и с вода до по-течно, обаче пак го бута с език навън.... започнах да пея и да се правя на шут за да се смее и така с отворена уста успя да изяде 2 чл, обаче пак се чуди какво е това в устата му и какво да прави с него Grinning
Иначе от лъжичка си пие без проблем, даже и от капачката на шишето директно пие кърма с Колийф например...
Почнах да го кърмя да се успокой и заспа на гърдата изтощен.

# 587
Mumpeto, звучи чудесно ягодовата вила Simple Smile и идеално се вписва в ограничението ни за път, благодаря Simple Smile
Мис, и към вашия край може да наминем, идвала съм на гости при приятелка преди години и много ми хареса.
Нямаме търпение да се разходим някъде, не сме излизали от софия, откакто бях бременна в 6-ти месец и вече не ни свърта тук. Особено в тези жеги, последните дни съм изкарвала беб само за малко на терасата или в градинката до нас, да спи на сянка, но пак е много жега и задух; днес пак няма да излизаме.
Със захранването не са лесни нещата, ние сме още само на пащърнак; с тази алергия всичко става мнооооого бавно. А и изобщо не се засища от пюрета, изяжда 150-60 грама и реве за мляко после; аз не искам да му замествам млечно хранене все още, но почвам да се чудя как ще се нахранва занапред Grinning

# 588
O, не, аз не съм захранила. Само пробвах да видя дали е готов. Не е, както си и мислех и ще чакам още две седмици(тогава ще стане на 6м) преди да опитам пак.
Нормално е да не се наяждат от зеленчукови пюрета. В тях няма толкова калории, както в АМ/кърмата, затова и не се наддава от тях. Като искаме да отслабнем какво ядем и си оставаме гладни - зеленчуци и плодове Mr. Green Когато се въведат ориз, каши и месо, тогава ще започнат да се засищат.

# 589
Zara, цикъл не ми е идвал , но не мисля , а и се надявам , да не идва докато кърмя. При предната ми бременност , цикъла ми дойде около месец след като спрях да кърмя, дъщеря ми я кърмих до годинка. Този път може би ще кърмя малко по - дълго и предполагам цикъл ще имам чак след като спра да кърмя. 

# 590
Електра как разбра че не е готов за захранване?
Аз пробвах с диня и пъпеш ,доста си смуче . Даже един ден му изстисках малко динен сок и му дадох 5-6 лъжички , Цокна си ги 😁, даже мрънка че иска още ноооо не му дадох 😉.
Моя юнак ме наблюдава с голям интерес когато ям и даже си отваря устичката 😁.
Моя син е готов отдавна за захранване но по препоръка на педи изчаквам да стане ба цели 6 месеца, понеже само ба кърма наддава много добре 😉👍

# 591
Някой ако не си е купил още столче за хранене - има намаление в Хиполенд.

Пробвах го, Зара, с картофено пюре. Плюе и иска да повръща, въпреки че го направих толкова течно, че почти да е за пиене. Отделно нито един от признаците няма - никакъв интерес към нашата храна, не може да седи още сам и т.н. Единствено си пъха всичко в устата, но това го прави от няколко месеца Rolling Eyes
С плодове не искам да започвам, после няма да иска зеленчуци да яде.

# 592
  • В чуден свят с четири Слънца
И аз не съм захранила още, само с водичка пробвах, но не ще, не и в изчезнал рефлекса за избутване и затова ще изчакам да навърши 6 месеца, и към средата на септември започвам по метода ЗВ Б. Иначе си седи стабилно сама, не се клати като пиян морков, и зъби има вече, но липсват по-важните признаци за готовност. Засега е само на кърма, добре качва, нямам притеснения и не бързам със захранването.
Цикъл не ми е идвал, не го и очаквам, докато кърмя активно. Надявам се поне още година да го няма.

# 593
Здравейте, момичета Simple Smile Успешно захраних бебка с пащърнак и с тиква, от утре ще яде пюре от тиква и картоф, за да въведа картофа. Като цяло всичко е наред, от време на време, ако й се спи или нещо не е на кеф, плаче и не иска да яде пюре, предлагам, но не насилвам - колкото, толкова. Вече се усеща, че горе-долу разбира за какво става въпрос, аз стоя пред нея и се правя, че дъвча и мляскам, а тя ме имитира и си преглъща, отваря си устата като види лъжицата, много е сладка Heart Eyes Сега в жегите пие повече вода и добре че, защото от промяната в храненето пак почна да ходи по нужда през ден, а тъкмо бяхме оправили положението...

В петък ходихме на профилактичен преглед при ортопед - Драганов във ВМА. Останах доволна, има си там един репертоар, който си го повтаря, но бях подготвена за него  Simple Smile Прегледа бебка, даде ни съвети за близките месеци. Както си и знаех, каза да не я насилвам да сяда. По думите му "ако бяхме в нормална държава", детето само ще си седне стабилно около 9 месец без да му се уврежда гръбнака, но каза, че ще има голям натиск върху нас от педитри да учим да седят и е добре около 8 месец да е започнала да сяда, защото иначе ще ни пращат по рехабилитации и излишно ще ни стресират. Аз понеже не съм от тия дето позволяват да ги стресират, може и до 9 месец да си чакам, ще видим, тя сама ще си покаже. Но се замислих и се издразних, че тук е като някакво състезание - за 1 месец да я захраня със зеленчуци, плодове, каши, да заместя ядене, да я науча да седи и да яде на стол за хранене... За къде бързаме все пак и на каква цена? На 6 месеца да са седнали, на година - проходили, пък дали са готови, никой не го интересува. Та, от тази гледна точка, мнението на ортопеда съвпадна с моето - да се водя по нея и да не я насилвам да прави неща, за които не е готова. Посъветва ни да й сложим килим на земята и там да играе, да седи, да се учи да се изправя. С две думи, колкото по-малко се месим, толкова по-добре. Против проходилки е и каза, че детето трябва да се оставя да пада, да става, за да си изгради рефлекси, а не постоянно да стоя над него като майка-орлица. Каза също да не се спазва стерилна хигиена, за да има досег с микроби, да се облича леко и да спи на по-хладно, ако има възможност. Часът ни беше последният за деня и каза, че тя е второто бебе за деня без чорапи и недоумява защо всички са навлечени като е 40 градуса навън. Също така според него детето прохожда до около 15 навършени месеца и едва след това може да се прави преглед, ако не е започнало.  

Ще ми е интересно мамите в чужбина дали са ходили на такъв преглед вече и какво са им казали.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 14:51 от Tiama

# 594
И аз не мога да разбера защо педиатрите натискат да се прави това или онова Rolling Eyes
А това с чорапи на 40 С... нямам думи Shocked Въпреки че съм виждала на 26-7 С едно дете на около година с черна блуза и яке отгоре, докато моето беше с боди с къс ръкав и панталонки. Да не говорим, че черно няма да ми хрумне да облека на дете.
Стерилни, откакто слагат всичко в устата не виждам как ще ги държим и да искаме Simple Smile

А тези дето кърмите и бебетата ви не искат пият вода давате ли им да сучат по-често? Аз не мога да си представя да не му давам 3-4 часа при положение, че не иска вода в тази жега и то само, за да спазвам режим. Да не говорим, че при нас има сучене за приспиване, за успокоение, като го боли нещо - с две думи кърменето ни е решение на почти всеки проблем.

# 595
Нашата педиатърка не се интересува особено от развитието му, като цяло не мога да разчитам на помощ или съвет, но поне не ме й кара да правя това или онова.
Това с чорапите е потрес - аз моя младеж съм го пуснала да играе само по памперс, спи по тениска, не го завивам. Впрочем отскоро е почнал много да се върти докато спи, спи настрани, опитва се и по корем, но не се получава особено, тогава обикновено се разбужда и се сърди. Вашите така ли са?
Докато кърмех, беб не искаше вода, сега също, вярвам, че детето ще си покаже дали има нужда; аз все пак го пробвам, но не иска.
Със стерилността се сбогувах отдавна - яде количката, столчето за кола, ръцете, дивана и т.н Grinning

# 596
Впрочем отскоро е почнал много да се върти докато спи, спи настрани, опитва се и по корем, но не се получава особено, тогава обикновено се разбужда и се сърди. Вашите така ли са?

Същата работа. Даже снощи в мятането си се е приближила до решетките, ударила си е главата и се събуди с рев. Вече обмислям някакъв обиколник. Слагам я в едната част на леглото и на сутринта я намирам в долната.

# 597
Писали сте, писали сте... връщам се да чета Grinning

Моя се обръща много по корем, имам чувството, ме скоро ще пролази. Измъква си ръцете от под корема до над главата, същевременно си помага и с краката и се завърта в кръг. По време на сън също се върти от една страна на друга.
На ортопед го водихме в началото, когато се роди, от тогава не сме. Педито казв да го слагаме по малко седнал, че как щял да яде. Но аз не мисля, че ще може до края на месеца да стои сам, без помощ. 

# 598
Здравейте, момичета! Първо честити облаци и вятър, в далечината даже чувам буря се задава! В нас е много топло, направо непоносимо, нито може да гушнем Бебка, нито да спим нормално, виждам, че горещините влияят много зле и на нейния сън.. Скоро смятам и аз да започна захранване, вече мина в 5ти месец, чакам само консултацията и ваксината да минат и действам, иска ми се вече, докато могат да се намерят сезонни плодове и зеленчуци да започне с хапването. При нея проблемът са бибероните, опитвам се вода да давам, ноо не ще бибетона на шишето, иначе и е интересна водичката, ама с лъжица и чаша ли ще давам докато порасне 😀 Относно менструацията миналият месец ме изненада, ще видя този дали ще се появи, въпреки, че я кърмя на час, два, три, денем, нощем, все съм си по цици и всички сме щастливи от тоя факт 😀

# 599
  • София
Ох дано да разхлади този дъжд! Като бяхме на планина бебо ядеше и спеше повече и бузките му станаха розови Heart Eyes
Аз нямам цикъл още, но май влагалищната сухота изчезна щото виждам следи по бикините.
Моето момче лакомо облизваше парче пъпеш миналата седмица и като ядем ни гледа, отваря уста и протяга ръка - чак ми става неудобно.
Нещо няма мерак да се върти и да пълзи, обаче от няколко дни като го държа и ми стъпва на бедрата, оглежда се доволно и даже се подрусва. Чудя се защото е рано за стъпване, обаче като реве легнал и го изправя на крака се успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт