За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 297
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А ние имаме зъбче  Joy даже ме захапа, иначе е само малка бяла точица. Не му беше кеф няколко дни и ето ти го. Иначе,ако съдя по него, момчетата се развиват по-бързо на този етап. Имаше една много забавна статия в "Майко мила" за момчетата и майките, които им правят мечешка услуга, защото по-бавно се развивали, та накрая нищо не става от тях.

Та Марти вече е на повдигната откъм главата количка,тя е с едни колани и само се закопчават, не се клати, даже може сам да си стои, но наведен напред.  Не го държа нито седнал, нито много нагоре в количката, само колкото да зяпа,че му е голям мерак.

Иначе и аз да си кажа мъката - сама съм през деня с три деца и на моменти не мога да издържам, казах на мм,че не ми е добре хормонално след раждането, а той само каза,че били минали 6 месеца оттогава. Друго си е да те разберат...

# 646
Делфиниум, браво за зъбчето! Още един важен момент преминахте. (Може ли да дадеш линк за статията в Майко мила?) Леле, 3 деца Frowning как се оправяш?
Хубаво ми е да го гледам бебчо, но понякога ми идва малко... (да не ме нахокате сега) хем се радвам да сме заедно, хем ми е малко мъчно за предишния ми начин на живот. Първо ми беще гузно. Сега осъзнавам, че това са нормални чувства и че човек не може да има всичко. Приятелките ми без деца пък само се тюхкат, че им изтичал биологичния часовник Grinning
Като гледам повечето от вас вече правят опити със захранване. Бебчо нали е на 4м., мисля да почакам поне още месец и нещо. Иначе и той се пъне да сяда - прави като коремни преси с голям кеф Joy
Но понеже е мъничък, после го бутам да приляга пак. И аз съм го чувала това, че децата трябва да са на поне 6 месеца за да сядат, момчетата даже по-късно по-добре, но ми се струва логично като е готово детето да си покаже. Нали все казват че всяко дете е различно? Ще запиша час за ортопед, пък ще видим какво ще каже.

# 647
Вие двете сте малки, нормално е да ви липсва предишния начин на живот Simple Smile Ще свикнете и с новото (сравнително) положение Hug Пишете ми къде да ви пратя снимките, Мишана вече си ги получи Wink
Делфиниум, супер, че не са били големи драми за зъбчето, че какви могат да станааат ooooh! И аз се чудя как се оправяш с три деца, че и с бебе...

# 648
  • София
Cookie, ето я, със глас съм се смяла  http://www.parentland.bg/maikata-na-kaloiancho/

А за трите деца - естествено не мога да се оплача на мм, защото за него няма мое-твое. Аз пък още съм в периода, в който искам да си се нарадвам на бебето, освен това не съм имала близо 10 години да свикна със всичките им особености и на моменти направо въздух не ми достига. Баткото за два месеца унищожи таблет, телефон, направи 200 лв сметка, два пъти ме извади от равновесие до степен да се разтреперя за часове... Иначе ежедневието ни е кротко, пък и сме за малко петима. Ооом...

От живота преди бебето ми липсва май само понякога да говоря с възрастен и да не готвяяя.

# 649
  • София
Посмях се с "Калоянчо". Много добре написано.

# 650
Майките, които пускате бял шум - по колко време го държите (само за заспиване или няколко часа, цяла нощ?), от телефон или компютър? Страх ме е да не облъчвам малкия и да го психясам с тия звуци Grinning но си казвам то е като приспивна песен, която го успокоява. Слуша около 1,5 часа вечер, но на рано сутринта (примерно между 6-8:30ч), понеже вече се е понаспал, без звуци се буди постоянно и се чудя да не вреде с тия техники...

# 651
Тиама, Електра, благодаря ви за милите думи, все си повтарям, че е временно и ще го израстне, но на моменти ми идва в повече..
Делфиниум, честито зъбче и голямо браво, че се справяш с три броя. Наистина си майка герой
Куки, не си сама, и аз се улавям на моменти, че ми липсва "ергенския" живот. Най вече да легна вечерта и да стана сутринта Joy Последните години бебчо ми беше все в акъла, кога ще стане, защо не става и все чувствах неудовлетвореност. Сега като е тука съм много щастлива, но няма как да не липсват определени аспекти от преди. Все пак животът ни се преобръща с едно малко човече. В началото се чувствах много гузна, че изобщо ми минават такива мисли, но после си дадох сметка, че е напълно човешко Simple Smile
Сис, аз пускам бял шум всеки път като ще спи, след около 15-на мин го спирам. Ако нещо шумно върша из нас, го оставям, че да не тропна и да го събудя. И аз го пускам към 6, че иначе ще ми  се ококри в ранни зори. Вечер пускам от компютър, нощем и сутрин от  телефона. Не вярвам да му навреди.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 10:41 от sunny_bunny

# 652
И аз пускам бял шум под формата на дъжд Heart Eyes в резултат и двамата се успиваме Joy навсякъде около нас има телефони и компютри - докато мога, ще се старая да не гледа в монитри, но от "лъчението" няма как да го опазя. До 8я месец от бременността работех и бебчо ми местеше лаптопа на корема ритайки Grinning
Мерси за линка! Тъкмо нов сайт да чета смешни родителски истории. Малкия толкоз приказки не е изслушал, ама историите от Майко мило съм му ги чела на глас!

# 653
Аз пускам само през деня, като заспи постепенно го намалям и спирам, но когато трябва да върша нещо го оставям да си му "бучи". От телефона пускам винаги, изтеглих си приложение.(компютъра не е включван от месеци 🙈).Вечер заспива най - лесно на гърдата и не ползвам шум, но тъй като спи непробудно , разбира се през деня си оказва влияние. Спи като коте, на дремки и сънят му е лек, как ги засича не знам, но 40мин е неговото спане, така по 3пъти на ден, рядко се успива следобед повече, ако съм до него, разбира се.
 Момичета, вече седмица+ съм на работа. Мисля, че хванахме режим и започнахме да свикваме всички. Само на кърма сме, нали не искаше кърма от шише, е май в шишето било проблема, взех едни каучукови по - обикновени, томи типи и Чико преди това пробвах, ами не искаше от тях.  Та се връщам през бремеността как разправях, че залъгалки и биберони ще са ми само селиконови, че каучуковите са ми неприятни на вид, е бебе друго реши, та той води парада . 🤐

# 654
  • София
Сис, телефона може да го пускаш на самолетен режим, така съм чела, че не облъчва.

За мислите от всякакъв род - вече съм ги приела, дразня се на децата, на мм, на хората в магазина, на себе си. Така съм след раждането и ще ми отнеме време да избягам от тях, на моменти не мога да се позная, но явно това е начинът да изтрещя, макар и вътрешно, и да се балансирам. Както Али Макийл убиваше дразнителите с един меч или ги изсипваше в камиона с боклук във въображението си. Слава богу рядкост е. Та мисълта ми е, че е нормално човек да си мисли за предишния живот и да му липсват някои удоволствия като непрекъснат сън, това не означава, че не си обича сегашния живот.

"Майко мила" и "Parentland" са култови, с глас се смеех на работа. Сега ги чета образователно.

# 655
О, да, на мен ми липсва само това - да легна вечерта и да стана сутринта Simple Smile
Моето момче явно е в скок, дори в два скока (физиологичния и интелектуалния), защото взе да ме пресушава яко и пак започна постоянното мрън-мрън. Преди ядеше на едно хранене само от едната гърда, сега вече и от двете. Това е от 2-3 дни. По едно време се уплаших, че кърмата ми спира - сучеше през час до вчера, но явно е било, за да увеличи количеството. Та след две хранения и от двете "шишета" заспа снощи в 21ч, събуди се само в 4ч и после направо към 7:30ч. Може да се каже, че си поспах Laughing  

Бял шум не пускам, защото не му действа Rolling Eyes Но не мисля, че вреди с нещо. Единственото е, че може да свикне прекалено много и да не иска да заспива без него.

# 656
Четивото за Калоян напълни моя ден! Даже ме беше яд, че има край! 😅
Куки, споко, аз също някой път си го мисля това, да не говорим, че заради раждането един месец по-рано все нещо излиза за притеснение и аз съм в постоянен стрес и рев, ама после Бебка се усмихва и ми минава!

# 657
Благодаря ви за отговорите, момичета. Притеснявам се, че телефона облъчва, но явно не съм единствената, която толкова разчита на белия шум Simple Smile При нас положението със съня е следното - преди обяд и над вечер по 30 мин дремва и един сън между 14-17 следобяд... Преди да ми завидите за дългия обеден сън ще ви кажа, че спи върху мен, а дремките - до скоро заспиваше и го слагах в количката, а вече спи толкова леко, че постоянно иска върху мен... какво да правя не знам :/ Как да го науча по-добре? Не мога да оставя да не спи и да реве...
Отделила съм си четивото за Калоянчо като ми остане време, явно отзивите са силни Grinning

# 658
Това е период, Сис, ще му мине.
Четивото за Калоянчо се отнася точно за това, че момчетата по-бавно се развивали и по-трудно се гледали Mr. Green

# 659
Ох и Бебка почна да спи много леко и като заспи седим и си шепнем из цялата къща, глезен да изпука и се буди, ще откача вече, като в пансион за глухи сме..

Общи условия

Активация на акаунт