За хигиената във връзката

• 20 797
  • 365
  •   1
Отговори
# 105
...много от ежедневните болежки/неприятности се влияят силно от спортуване...
За съжаление и това е относително, в смисъл, че се влияят, влияят, но понякога в отрицателна посока.

Аз лично никъде не съм говорила за разпадане и задържане на връзки. Тази част от темата леко я игнорирам засега...
Е, ти най-основното игнорираш  Mr. Green

# 106
Интелигентният човек пробва, опитва, анализира и чак тогава преценява кое правилно работи за неговото тяло, здраве и т.н.

# 107
...много от ежедневните болежки/неприятности се влияят силно от спортуване...
За съжаление и това е относително, в смисъл, че се влияят, влияят, но понякога в отрицателна посока.

Аз лично никъде не съм говорила за разпадане и задържане на връзки. Тази част от темата леко я игнорирам засега...
Е, ти най-основното игнорираш  Mr. Green
Ами честно казано на мен не ми се вижда като най-основно. Ако някой те е обикнал с все сърце, няма да те остави заради някое и друго кило отгоре или заради това, че не си винаги в перфектен вид. Всъщност мисля, че е огромно напрежение все да гледаш да си идеална, че иначе я виж колко млади мацки има. Не напрежение дори, обидно е.
Има неща, които трябва да правим заради себе си, не заради мъж или приятели, или мнението на хората. Аз наблюдавам точно това явление: жени, които работят на 8 часов ден без пътуването, после прибират децата от училище, после готвят, докато се готви чистят, после пускат пералня, после помагат набързо с домашните, простират, капват и на следващия ден пак. Идва уикенда. И пак: събота се става рано за основно почистване. Има задачки, които не са свършени през седмицата и трябва да се свършат. Кой няма да се поболее от това? Кой няма да качи някое и друго кило? Кой няма да се депресира? А е необходимо просто малко да се отпусне човек и да тегли една на някои неща и да си даде възможност за други. Едно от тези други неща е редовния спорт и вече писах защо смятам, че е много важен. Други такива неща са четенето на книжки сам с чаша вино, някоя разходка в парка и тн. - до човек е какво точно. Но И спорт. Най-малкото за зареждане с енергия, за да се поизпотиш малко та после да ти е сладка почивката. И в много случаи точно това е катализатора за стабилизиране на много състояния - и физически, и психически. Аз лично не вярвам, че тези тежки случаи, в които спорта е противопоказен са често срещани.

# 108
Имам предвид основното като последствие според темата.
Иначе лично мога да кажа, че когато мъжът ми беше 25 кила отгоре не съм усещала нещо по-различно, в смисъл чисто физически разлика в привличането. Като тук въобще не намесвам други емоции и привързаност.

За спорта - както писах и напред - имам много познати, които не спортуват и изглеждат пъти по-добре от спортуващи, също и че някои хора се зареждат от спорта, други се чувстват зле. Затова не бих обобщавала  Simple Smile

# 109
Иначе лично мога да кажа, че когато мъжът ми беше 25 кила отгоре не съм усещала нещо по-различно, в смисъл чисто физически разлика в привличането.

Peace
Има един момент, в който и зелени люспи да покрият тялото на любимия, пак ще го виждам най-прекрасен, защото любовта е сляпа. Друга работа е да ми подвиква, да ме урива и да ми вменява чувство за малоценност, тогава вече и Аполон да е, ще го намразя и няма да ме привлича. Затова и казвам, че общуването е това, което изгражда връзките, а не поддръжката на телесата. Не че е лошо да си се грижим за тях, ама нищо почти не зависи от тази работа.

# 110
И аз смятам, че привличането идва от общуването, а не от физически белези. Наблюдавам толкова двойки, които са нехармонични от гледна точка на външен вид, но се обичат и са щастливи.

# 111
Гледам да съм максимално запусната, за да може разни убавици да имат антипод, с който да се сравняват колко са убави и организирани.

# 112
Аз искам само да легна да поспя, имам да гледам деца, едно от които малко бебе и имам доста работа и един куп други ангажименти. Маскирам се през деня само с ВВ крем и слънчеви очила и в момента всяка жена би изглеждала по-нагласена от мен сигурно. Изобщо не ми е до това, в момента имам други приоритети.

Невинаги е било така, преди бебето ходех на фризьор всяка седмица, винаги лакирана и т.н. Обаче да имаш бебе и никаква помощ от роднини за нищо - ни фитнес позволява, ни други глезотии. Та това да ми е проблема, ще го преживея ужасния си външен вид в този период.

Откакто родих, наистина не съм се лакирала нито 1 път  Crazy Crazy

# 113
Има хора, които не правят почти нищо и изглеждат чудесно, други се скапват от зор и пак няма да покрият критериите ви. Ген. Не им берете грижа всеки да прави онова, което иска.
Въобще не мисля, че има правила Simple Smile
И аз смятам, че всичко е до ген.
С мъжа ми изглеждаме добре- дори сме към долна граница- килограми. Давам пари за качествена храна, козметиката също е хубава (хипоалергенна, на пасти и четки за зъби много държа, само пастата ми е около 20 лв. на месец). Не ходя на фитнес- когато имам време правя упражнения вкъщи, което за моето телосложение е напълно достатъчно. На фризьор ходя рядко, но пък за стабилни суми (той просто работи качествено, но и умее да цени труда си), на маникюр не ходя- имам си лампа и лакове, епилирам се сама, изобщо- много съм икономична. Най-много пари давам за храна и изобщо не съжалявам, защото всъщност това е най-същественото, ако човек държи да излежда и да се чувства добре.

# 114
Тъкмо онзи ден загледах една позната във фейсбук, често пуска снимки с мъжа си. Тя нисичка и закръглена, много симпатична и винаги усмихната. Мъжът й пък, с шкембе моля ви се, май тръгнал и да оплешивява. Mr. Green И като се целуват, и като грейнали, и се гледат с любов. Необяснимо.

Иначе аз винаги се възхищавам на самочувствието и увереността, че някой е здрав и хубав, защото се грижи за себе си.

# 115
  • София
Абсурд, децата ми не са малки. И винаги времето ми с тях е било съобразено според потребностите и възрастта им. ooooh!
Добре де, ако чакаш да ти пораснат децата, за да почнеш да спиш във фитнесзалата, тренирайки като професионален спортист, дали е толкова полезно, колкото си мислиш? newsm78
Аз винаги съм тренирала по нещо- различни видове спорт, точно заради дискови хернии и поддържане на тонус, но това натоврване, което ти си правиш, ме озадачава.
Да не говорим, че за нищо друго не ти оставя време.......... Peace

# 116
Браво на авторката за начина по който живее и за разсъжденията! Като изключим здравословни проблеми и последствията от такива, и за мен всичко останало са оправдания, но пък хора всякакви и ако за мен нещо е приоритет не значи, че и за някой друг ще е така. Нямам деца, но имам двама племенника, които гледам понякога. Не съм на 20, не взимам по 2000-3000 лв заплата. Работя по 12-14 часа 4 пъти седмично, в другите дни развивам онлайн бизнес. На козметик не ходя, но вежди, нокти, коса, тяло, поддържам стриктно. И наистина не се искат кой знае какви пари за това. Особено за спорт. Около мен обаче е пълно с примери за двойки занемарили се много след брак и деца. Работещи на 8 часов работен ден,с хубави заплати, всяка събота и неделя почивка, полагаеми отпуски, баби и дядовци изгарящи от желание да гледат внуците. Оправданията - изморена съм, не ми се занимава, не съм вече на 20, за кой да се контя, имам си мъж, а мъжът ми ме харесва такава каквато съм, взел ме е вече. За мъжете пък в пълна сила важи - щастлив съм, жената ме глези, затова съм си с бирено шкембенце Simple Smile Няма лошо всъщност, и аз не съдя никой. Всеки си живее живота както намери за добре.

# 117
С извинение, но „имам племенници, които често гледам” е съвсем различно от „родих две деца, два пъти надебелях и отслабнах, не съм спала 4-5 години и не съм разполагала със себе си още толкова време, по 24 часа на денонощие”.
Да ви кажа аз изглеждам добре за годините си и след двете деца, но наистина ме дразнят изказвания от рода на „не изисква много, съвсем малко е нужно и т.н.”. Първо, че кой колко е убав и поддържан е въпрос на вкус, второ, че за мен това е яко гледане в канчето на ближния. Ок, поддържай си се кротко и тихо там, но престани да се сравняваш с дебелите и запуснатите. Нали живота си е техен, а ти си си осигурил дълголетие, къде ти е проблема?

# 118
И аз не разбирам какво е това вглеждане кой дебел, кой запуснат, пък какви вежди има...Вие нали сте си Барби и Кен, поддържайте се, че да не ви изоставят заради някое и друго кило или косъм, не ги мислете другите.

# 119
  • Испания
С извинение, но „имам племенници, които често гледам” е съвсем различно от „родих две деца, два пъти надебелях и отслабнах, не съм спала 4-5 години и не съм разполагала със себе си още толкова време, по 24 часа на денонощие”.
Да ви кажа аз изглеждам добре за годините си и след двете деца, но наистина ме дразнят изказвания от рода на „не изисква много, съвсем малко е нужно и т.н.”. Първо, че кой колко е убав и поддържан е въпрос на вкус, второ, че за мен това е яко гледане в канчето на ближния. Ок, поддържай си се кротко и тихо там, но престани да се сравняваш с дебелите и запуснатите. Нали живота си е техен, а ти си си осигурил дълголетие, къде ти е проблема?

Абсолютно съм съгласна. Hands Plus1

Явно, проблемът е в това, че никой не ѝ се възхищава колко добре е поддържана. Smiley Та се избиват комплекси и се търси одобрение във форума. Ill

Широко им е около врата на много хора, та гледат в чуждата паница. Nerd

Общи условия

Активация на акаунт