За мама няма вече скука, МАРТенчето неуморно гука -тема 4

• 35 290
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
хаха Марчелката как ме разсмя! Все едно аз го казвам! Страх ме е паркета да скръцне Grinning Взел ми е страха малкият! А като се сетя едно време едни познати казваха, че до тоалетна не ходят като спи момиченцето, за да не се събуди от пускането на водата и аз си виках ааа тия не са добре, да треперят така  Grinning
Дано да е период, Електра, но и да не е - примирявам се вече, казвам си - сега има нужда от мен, колко ще спи върху мен още година мах Simple Smile Просто... опитвам се се да не се вкарвам сама в навици, които после трудно ще изкореня, но така искам да е спокойно, че правя всичко, за да си го подсигуря.

Децата спят, сядам да чета забавната статия.
Между другото - най после успях да си изкарам хубави снимки от всичките ни важни моменти, почивки, празници откакто сме с мм. Много съм доволна, все ме е страх с тия компютри да не останем без спомени, сега си имам всичко на хартия да си ги гледам докато остарея Heart

# 661
Момичета, страхотни бебешки неща ще има в Лидл от понеделник! Дочакахме Grinning

# 662
Ех, аз защо не ги намирам 😞

# 663
Аз ги гледах в лидълското приложение за телефон, но и на сайта им би трябвало да ги има.

# 664
Има ги, но са есенни. Искаше ми се с къс ръкав за под блузи нещо да имам... Нищо де, харесах си един комплект бодита и к-т суичър с панталонки Simple Smile Не знам чорапогащи дали ще му слагам, но може и да взема да имаме newsm78

# 665
  • София
Добро утро от недоспала мама-зайка Tired

На сайта на Лидъл наистина има сладурски неща на новата брошура  от 14 август (гугъл- брошура лидл и ще ги намерите). В понеделник се измъкваме рано рано в Хаджи Димитър да си напазаруваме готинки неща Simple Smile

Колко е хубаво детска консултация без ваксини и боцкане и рев и треперене после! Вчера само мерки, теглилки и разговори за пюрета, направо рай Simple Smile

И ние имаме моменти, в които малкият като е много раздразнителен се борим за всяка минута сън за него- и аз като съм изнервена съм се карала на мм че пуска водата шумно, хаха. Той като пусне водата да си измие ръцете не може лекичко да натисне, ами все трябва да избухне на голяма струя и пшшш... малкият буден. Отделно съм му връчила една възглавница, в която киха, защото той като кихне малкият подскача и удря дупе в тавана от уплаха.

Днес се чувствам много отпаднала от безсънието и не знам какво да направя, вече се предавам. В някои дни нямам сила да бутам количката и ме е страх да не изпусна контрол над нея докато сме навън, но ми се спи толковаа че дори не може да ме мобилизира този страх. Днес заспах седнала на земята пред дивана, заградила с ръце и с кльопнала глава на ръба, а диванът заобиколен с възглавници за да може Алекс да се наиграе и да се умори. Снощи заспах облегната на стената докато кърмя- вече гледам да подпирам навсякъде с възглавници, ако се се сепна и трепна да е на мекичко и да не се стряскаме. Вече не знам коя седмица малкият се буди на всеки час през нощта и най-дългият ми сън според мм е бил час и 40 минути. Спя 2-3часа само в събота или в неделя, през седмицата няма такъв лукс. Сега обаче трябва да изляза а пиша това съобщение сто часа защото заспивам пред компютъра. Но разчитам че гладът е голяма работа и ще ме събуди.  Още някой да се чувства като затворник?  Или да вижда като през мъгла всичко, все едно е на някакви странни хапчета?Grinning  Казват, че майките се справяли с всичко Simple Smile  Допреди мечтите ми бяха почивка в райско кътче  с гледка към морето, сега мечтая за момента в който ще спра да кърмя, ще извикам някого- майка ми или детегледачка вкъщи- за цял ден, ще отида в един хотел, ще пусна завесите и ще спяяяяя  Tired

Хубава идея за снимките Simple Smile като излезя от безсънната поредица и успея да си кажа името, ще принтирам снимки и аз.

# 666
  • София
Зайче, съчувствам ти, аз имах подобни дни, но не мога да ги сравнявам с твоя маратон. Наистина от недоспиване се чувствах в мъгла, толкова ми беше гадно само от прогестерона - един ден излязох за работа без ключове, телефон и портфейл. След като изби зъбчето на Марти нещата намериха нов ритъм, направо съм свежарка. Аз също се усещах как едва дърпам количката по релсите и не беше страх да не я пусна неволно. Ако имаш нужда, ще направим група за взаимопомощ Stuck Out Tongue Winking Eye

У нас никой не е особено тих и Марти от зор ли или си е такъв тип, свикна да спи на шум. Мм си пуска музика или някакви клипове толкова високо,че се притеснявам как ще живея с глух дъртак. Отделно цял ден шъткам на децата, които точно след 5 минути пак избухват. Иначе и аз не пускам водата в банята хаха то голямата работа след тия хуни.

# 667
  • Германия
Ох, мама-зайка, съчувствам ти!!!  
Ние спахме много лошо тая нощ, но се надявам да е нещо инцидентно. Кърмих я и я приспивах на всеки час, с една пауза от 2 часа! То не беше напъване, не беше сумтене и въртене!

Ох, лидълските неща са супер сладки!!!! Ще помисля какво да взема, че вече имам доста есенни дрехи размер 74-80, а летни 68 р-р вече не купувам.

# 668
От момичешките бодита не пише, че ще има 74-80 размер.. Доста тъпо.. Имаше и още нещо, на което не беше отбелязан този размер..😩

# 669
Ще има, те пишат кой е най-малкият и кой - най-големият размер, помежду им има и други.

# 670
  • София
Супер за лидл нещата, добре че споделяте!
Точно се чудех дали съществуват еднократни лигавници, че с тези пюрета голямо цапане пада. Ние преизпълнихме плана за пюрето от тиква- днес изяде цяло бурканче неразредено! Сега заспа на шезлонга гледайки турския сериал Joy

# 671
Зайче, какво ти пречи и сега да свикнеш някой да те отменя, за да може да поспиш и презаредиш батериите? Защо ще чакаш да спреш да кърмиш? Извинявай, но не те разбрах. Аз бях същата драма с баткото. Тогава нямаше кой да ми помага, т.к бабите работеха. Когато много закъсвах за сън, отивах да спя в др спалня, а бебе оставях на таткото. Навивах само веднъж аларма за цялата нощ за да се изцедя и след две такива нощи влизах в релси за седмица, а таткото го хранеше с шише. Сега майка ми се пенсионира месец след раждането и е неотлъчно до мен, защото баткото не ходи на ясла сега и това значи да лудна с двамата. А мм е подготвил майка ми, че тук ще е командирована, докато малкия направи 3г Grinning Та сега майка ми чисти, готви, гледа баткото и когато се налага аз да свърша нещо гледа беб. Отделно на обяд аз лягам да спя с баткото, а те се гледат с бебо. Зайче исках да ти кажа, че и докато кърмиш, може да  ти е от полза някоя баба Simple Smile
А за снимките и аз откога го отлагам това..., баткото за 3г няма нито една снимка на хартия ( а са стотици, т.к имаме професионален фотоапарат). Има две снимки на хладилника и те са от коледното тържество в яслата.
Пепита, аз съм най-доволна от пластмасовите лигавици, само миеш и е готов.

# 672
Още един глас за силиконовите лигавници, няма такъв кеф! Само измиваш на мивката и не се занимаваш. Еднократните не са много на оферта, само 10 са в опаковка.

# 673
  • София
Май единствения плюс на бебетата на адаптирано мляко е, че не си заложник на постоянното хранене и нужди на детето. Съчувствам на Зайчето, аз се чувствам като парцал само от ставането през нощта и храненето в ранни зори. Обаче и аз се научих да го давам по-кротко. Това скачане да видя как е като измрънка, вече си отиде. Да се напъвам при положение, че може и таткото да се справи без проблем, е направо загуба на енергия. Аз разчитам само на него и слава богу, той освен че се справя отлично, няма нищо против. За мен гледането сам на дете е страшно изтощително.Всяко допълнително задължение като готвене и чистене отделно взима от силите ми, но при мен няма кой друг да го свърши.

# 674
  • От Луната
Оххх имало нова тема, че 45 стр ... Резил!
Видях че мис пита за козметика в стара тема ... Ние след обривите аме с юриаж. Икономични са, но и доста скъпи.
Липогард крем с термална вода ни помогна най-много. Серията е exmose.

Общи условия

Активация на акаунт