За хигиената във връзката

• 20 790
  • 365
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Вчерашната тема на мъжа, който я пусна (и я заключиха) беше супер недомислена, неопределена и абстрактно философска. В тази всеки пише някакви неща, които само авторката решава дали са по темата...  Joy

# 91
  • София
Като изключим санитарния минумум (всеки ден къпане и миене на зъби) мен лично повече ме отвращава липсата на " душевна хигиена" -кел файда един човек да е красив и поддържан, ако вътрешно е злобен и агресивен.

Именно. Познавам мъже, поддържани и изтупани, а на жена си душата вадят с клещи. И да, това включва изнудването "не се ли поддържаш, ще си хвана друга".

# 92
Добре де, а вие откъде знаете, че някой веднага е легнал и се е предал, без да опита различни неща? Откъде знаете какво е пробвал, какви битки е водил със себе си или с болестта си? Откъде знаете какво прави в момента, за да поддържа това състояние, и дали това не е максимумът на усилията му за този момент, за това състояние на нещата? newsm78

# 93
  • където ми харесва
Вчерашната тема на мъжа, който я пусна (и я заключиха) беше супер недомислена, неопределена и абстрактно философска. В тази всеки пише някакви неща, които само авторката решава дали са по темата...  Joy
Авторката не е писала за нито един пост, че не е по темата.
И авторката отговаря на почти всеки пост.
И авторката не се заяжда с хората, които не са на нейното мнение.

# 94
  • София
А темата за какво е?  Joy

# 95
Дори да имаш заболяване (или генетично предразположение) пак е по-добре да правиш нещо по въпроса, отколкото просто да легнеш и да се откажеш само, защото нещо не ти е дошло даром отгоре...
А защо смяташ, че са се предали?
Или примерно са го направили, защото нещото причинява силни болки, задушаване и т.н.?

Ами, например, докарваш се до вид, в който човека до теб не е привлечен по никакъв начин, съответно първо замира сексуалния живот, после и комуникацията...
Това от опит ли го казваш?
Аз имам такъв, и в двамата - и мъжът ми, и аз сме се променяли много във времето - във всевъзможни посоки, но няма промяна в другите ни отношения.
И обратното, хора, не се промениха външно, си омръзнаха и разделиха.
Разбира се има и обратните на горните "сценарии".
Въобще сам по себе си този фактор съвсем не е задължително да е фактор във всяка връзка.
За твоята - вероятно, за друга - не, за трета - други неща са съществени и т.н.
С една дума - хигиената във връзката е строго индивидуална и съветите на един може да навредят на друг. Това по принцип, не само за килограми и косми  Laughing

# 96
Мен пък ме мързи да ходя на фитнес. Аз се харесвам. Мъжът ми твърди, че също ме харесва. Какво мислят другите е без значение. Как изглеждат другите също  за мен е без значение.

# 97
  • София
Между другото, има мъже, които работят доста тежка физически работа, имат мускули, но те съвсем не са очертани като на фитнес-батките. Имат и шкембенце. Просто е невъзможно да рипнат на фитнес след работа. И тези мъже си имат жени. Mr. Green

# 98
  • където ми харесва
Не се сърди, човече, не го казвам от опит.
Но, всички знаем, че е възможен развой (не задължителен и не навсякъде) на една връзка.
И не казвам, че е болка за умиране.
Някои  се разделят заради изневяра, други заради системен тормоз, трети-защото са си писнали, четвърти-поради липса на уважение, пети-защото са загубили влечение към половинката си.
Възможности има много.
ляля явно темата е, за да можеш да си се смееш на воля в нея.

# 99
Дори да имаш заболяване (или генетично предразположение) пак е по-добре да правиш нещо по въпроса, отколкото просто да легнеш и да се откажеш само, защото нещо не ти е дошло даром отгоре...
А защо смяташ, че са се предали?
Или примерно са го направили, защото нещото причинява силни болки, задушаване и т.н.?

Аз не говоря за някакъв конкретен човек, а по принцип - че човек не трябва да се отказва и винаги има нещо, което може да му помогне. За хората не съдя отстрани само по външния им вид, но съм общувала с достатъчно жени, които искат да отслабнат (например), но дълги години са опитвали по възможно най-грешните начини, ефект не е имало и са се отчаяли. А като напипат това, което е правилно за тях постигат много силни резултати. Сред тях има такива със здравословна причина - основно хормонални проблеми.

# 100
  • град-държава
Сякаш на Лима не 'и изневериха.  Laughing
За някого добрата лична хигиена може да не е достатъчна, за да каже този човек е поддържан, но за мен е. Чист човек  за мен е поддържан и никога не бих определила като запуснат. Може и да са ми ниски критериите, но не мисля, че ми влиза в работата всичко останало, което прави или не прави върху и със себе си.
Истината е, че докато детето/децата ти не тръгнат на градина и имаш късмет да са здрави през по-голямата част от времето, тогава можеш да погледнеш и себе си според потребностите си разбира се. А след като имам 11 годишна връзка, пет от които брак, то явно критериите ми за партньор са задоволени до този момент, както и на съпруга ми. А някой, ако иска да си ходи, нищо и никой не е в състояние да го спре.
Точно днес разбрахме за наши приятели, които са се разделили след дългогодишна връзка - млади, прекрасни, поддържани, жената страхотна отвсякъде, но той е направил бебе на друга, която не може как беше... на малкият 'и пръст да се намаже.
Такъв е животът. Няма нищо задължително, нито ред на този свят.
И плешивите, и грозните, и дебелите, и увредените по някакъв начин, и т.н си имат кой да ги обича и да бъде с тях.  

# 101
И тези мъже си имат жени. Mr. Green
Стига бе! Невъзможно  Mr. Green

Не се сърди, човече, не го казвам от опит...
Ясно. Е, на теория нещата може и да са така, но на практика нямат нищо общо, така че...

Google76, и какво - на всичките връзката им се разпадна? А на тези, които не са имали такъв проблем - остана щастлива?
Хората минават през всякакви препятствия, падат, стават и пак тръгват, някои губят семействата си, други получават още по-голяма подкрепа и любов. Други без проблеми също се случва да се разделят или пък да останат щастливо влюбени до края на живота си.
Затова не мисля, че това е фактор.
Vermilion, даде пример с Лима, наскоро Ел Макферсън се разведе, защото мъжът й кръшкал с много. Да не би тези жени да не са се скъсали от режими и тренировки? Да не би да има мъж, на който да не му стане от тях? Е, очевидно нещата са комплексни, а съветите на килограм - безсмислени.

П.П. Гледах документален филм от серията на д-р Ноазадран. Един мъж напусна жена си, когато тя отслабна. Не го интересуваше, че тя буквално си спаси живота, защото беше над 300 кг. Животът е шарен, за съжаление и не винаги логичен. Затова най-добре всеки да си гледа връзката, че не знае кой негов съвет може да подейства в обратна посока  Laughing
Ако закъсал човек поиска такъв - тогава е друго Peace

# 102
Аз не говоря за някакъв конкретен човек, а по принцип - че човек не трябва да се отказва и винаги има нещо, което може да му помогне. За хората не съдя отстрани само по външния им вид, но съм общувала с достатъчно жени, които искат да отслабнат (например), но дълги години са опитвали по възможно най-грешните начини, ефект не е имало и са се отчаяли. А като напипат това, което е правилно за тях постигат много силни резултати. Сред тях има такива със здравословна причина - основно хормонални проблеми.

Пълно е с мнения за "правилните начини за отслабване". Всеки се кълне в нещо си - едни плодУват, други дюканстват, трети са на 90 дневна и т.н. Как да напипаш правилното за теб, ако не опиташ различни неща?

# 103
  • София
Освен това, след 40 и няколко, почне ли да се задава менопаузата, всички теории за храненето и отслабването отпадат и трябва да се измислят други. Но пак казвам, това си е лично моя работа. Даже съм забелязала, че при мен диетите са следствие на това, че се чувствам професионално /а не сексуално Mr. Green/ неудовлетворена.

# 104

Google76, и какво - на всичките връзката им се разпадна? А на тези, които не са имали такъв проблем - остана щастлива?

Аз лично никъде не съм говорила за разпадане и задържане на връзки. Тази част от темата леко я игнорирам засега. Говоря само за личното щастие и че редовното движение е фактор в него. Както и че един здрав човек има всички предпоставки да е щастлив, а много от ежедневните болежки/неприятности се влияят силно от спортуване.

Пълно е с мнения за "правилните начини за отслабване". Всеки се кълне в нещо си - едни плодУват, други дюканстват, трети са на 90 дневна и т.н. Как да напипаш правилното за теб, ако не опиташ различни неща?
Именно де. Нали точно това казвам?

Общи условия

Активация на акаунт