За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 36 038
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Те не мерят като хората - не им изпъват крачетата хубаво и допълнително детето ако се мята и рита мисията да се премери правилно става още по-невъзможна Simple Smile

# 631
Благодаря ,Elektra ! Тя мирно по принцип не стои , освен когато ака BlushGrinning .Дано си права и да не я е измерил , като хората!

# 632
Хаха, и моето шуши така - само като ака е мирен Mr. Green Щях да пиша и като спи, но той така се мята и насън ooooh!

# 633
  • София
Електра, точно днес си мислех, че трябва да започна да следя за промоции за столчета. Благодаря! За кърменето - по пронцип сме на поискване, средно през 2-3 часа, като често сутрин и вечер може и през 1. Тия дни се излъга да пийне малко вода ама не баш. Затова като мрънка оп на цицата хаха.

# 634
  • София
Миа, защо не добавиш малко мляко в пюрето, за да е по-познат вкусът?

Аз така го давам. Чисто само тиква му  дадох и то за проба. Утре пак ще пробвам, ама с тия темпове ще изяде пюре на годинка.Сега се боря с две лъжички, примесени с мляко.

# 635
Лекар ли го е казал или? Нещо научна статия, че е изследвано и доказано това?
Някак си от уста на уста или от форум на форум не ми се вижда много достоверно. С какво е по-различно развитието на момчетата? Не вярвам физически, че са по-крехки от момичетата.
Ех, сега... доказателства Simple Smile Знам ли, само на мен ли ми се е случвало като си говоря с някой да заключи, че момченцата се развиват малко по-бавно, сядат по-късно, проговарят по-късно. Примерно в една от лекциите си акушерката Елена Василева споменава, че момчета се гледат по-трудно, че в бебешките години са по-привързани към майките си, по-трудно преживяват болести и неразположения от момиченцата... Имам приятелка с момиченце 5 дни по-голямо от моя бебок и по-рано започна да хваща играчки, да иска да сяда и др. и това е очевидно. Може би е случайност, но това е моя опит и обратна информация, не съм мислила мога ли да я споделя като достоверна такава.

Прегледах няколко статии по диагонал. Ето ако ти е интересно. Не приемам всичко за чиста монета, но много неща звучат логично, разбира се има изключения.

http://psycholok.webk2.com/index.php?option=com_content&view … 20&Itemid=121

http://www.moetobebe.net/пораснало-дете/item/24345-Момчета-срещу-момичета-–-колко-са-различни#.WYmsvhRC62x

https://prezi.com/mij-nwbnbp_x/presentation/

http://purvite7.bg/momcheta-i-momicheta-razliki-vv-fizicheskoto-razvitie/

В обще линии - "До петгодишна възраст момичета изпреварват момчетата с шест месеца в общото развитие", "Някои от тези различие са видни още с раждането, например момчетата са по-едри, с по-голяма глава и по-високо тегло. Прохождат 2-3 месеца по-късно, проговарят 4-6 месеца по-късно от момичетата.",  различно се развива мозъка им, което води до различни преимущества за едните и другите, момичетата по-рано влизат в пубертет (това не може да не сте го забелязали всички в ученическите си години Grinning ) "Тяхното детство (на момчетата" продължава повече. Към 7-та година по своята биологична възраст момчетата са по-малки от връстниците си момичета с цяла година."

Само споделям инфо, не е нужно да  се вкарваме в някакви филми Wink

# 636
  • София
Аз мисля, че нямаме бърза работа с пюретата, ще има да яде манджи цял живот. Затова го давам по-леко. Колкото изяде-толкова. Само един път дадох чисто пюре и то защото бях в парка и нямаше как да се "издоя" навън Laughing , но пък след пюрето го накърмих едно хубаво. Когато сме в къщи кърмата в пюрето е минимум 40 мл, отделно следва кърмене. Друг е въпросът, че бебо има добър апетит и си изяжда чинно всичко каквото му се даде. Днес например разделих 1 голямо бурканче от 190 мл картоф и морков (значи около 90 мл пюре), налях 50 кърма, има около 10тина мл загуби по стол, лигавник и уши  hahaha, та сигурно около 130 пюрено-млечна смес е изял. Тъкмо реших, че този път го бетонирах и човекът си поиска и гърда и си цокна и от там  Mr. Green Изхожда си се ежедневно, и откакто има моркови в менюто всичко е весело-оранжево  Laughing 
На тиквичката пък откровено се намръщи, пробвах я смесена с картоф или пащърнак- само на втората комбинация хапна малко повече, там пък беше основно кърмене, пюрето само за опитня. Хубаво ми е да го кърмя човечето, не ми тежи.
Да вземат да поприключват тея жеги вече за да се наспиват малките човеци  Naughty че измислих оперета с детски песнички и в ръце и рамене се изгърбих и заприличах на орангутан от носене.

За развитието на момиченцата и момченцата и аз съм чувала за разлики, нямам време да чета, след време ще говоря от личен опит. Ще го отгледам голям и хубав, пък колко сантиметра къде и кога ще му изникнат, все ми е тая, докато порастне ще са си на място  Mr. Green

# 637
Да, и аз само през телефона влизам.
От моркова се запече и му излезнаха едни червени петна около устата ( Педи каза че е било алергична реакция и го оставихме за по нататък.
Аз също смесвам пюрето с кърма. И забравих да кажа че за всеки случай започнах и колинокс да давам ( да нямаме драми с колики, че баткото имаше).
Днес обаче направих грешка, че започнах да да давам пюре докато беше нервен. Бяхме навън  да пазаруваме за повече от два часа, ама то спирах на сто места, супермаркети, пазари и свали от столчето в количката и после обратно и той не можа да поспи и като се прибрахме беше много нервен.
А за сядането при момчетата по-късно и аз го знам от ортопеда, но не помня причината. И сега ми припомни, че преди той сам да може да се изправя да не го слагам и аз така правя. Но човека вече не иска да седи мирно. Подпира се на лакти, и надига главата. А като го сложа на спалнята и за една минута се е завъртял поне 4 пъти от гръб по корем и обратно и е вече на другия край на леглото Stuck Out Tongue Winking Eye  Не мога  памперса да му сменя, веднага се обръща или прави мост, ка то се подпира на петички и вдига дупето.

# 638
И аз не виждам целия първи пост,ако е дълъг , но не се бях сещала за Цитат и търсех старата версия и през нея откривах темата. Grinning
Аз вече съм въвела морков, сега е втория ден от пащърнака, но не го давам чист, а смесен с морков.
Морков си имам домашен , но пащърнак не и го купих на бурканче. Отварям го - странна миризма, опитвам го - странно. После изведнъж се сетих, че аз никога не съм яла такова чудо. За малко да го хвърля,че е развалено Grinning
На малкия много му харесаха и двете до тук. Отваря устичка,хапва,мляска си,облизва се. Heart Eyes

# 639
Ехх, чета ви схемите за захранване и ви се радвам, ама ми е и малко тъжно. При нас нещо не се получават нещата и то не заради липсата на желание на бебе да яде. Направи ми реакция към картофа, което е много рядко срещано. Появиха му се едни сухи петна по бузите и корема и аз реших, че е от картофа. Така си оставам с въведен пащърнак само. Опитах днес тиква и сега седя и се чудя тая пъпка на брадичката от тиквата ли е, от жега ли е , от плюнчене и стичане на мляко ли е....Отделно на него вратлето му е все така с обрив и не мога да преценя дали става по зле. Изобщо, малко ме натоварва това захранване, вместо да е интересно и забавно, аз виждам всяка храна като потенциален враг. И май се замислям да го спра и септември да пробвам пак, вече ще е на 6 месеца и малко; дано и кожата е по добре.

И малко още да си помрънкам
Скрит текст:
честно да ви кажа съм доста изнервена и изморена с тия проблеми. Беб е много чакан и желан и минахме през редица перипетии, докато забременея. Имах чудесна бременност, но в началото особено все се тревожех, че нещо няма да е наред. Като наближи време да се ражда бях много спокойна, че всичко ще е наред и не ми минаваше дори през ума, че ще има проблеми, различни от обичайните бебешки неразположения. А всъщност откакто се роди му се случва нещо необичайно и тревожно. а след третия месец насам нямам един спокоен ден с всички тези обриви, повръщаници и алергии. Лошото е, че освен да се въоръжа с търпение, нищо друго не мога да направя. И ваксини нямаме сложени, и тях тепърва ще ги мисля и изобщо....мрън

# 640
Момичета, искам да ви питам нещо странично от темата за пазаруването в интерент. Възможно ли е да ми източат дебитната карта? Искам да мога да пазарувам от чужбински сайтове, трябва да си платя за хостинг и домейн, тъй като ще си правя блог,но ми искат номер на картата, за да си платя чрез нея. На много места го има това, както и в ибей и в алито, и все ме е страх и не пазарувам, а ми е нужно.
Не искам да си правя друга карта, но ММ нон стоп ми дудне, да не ми отидат парите чрез IBAN...та се чудя, това може ли да стане? Вие като пазарувате как процедирате?
Чудих се къде да питам, но пък да не правя цяла нова тема...реших, че някои от вас може пда са наясно.

# 641
  • София
Мис и мен ме е страх като пазарувам онлайн и плащам с картата, колкото и да са сигурни сайтовете. Гледам в тази карта да не държа много пари. Знам че плащането с PayPal е най-сигурно, но трябва да си направиш акаунт там и да им дадеш iban.
Ние сме на тиква трети ден и имаме напредък. Разреждам с малко кърма. После ще дам тиква+картоф направо по половин буркаче.

# 642
Sunny bunny, много ти съчувствам за проблемите с бебчо. Наистина в някакъв момент идва в повече и човек се изнервя и изтощава. Някакси толкова дълго си мечтала за него, а сега не можеш спокойно да му се нарадваш от толкова проблеми... Дано скоро всичко се оправи, защото за жалост наистина няма какво толкова да направиш, то каквото трябва го правиш вече. Моят съвет е, ако имаш сили Simple Smile да се опиташ да бъдеш малко по-спокойна и да не се вглеждаш във всяка пъпчица. Ти сама виждаш, че вече всичко правиш с притеснение и търсиш потенциалната опасност, което допълнително те изнервя. Всичко ще мине, бебчо всичко ще израсте и после даже няма да си ги спомняш тези неща.

Мис, аз доста пазарувам през интернет с картата си и досега слава богу не ми се е случвало никакво източване. Пазарувам или чрез пейпал, или директно в сайта, но ако е сигурен. Виж сайта, в който ще плащаш, има ли координати, провери в нета за някакви сигнали за измами и ако всичко е наред, можеш да платиш.

# 643
Сис, исках да кажа, че така го интерпретирам като го обсъждате, че не трябва в никакъв случай да се слага седнал, дори да иска и да се напъва сам да сяда. Т.е. той сяда, ти го буташ обратно да ляга. Затова попитах доказано ли е, че вреди. И понеже ортопед точно ми каза като го прегледа още като беше на 4 месеца, че вече мога да го слагам седнал и че може всичко, което прави сам, щом го прави е готов, аз не го спирам и го държа седнал в скута, примерно. Той даже се навежда напред като иска да докопа нещо.

Съни, ще израстне тези моменти, няма страшно, само търпение трябва сега Confused Деца са ни, от раждането нататък все ще се тревожим за едно или друго...

# 644
  • София
Мис, можеш да си извадиш виртуална карта ако банката, в която ти е картата предлага тази услуга. Виртуалната карта има друг номер и секюрити код, който въвеждаш в сайтовете за пазаруване, но е част от твоята сметка. За целта трябва да имаш интернет банкиране - непосредствено преди да платиш прехвърляш точната сума във виртуалната карта и плащаш с нея. Така тя винаги е празна и няма как да ти източат парите от нея, а и данните за разплащателната ти сметка никъде не фигурират. Не знам дали стана ясно, но напиши в гугъл и ще прочетеш по-подробно Nerd

Общи условия

Активация на акаунт