За хигиената във връзката

• 20 789
  • 365
  •   1
Отговори
# 180
Да, да, дори за 30+.
Обездвиждането няма никаква връзка, въобще не съм ги усещала. Затова казвам, че нещата са индивидуални.
Болежки се отключват при всякакви възрасти и при слаби, и дебели, не съм забелязала слабите около мен да имат по-малко болести.

В никакъв случай не казвам, че човек трябва да напълнява, а само че съдите по себе си за това как се чувства друг.

# 181
А според мен темата искаше да каже,че  за връзката се работи.Не  идва на готово близостта,щастието в нея. И тази работа е  както за физическото,така и за психическото здраве. И не визира млади мами с бебета,а  повече е за зрели ,отдавнашни връзки.Работи се да се запазят желанията и  привързаността.Нито е спорт,нито килограми в центъра.За  всеки е различно.
И аз съм на мнение,че нищо във връзката не пада отгоре.
Щом сте щастливи-значи сте намерили пътя.
Понеже съм го губила в годините,вече знам,че вината не е само на партньора,и  аз съм била виновна.Дори само с това,да поставям другите преди себе си.Трябва поне наравно,ако не АЗ съм  първо.Поне на моменти.Защото цялата жертвоготовност понякога е  прекалена.И си плащаш.Скъпо.

# 182
Аз това "спортувам" не го извършвам и не си спомням да съм го извършвала, изключая спортната гимнастика до трети клас. Диети не спазвам, ям като слон. Не съм слаба, кльощава съм.  Засега съм и здрава. Всекидневното ходене, чистене, готвене, пазаруване, вдигане, сваляне и каквото там още се сетите, дето се прави, докато домакинстваш, за мен е пре- пре- предостатъчна физ. зарядка. Раздвижвам цяло тяло. Като се запролети,  разширявам периметъра и на двора, та чак до късна есен. И други разни. На фризьор не съм ходила от години. Косата ми е здрава и лъскава, като си знам гените ще откара така още двайсетина години поне, без един бял косъм. Ако и да имах, нямаше да се боядисвам. Аз, на себе си, харесвам естественото. Аз, на себе си. Не някой друг. Обичам водата и си я ползвам с удоволствие за хигиенизиране. Лично. Външно и вътрешно.
За хигиената на отношенията във връзката ми ползвам единствено доверие и съпричастност.  Останалото са следствия.
На мен това, плюс още няколко незначителни като горе изброените действия, но ненаписани в този постинг, ми вършат чудесна работа. Абсолютно сигурна съм, че всеки друг си намира неговите начини и средства според собственото си себеусещане.
Никога не съм схващала, защо в крайна сметка, повечето теми се извъртат на слаби-дебели, красиви-грозни, поддържани-неподдържани, здрави-болни и тям подобни дивотии. Да уточняваш собствените си критерии за здраве и да броиш килограми чужди или двигателната активност на чуждо тяло, на база  собствения си, мижав опит ми се вижда ограничено. Ти, от своята камбанария, не виждаш всичкото в чуждия живот. И не си в състояние да даваш адекватни оценки и сравнения. Най-доброто, което можеш, е да се съсредоточиш в собствения си живот и да изправяш кривините там.

# 183
  • София
Между другото, когато "простатата алармира", външният вид става последната грижа в леглото.

# 184
А според мен темата искаше да каже,че  за връзката се работи...
Не, посочва се само един път, всичко друго не е правилно Simple Smile
Иначе с написаното от теб съм съгласна  Peace

# 185
  • София
Така е, но не мога да разбера и хъса на другите, които скачат да бранят правото си да бъдат различни като че ли някой им го оспорва и иска да им го отнеме.
И да заклеймят този, който си позволи да не ги харесва по някакъв признак- в случая, по външен вид.
Авторката не се пъха под чаршафите на никого, просто обяснява какво за нея е правилно, хубаво, полезно и запазващо страстта в отношенията с мъжа ѝ.
И аз ѝ казах какво не ми харесва от нейния начин на живот- на педал, което не ми попречи да си призная как се чувствах и как изглеждах когато си позволих да кача куп килограми за нула време.
Ми, то си се вижда с просто око, а и е достатъчно да чуеш тежкото дишане на този до теб, когато се опитва да те изпревари на касата на супера.

# 186
А, не, никога няма да вляза и да пусна тема - Днес ще ви дам акъл, вие трябва така и така да подредите живота си, как може да не сте го направили? Как може да сте такива!  Simple Smile

Но когато някой го направи не виждам защо да не изложа собствените си аргументи (не само лично за мен, а въобще от това, което се случва около мен), които се базират на практическо развитие на онова, което авторът всъщност знае само на теория, дори не му се е случвало, за да види как реално се развиват нещата.
Което не значи, че браня нещо, само отговарям по тема, повдигната от друг, явно му е важно и трябва да го уважим Simple Smile

...достатъчно да чуеш тежкото дишане на този до теб, когато се опитва да те изпревари на касата на супера.
hahaha
Има и безшумни като мен, ние сме по-опасни, може да те прегазим и няма да разбереш откъде ти е дошло  Mr. Green

# 187
  • София
Ох, да си го кажем направо - зверски е тъпо да се обвързват дългогодишна връзка и грижата за външния вид /или здравето/.
За мен 1000 пъти по-важно от това, че съпругът ми е напълнял 5-10 кила от началото /даже не знам колко са/ е това, че е работил по отношението си към мен.

# 188
По-скоро ще те зарежат заради затъпяване, отколкото за качени кила. Ама никой не пуска тема "как да се усъвършенстваме личностно във връзката", ами все косми и килограми борим.

# 189
  • град-държава

Скрит текст:
Мисля, че доста често се чувстваме уплашени от неспособността да контролираме нещата, та се вкопчваме в някакъв пенкилер и ни се струва, че правим нещо реално и контролираме лоши събития. Различните хора се вкопчват в различно утешение, най-често вид хранене - примерно щом съм веган, не ме грози рак и ще съм дълголетен. Истината е, че нищо не гарантира дълголетие, здраве или успешна връзка, но ритуалите поне понижават тревожността. В този смисъл чуждото неподдържане поставя въпрос върху собствените усилия и оттам тревожност и гледане в чуждата паничка кой колко се поддържа.
Това е обсесия или част от симптомите на така нереченото ОКР.

Подходът ми към тази тема е такъв именно, заради грозното и арогантно отношение в другата тема на същата авторка и продължението тук. Някак си не ми дойде отвътре да се настроя положително. Човек е добре да има самочувствие и увереност, но нека си живее в пълно щастие без да обяснява на другите какви са изхождайки от себе си.
Нищо сигурно и нищо задължително няма на този свят. Смъртни сме и това е положението.

# 190
  • София
Ахааа, все едно аз да кажа - щом чистя къщата, ММ няма никога да ме зареже. Mr. Green  Ама аз съм достатъчно умна да знам, че на ММ не му пука почти колко е чист пода, а това че аз го търкам всеки ден, че и по 2 пъти, си е лично моя лудост.

# 191
Също така, дъвчейки коя колко трябва да бъде поддържана, пардон спортуваща, пардон нещо си там, защото и "спорт" се оказа с широко тълкувание, някак убягва факта, че дори и Брад Пит след 15 години брак се буди и гледа спящата до него Анджелина и последното, което вижда е красотата и. А тя жюмя и си мисли "Тоя пък какво се е оцъклил към мен и няма ли най-сетне да си оскубе космите от ушите!". С две думи и с красотата и с горозотата на човека до теб се свиква... Колкото и да инвестират някой във външния вид, то партньора им спира да го забелязва много много.
Виж обаче ако инвестираш в майсторлъшки свир*и вероятността да те зарежат е минимална. Ако прибавите и що годе добра кулинария ще ви издигнат на пиедестал Mr. Green /ша ма прощавате за цинизма/  

# 192
  • Испания
Също така, дъвчейки коя колко трябва да бъде поддържана, пардон спортуваща, пардон нещо си там, защото и "спорт" се оказа с широко тълкувание, някак убягва факта, че дори и Брад Пит след 15 години брак се буди и гледа спящата до него Анджелина и последното, което вижда е красотата и. А тя жюмя и си мисли "Тоя пък какво се е оцъклил към мен и няма ли най-сетне да си оскубе космите от ушите!". С две думи и с красотата и с горозотата на човека до теб се свиква... Колкото и да инвестират някой във външния вид, то партньора им спира да го забелязва много много.
...

Като във вица. "Жена ми е добра, красива, страхотна във всяко отношение, ама да беше ей тооооооооолкова малко чужда..." Stuck Out Tongue

# 193
Мда, лафът на БНД беше "Не може цял живот торта, иска ти се и боб понякога"..)

# 194
  • София /Абсурдистан
Молете се да не ви пипне някоя автоимунна гадост, че с кортикостероидите ще ви се ракаже играта и на фитнеса, и на поддръжката, и на хигиената на връзката и красотата.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 16:14 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт