За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 284
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Зайче, какво ти пречи и сега да свикнеш някой да те отменя, за да може да поспиш и презаредиш батериите?
Защото няма кой, бабите са далече, всички.
Зайче, съчувствам ти... Ако имаш нужда, ще направим група за взаимопомощ Stuck Out Tongue Winking Eye
+1

# 676
 Съчувствие и от нас за мама зайка , недоспиването е голям проблем. Аз съм благодарна, че само в началото имахме къс период с нощно маршируване.
 Синеока, появи се най - после 🙃 Как сте с рибочко?

# 677
  • От Луната
Ами ... Полудяла съм!
Не е за разправяне. Свекъри, свекърви, почивки и прочие ... Не ми се говори. Много дълго, пък и не знам дали не преекспонирам...

# 678
  • София
Синеока, преекспонирай де, затова сме си тука! Може да си направим група за взаимопомощ, с подгрупа за люти попържни Laughing Нашият се оказа алергичен към Uriagе пък точно, тъкмо ги купих, ползвах ги буквално 3-4 пъти и сега събира паяжини в една кутия. Ако не бяха отворени щях да ти ги предложа. Здраве да е, ще се мия с бебешко по някое време.

Бабите са ми чук- хвани едната, удари другата. Майка ми е много тревожна, тя би ме будила за щяло и нещяло само да пита "добре ли е така"  или " ама много жално плаче", а и с готвенето малко е скарана. Щом мм, който е доброто прасенце и яде почти всичко и се намръщи на манджите, значи е сериозна работата Grin  Другата баба е зла немско-унгарска бабичка и е много изтощително да не говорите един език. Добре, че са далеч Simple Smile От торбата с бабички най-шашавите са ми са се паднали.

Отиваме с ревльо да купим малко плодове от близкото магазинче. Напоследък ям много сладко и ако нямам плодове и ръфам само вафли ще стана кит Animal Whale

# 679
WhiteWabbit, това за готвенето и майка ти , точно като готвенето на майка ми 😂. А и като те слушам как би ти звъняла за щяло и нещяло ... виж , моята направо си ми звъни , днес например имам около 10 разговора с нея , без да преувеличавам 😐 Съчуствам ти и за недоспиването. Адне издържам така . Изборът ми беше или майка ми нон стоп при нас в София или бебето да спи при мен на спалнята . Избрах второто. Зная , че ще свикне и трудно ще я отделя после , но предпочитам това пред постоянното присъствие на бабето.
Моята щерка пюре от тиква окончателно не иска ! Като вкуси пюрето и започва да плаче , като ме види че давам " бутилчето" и издава възторжени звуци. Не зноя вече ... Утре ще опитам пъщърнак.
Тези от вас , които казахте ,ме сте давали плод в "чорапче" с друго захранвали ли сте? Не зная ако дам дапосмуче малко диня  даи ще се брои , че е захранена с диня ? 🤔
Още нещо щях да пиша , нооо забрави х😄

# 680
Зайче, какво ти пречи и сега да свикнеш някой да те отменя, за да може да поспиш и презаредиш батериите?
Защото няма кой, бабите са далече, всички.
Аз мисля, че прочетох, че чака с нетърпение да спрат да се кърмят и да вика майка си да помага Thinking Както и да е, исках да споделя, как аз се справях преди и сега.

# 681
  • От Луната
Ами свеки преди идваше всеки ден, но от месец все я боли нещо ...
Проблемът е не че сега не иска да идва, а че преди идваше. Научиха малкия на ръце и аз сега се виждам в чудо.
Не ми пречи да си гледам детето. Но много се изнерям на дребнави коментари. Не трябвало да спи при мен, ме трябвало така, не трябва иначе...
Аз как да съм адекватна, ако не се наспя? А и защо да се мъчим и аз и малкия? Като спи до мен е кротък и не се буди, не плаче ... По някое време цока и пак заспива. Дори не зная в колко часа... Не ставам.
Щяхме да ходим на почивка в балкана ... Не можем да идем сами, защото нямаме голяма кола, абе ... Да не навлизам в подробности, но сега нито с тях на море, нито около София. Аз на море с бебе няма да ходя. Лоша хигиена, твърда вода, малкия едва му оправихме кожата. Ще оцелеем и без море една година.
Мрън!

Иначе не ви препоръчвам динята. Тежичка е, по-добре пъпеш. Без термична обработка, само на пюре. Аз го давам с оризова каша на закуска. Като е захранен и с двете по 4-7 дни.
Също ядем картоф, тиквичка, чушка, круша, авокадово олио и оризова каша. Ще въвеждам елда и авокадо, после сладък картоф. Имайте предвид, че ние сме почти на 6м, захраних на 4,5м понеже малкия не наддаваше добре.

# 682
Да си повторя и тук въпроса-Бюбхен спират.ли ги от производство?Трудно ги намирам,по малко бройки.А си ги харесвам.Във вашите аптеки по градове има.ли ги?Навсякъде ми казват,че не се.внасят.

# 683
  • София
Ние днес се мазахме с диня, не беше много впечатлен, май му хареса да си облизва сокчето. Добре, че беше преди баня, от три малки парченца стана порой, захранването ще е авантюра.

С това остро зъбче как ме хапе по ръката, опасен е, а е още една точица само. Днес беше много агресивен по едно време, чак му се скарах, тия гърди ще ми трябва и по-нататък.

Синеока, ние кола имаме, голяма, но Балкан май няма да видя, а така ми се иска. След раждането ми се иска повече басейн и планина, отколкото жега и пясък по чисто практически съображения.

Бюбхен аз си купих от едно магазинче, основно за пюрета, в Младост 2, при случайно влизане. Иначе в аптеката на метростанция Балан също си е заредено, не знам дали ще ги спират.

Днес си поставих за цел да си епилирам краката и над коляното хаха - допреди малко се кълчих в банята с кабел, опънат от коридора, но успях!

# 684
  • София
Цитат
Аз мисля, че прочетох, че чака с нетърпение да спрат да се кърмят и да вика майка си да помага
musleto, то както казват хората, хем сърби, хем боли. Искам да ме отмени за един ден но като знам какво чудо е, все не смея.

Бюбхен не съм чула да ги спират, има ги навсякъде засега. В Лидл също съм ги виждала, както и в големи вериги аптеки и супермаркети. Може да е нещо съвсем ново...

Плод в чорапче засега няма да давам, искам да захраня с пюре с термично преработени плодове и всичко да е наред и после ще му мисля.

# 685
  • От Луната
Само пъпеш, банан и диня не се дават термичнообработени. Аз диня няма да давам сега. Тежка е, а само сока не е особено хранителен.
Круша, кайсии и сливи съм затворила в бурканчета, сварени на пара. Прасковите ги беля и в блендера, после варя бурканчето 15мин. Ще слагам още ябълка, дренки (за разстройство помага), тиквички и чушка. Това съм решула за сега.

# 686
  • Германия
Тези от вас , които казахте ,ме сте давали плод в "чорапче" с друго захранвали ли сте? Не зная ако дам дапосмуче малко диня  даи ще се брои , че е захранена с диня ? 🤔

Аз дадох на малката да оближе едно резенче диня и тя му се намуси, хич не й хареса. Друг път пак ще пробвам, ако до тогава не им е минал сезона. За мен ЗВБ май се оказва идеално, тъй като не ги мислиш продуктите като въведени и кога може и кога трябва да се въведе даде храна, а смело даваш каквто ти падне. И понеже ние нямаме алергии в семейството, не би трябвало и Ария да реагира зле на нещо. А и като цяло си изчаквам да стане на 6 месеца преди по-сериозно да захранвам.

Днес май цял ден ще вали и ще си седим в къщи...тия дни не се свъртам вкъщи, все се мотая навън с приятелки. Та днес може да поразчистя и подредя малко. Искам да си направя списък с дрехите на Ария за есента и зимата - от кое колко броя има да знам да купувам ли още или не.

# 687
  • София
Благодаря за съвета - имам силиконов лигавник но ми се вижда голям и груб за моя ......ЧО Joy
И ние сме така за спането - само се обръщам настрани и кърмя през нощта и рано сутрин. Ако трябва да ставам на всяко мрънкане да го гледам през нощта... денят ще ми е черен. Надявам се след отбиване да спим отделно.

# 688
  • София
Ние се връщаме от ДК, 8кг и 69 см. Премерих се и аз и кантара показа около 47 кг, което освен, че е хубаво, е малко вероятно, но ще си се радвам. Отиваме на село за две седмици и предполагам, че там ще има много движение, дано закрепя.

Педиатърката каза, че мога да захранвам, след 2 дни Марти става на 5 месеца, но докато не се върнем няма да пробвам. Майка ми много ще се зарадва да види захранване, но искам да съм си у дома, в моята кухня, да си изцедя кърма на спокойствие и да си се мажем. За  домашната стерилизация мнението и е, че се губят много от полезните вещества  поради дългата обработка и да не приготвям за зимата. Производителите на пюрета използвали ниско налягане и т.н.

Пробвах пелените Babylino, сега върви реклама, и ми харесаха. Освен това видях, че тези на Лидл ще бъдат на мега промоция от понеделник.

# 689
 Тео, това , че в семейството няма никой с алергии не е никаква гаранция, че и детето ще е същото. От сърце ви го желая,никога да не прояви ,  но тъй като се сблъскахме точно с това, нито в моето семейство, нито в семейството на ММ има алергии, а детето има!

Общи условия

Активация на акаунт