За хигиената във връзката

• 20 854
  • 365
  •   1
Отговори
# 165
И какво отношение имат веждИте, ноктИте, на косите коренИте и прочие към здравето?

Те не към здравето, а към незарязването от аполона. Сключени вежди=развален брак.

# 166
Абе то било много трудоемко и сложно да живееш с Аполон...постоянно да си нащрек и на нокти да не те зареже.

Моля, кажете каква грижа да полагам за косата си, искам я като на Селена Гомес! И кой е този спорт, който пази от болести, защото чувам за болни спортисти, явно и те не са се насочили към правилния спорт.

# 167
  • където ми харесва
Нарочно ли се правите на неразбиращи, или просто си чешате следобедно егото колко сте прекрасни и здрави, въпреки че нищо не правите?
Аман от злоба, честно! Въздържах се до този момент, но вие направо се оливате!

# 168
При депресиите се засяга мотивационният център, щом си способен да си наложиш да се движиш, значи нещата са на оправяне.  Peace Много наизуст са приказките на Гугълчето, но нейна си работа.

Иначе тезата е ясна - по-добре е да си млад, здрав, красив и щастлив, отколкото стар, болен, грозен и нещастен.

Интересна ми е само нуждата от вторачване в чуждото поддържане... ей тъй, психологически. И приемането на спорта като амулет срещу болести и лоши неща. Може би са свързани тези две неща.

Скрит текст:
Мисля, че доста често се чувстваме уплашени от неспособността да контролираме нещата, та се вкопчваме в някакъв пенкилер и ни се струва, че правим нещо реално и контролираме лоши събития. Различните хора се вкопчват в различно утешение, най-често вид хранене - примерно щом съм веган, не ме грози рак и ще съм дълголетен. Истината е, че нищо не гарантира дълголетие, здраве или успешна връзка, но ритуалите поне понижават тревожността. В този смисъл чуждото неподдържане поставя въпрос върху собствените усилия и оттам тревожност и гледане в чуждата паничка кой колко се поддържа.

# 169
Съгласна съм

# 170
Ами те само няколко човека в темата се хвалят колко са здрави и прекрасни, и то защото те са го постигнали, другите не са толкова самонадеяни.

# 171
Нарочно ли се правите на неразбиращи, или просто си чешате следобедно егото колко сте прекрасни и здрави, въпреки че нищо не правите?

Със здраве, освен теб и Гъгъл, друг не видях да се изтъква.

# 172
Не бих коментирала изобщо майката, която не била се изкъпала три дена. Ако е имала тревоги със здравето на детето примерно, може и въобще да не й е било до това!

# 173
  • София
Прочетох част от темата и наистина не мога да разбера потребността на авторката да се вглежда до такава степен в другите, че чак и това да я вълнува, да размишлява над него, че чак и тема да пусне. Наистина ми е непонятно още повече, че тя си се харесва по нейните стандарти.
На работа например имам всякакви колежки - тип куклички, дебели, с маникюр и без, с грим, без грим, с парфюми и без, спортуващи и неспортуващи. Не ги мисля и не разсъждавам защо така, не обсъждам с тях, нито зад гърба им, не пускам теми, в общи линии слабо ме вълнува външния им вид. Като се засечем обикновено за други интереси си говорим.
За външен вид чат пат с някоя приятелка да си говорим, дотолкова да споделим коя от какъв продукт е доволна/недоволна и толкоз, не се въртят разговорите ни около това.
Та наистина е прекалено странна тази потребност за вглеждане и обсъждане у авторката, още повече, че тя се харесва. Малко бие на махленска баба клюкарка пред блока.

По-скоро вероятно изпитва необходимост да оправдае пред себе си времето, усилията и парите, които влага в себе си.
Щото, нали разбираш, ако дава много пари,  губи много време, коства й огромни усилия и лишения, гледа с потекли лиги след всеки пържен картоф или кифличка, но не си позволява никога и един бонбон да опита, краката я болят вяка вечер от токчетата, а косата й се омазнява,бързо и е суха, с краища като метличина едновременно от честите злоупотреби с нея... и т.н., и т.н. , всичкото това може да е оправдано само и единствено ако е по-по-най. Един вид, полага колосални усилия, но срещу това е нещо повече от другите, и има съответното самочувствие. Ако, обаче, пълните жени са си щастливи, мъжете им се връщат навреме вечер у дома - а не хукват по салони с тънки трениращи девойки, за да се Аполонят - и имат очи само и единствено за тях, каквато и да им е (на мацките, де) фигурата, ако мъжете, дето не си прахосват времето по гимсалоните, а се прибират в семейното гнездо са щастливи с жените си - и последните не ги гледат колко опадали или побелели косъма имат, а как се смеят на пода с децата и кучето  за тях само това има значение - семейното щастие, не външния вид на отделните му членове - и са щастливи... ами, тогава къде отиват нейните усилия?
Доста... елементарна психология, човешка...

# 174
  • София

Не се ядосвай! Много малко са хората, които генетично са слаби и почти нищо не им се налага, за да бъдат в норма с килограмите.
И много малко са тези, които не ги мързи да ги поддържат и да се грижат така за външния си вид, както когато са били на пазара на брака.
Ми, то си е и досадно, де.
Има други по- важни неща от някое друго килце отгоре и неизряден маникюр. Peace

# 175
  • София
Абе то било много трудоемко и сложно да живееш с Аполон...постоянно да си нащрек и на нокти да не те зареже.

Моля, кажете каква грижа да полагам за косата си, искам я като на Селена Гомес! И кой е този спорт, който пази от болести, защото чувам за болни спортисти, явно и те не са се насочили към правилния спорт.

Ми то при 20на сексуални партньора (поне 2 от които - мъже) какво да е - лесно ли?
И не случайно са му закачили толкова... сложни отношения гърците, впрочем.
Близко е до реалния живот щото.
Най-младият, як и представителен бик... опрашва цялото стадо, това е.

# 176
Не бих коментирала изобщо майката, която не била се изкъпала три дена. Ако е имала тревоги със здравето на детето примерно, може и въобще да не й е било до това!
Да, това беше много грозно.
Като малка сестра ми имаше онкологично заболяване, определено майка ми беше и външно съсипана!

# 177
Просто не всеки се стреми към съвършенство, не за всеки това е от значение. Но и не не е изключено наистина да е така при тях, приятелката ми с най-якото тяло никога не е спортувала и изяжда огромни количества храна (живяла съм с нея доста време и съм виждала какво и по колко яде), при това съвсем не така здравословна. Над 40 е вече, няма разлика и няма здравословни проблеми. Така че не изключвам възможността и пишещите тук да са такива късметлии Simple Smile

...изпотяваш се повече, запъхтяваш се...
Не при всеки е така. Подвижна и гъвкава съм си и не ми е тежало. По принцип и трудно се изпотявам, без значение колко кила съм. Може би защото имам добра двигателна активност, издръжливостта ми не се е различавала от тази на по-слабите, даже значително по-добра от неспортуващите, пушещите и т.н.
Никога не съм седнала да убеждавам друг как се чувствам, затова ми е смешно, когато някой пише/казва с такава увереност, че трябва да е така и така, съдейки субективно  Laughing

# 178
  • където ми харесва

Не се ядосвай! Много малко са хората, които генетично са слаби и почти нищо не им се налага, за да бъдат в норма с килограмите.
И много малко са тези, които не ги мързи да ги поддържат и да се грижат така за външния си вид, както когато са били на пазара на брака.
Ми, то си е и досадно, де.
Има други по- важни неща от някое друго килце отгоре и неизряден маникюр. Peace

Така е, съгласна съм!
Пак натъртвам, че не става въпрос дали си слаб, или дебел, а поне да се опитваш да се грижиш за здравето и тонуса си. Ако ще и просто да се разхождаш. Peace

# 179
  • София

Не при всеки е така. Подвижна и гъвкава съм си и не ми е тежало. По принцип и трудно се изпотявам, без значение колко кила съм. Може би защото имам добра двигателна активност, издръжливостта ми не се е различавала от тази на по-слабите, даже значително по-добра от неспортуващите, пушещите и т.н.
Никога не съм седнала да убеждавам друг как се чувствам, затова ми е смешно, когато някой пише/казва с такава увереност, че трябва да е така и така, съдейки субективно  Laughing

Нека уточним- не иде реч за качени 3-5 кила, а 10- 15-20 килограма.
Не е и нужно да се убеждава когото и да било в каквото и да е, то си е видно, а и медицината го е доказала- излезеш ли от горната норма, обездвижиш ли се, с възрастта започваш да отключваш разни болежки.
Разбира се, никой не е застрахован от тежка болест на която и да е възраст, но то е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт