За хигиената във връзката

• 20 813
  • 365
  •   1
Отговори
# 60
Защо  темата не отговаря на заглавието си? За хигиена ли е, за поддръжка, или за отношения...

Както и да е, прочетох само първия пост. Нямам нито време, нито желание, нито искам да отделям средства за нищо от гореизброеното. Разчитам на природната си хубост. Изморих се само като четох за фитнес, козметик, маникюр, фризьор и прочие като изискване за докарването на прилична външност.
От близките  ми се иска да са здрави и напълно съм доволна.

# 61
  • където ми харесва

И аз имам две деца, и работя много. Но, не мога да преглътна мисълта, че косата ми ще е мазна с избили корени, веждите ми ще са като две космати стоножки, а ноктите ми-всеки със собствено мнение за дължина и форма. Тренирам четири пъти седмично и повярвайте ми-влизам в залата като парцал, искам само да легна и да спя някъде, но след 2 часа тренировка имам тонус, да изкарам още цял ден на работа и в домашни задължения.
Отделно, като изляза от козметичния салон, ами чувствам се по-добре, по-женствена. Това е едно малко удоволствие, което обаче те държи достатъчно дълго над тинята от битовизми.

Мисля си, всичко е чудесно, но тези две деца- за тях колко време ти остава?  newsm78
С тях колко пъти в седмицата спортуваш, ходиш на театър, опера, балет, танци или плуване?

О, не се притеснявай, за децата си имам достатъчно време.
Няма да ги заведа на опера или балет, защото те не проявяват никакъв интерес към точно този вид изкуство. На театър ходим  два пъти в месеца-веднъж с девойката, веднъж с младежа. На кино ходим през уикенд семейно. Щерката предпочита да си ходи с приятелките де, но все още се радва и на тези семейни излизания. Те спортуват едно и също нещо, ходят заедно на тренировки.
Само че, признавам си, за дъщеря ми имам по-малко време, тъй като вече е почти на 18 и съвсем други приоритети има, съответно си запълва свободното време не с мама.

# 62
Google76, всичко това е прекрасно, но ти не беше ли на 24 години, без деца? Малко не се ли смущавате да пишете мъдри приказки в теми за дългогодишни връзки, да давате съвети за запазване на страст с човек, с който сте били 10+ години, за умора при наличие на деца, при сблъсък със здравословни проблеми и прочее подробности, тъй далечни в момента на опита ви? Rolling Eyes
Както виждаш, примерът, на който наблегнах не е моя, а този на семейство от близкото ми обкръжение с 2 деца на малка възраст и двама работещи родители. Той работи 8 часа, тя почти 10, защото не живее близо до работата си. Мога да дам още много примери. Майките от бегачните ни групи не са спрели да спортуват, дори напротив въпреки, че вероятно и те се изморяват. Е, не поддържат същия ритъм като преди децата, но въпреки това са редовни.

Себе си споменах единствено в желанието ми да покажа, че за спортуване няма нужда от заделяне на големи средства.

Аха, ами и ние търчим по планините с децата, караме колела и прочие, имаме куп спортни и козметични уреди у дома, ама на, не кисна у фитнеса и у козметичката и а дано покривам поне за първо ниво ССФ...ако не, да си закупя един анцуг и поне за глиган да се боря... Simple Smile

Ами всичко ви е идеално тогава, какво?  bouquet
И аз не кисна у козметици и по фитнеси, то не е задължително.  Mr. Green

# 63
Интересна тема, аз лично не познавам жени, нито пък мъже, които да не полагат грижа за външния си вид, без да се прекалява разбира се  Peace

# 64
Прочетох само първия пост. 100 лв не може да стигнат въобще. Маникюр, козметик, фитнес, фризьор са си поне 200 да не кажа и повече лв. Въпреки че, съм си суетна и не се лишавам, реално осъзнавам, че не малка част от доходите ми отиват за такива неща, а парите ми не са малко. Реално осъзнавам, че и много жени не могат да си ги позволят, така че не е въпрос на мързел или мърлявщина, а на пари.

# 65
Да ви кажа всички около мен, които спортуват имат проблеми с килограмите.
За мен е важно всекидневното движение и физическа активност, а не след като цял ден си висял като дроб в офиса (до който си отишъл с кола, разбира се), да отидеш някъде на спорт и после пак с колата до вкъщи.

# 66
  • Стара Загора
За мен всеки може да попадне в емоционална дупка, и да не го интересува как са му ноктите или косата с извинение дори и хигиената.
Важното е човек да излезе от този период. Съмнявам се никой пък толкова да е нямал такъв момент- случва се.
Не смея да съдя никой, защото не знам какво му е в къщата. Не смея и да твърдя неща от сорта на "Аз ако бях на нейно/негово място щях да..."

И айде сега 100-те лева, знаете ли колко жени мило и драго ще дадат за да могат да си позволят 100 лв за себе си.

# 67
Да ви кажа всички около мен, които спортуват имат проблеми с килограмите.
За мен е важно всекидневното движение и физическа активност, а не след като цял ден си висял като дроб в офиса (до който си отишъл с кола, разбира се), да отидеш някъде на спорт и после пак с колата до вкъщи.
Това е така, но малко хора го осъзнават, а понякога и да го разбират нямат друг избор, такава им е работата. Все пак и малкото движение е по-добре от никакво.  Peace

# 68
  • където ми харесва
Защо се хванахте за 100те лева?
Ми това е моята сума. Аз не ходя при стилист Капанов, все пак, а в кварталния салон. И да, маникюр, подстригване, вежди и коломаска ми излизат 50лв. Другите 50лв са ми тренировките. Ми не съм нито богаташка, нито пък лишавам семейството и бюджета, за да има за мен.

# 69
  • Стара Загора
Защо се хванахте за 100те лева?
Ми това е моята сума. Аз не ходя при стилист Капанов, все пак, а в кварталния салон. И да, маникюр, подстригване, вежди и коломаска ми излизат 50лв. Другите 50лв са ми тренировките. Ми не съм нито богаташка, нито пък лишавам семейството и бюджета, за да има за мен.
И аз се вмествам в тази сума, за това ми стана странно колко малка била.
Но пък съм и инвестирала в  продукти и уреди, с които да не се налага да ходя за всяко нещо при професионалист. Така че и това са пари, но все пак е пестене.  Simple Smile

# 70
Както виждаш, примерът, на който наблегнах не е моя, а този на семейство от близкото ми обкръжение с 2 деца на малка възраст и двама работещи родители. Той работи 8 часа, тя почти 10, защото не живее близо до работата си. Мога да дам още много примери. Майките от бегачните ни групи не са спрели да спортуват, дори напротив въпреки, че вероятно и те се изморяват. Е, не поддържат същия ритъм като преди децата, но въпреки това са редовни.

Себе си споменах единствено в желанието ми да покажа, че за спортуване няма нужда от заделяне на големи средства.

"Наблегна" на пример за чуждо семейство в 4 редчета поглед отвън, останалото беше за теб. Сори, но това не е личен опит. И за депресии си специалист, интересно защо има толкова много депресирани хора, като се лекува с 20 минути движение на ден? Tired

# 71
  • София

Няма да ги заведа на опера или балет, защото те не проявяват никакъв интерес към точно този вид изкуство. На театър ходим  два пъти в месеца-веднъж с девойката, веднъж с младежа. На кино ходим през уикенд семейно. Щерката предпочита да си ходи с приятелките де, но все още се радва и на тези семейни излизания. Те спортуват едно и също нещо, ходят заедно на тренировки.
Само че, признавам си, за дъщеря ми имам по-малко време, тъй като вече е почти на 18 и съвсем други приоритети има, съответно си запълва свободното време не с мама.

Аз не се притеснявам, само питам, защото за малки деца да работиш много и да спортуваш по 2 часа 4 пъти в седмицата + разкрасителни мероприятия на петия ден, си е чиста проба неглижиране откъм внимание, присъствие и възпитание.

# 72

"Наблегна" на пример за чуждо семейство в 4 редчета поглед отвън, останалото беше за теб. Сори, но това не е личен опит. И за депресии си специалист, интересно защо има толкова много депресирани хора, като се лекува с 20 минути движение на ден? Tired
Моля?
За мен има точно ей това:
За спортуване не ти трябват кой знае какви финанси. Аз бягам по 60-70 км на седмица. Трябват ми само маратонки. Имаме велоергометър и не го ползваме само за закачалка.  Mr. Green 20-30 мин на ден въртене като човек мени степените на трудност и скоростта са приятно раздвижване.

Всичко останало е за ползите от спорта и защо това е важно. По принцип. За всеки жив човек. Не за мен.

Депресии не се лекуват със спорт, но той е част от тяхното лечение. Има голяма разлика.

# 73
  • където ми харесва
Аз пък имам чувството че ти се заяждаш.
Ще ти дам друг пример и само си помисли над него.
Има доста теми, в които  жени споделят, че се чувстват  подтиснати, депресирани, тъжни, нищо не им се прави, и т.н.
Само прочети масово съветите са " отдели време за себе си, запиши се на спорт/танци, направи си прическа/маникюр, разхождай се повече, срещай се с хора".
Но, когато е пусната тема, защо аджеба, има жени, които избягват тази грижа за себе си, съответно така малко по малко съсипват и връзките/семействата си, съсипват и здравето си, веднага се появяват потребителки, които влизат в темата на нож.
И кому е нужно това? Кому е нужно откровено агресивни постове, опити за заяждане и прочее?
Ми, не гледам личния живот на хората, замислям се просто. Виждам все пак какви хора се движат навън, виждам ги и как се държат-в магазина, при оператора като си плащат сметките, в банката и т.н. Подушвам ги в градския транспорт, слушам ги пред блока. Казах и по-назад, ние живеем в социум, няма как да се изолираш от заобикалящите те хора. Нормално е да се замислиш защо хората се запускат. И НЕ СТАВА въпрос само и единствено за външния вид. Много по-приятна ми е мисълта, че с мъжа ми може да остареем заедно, защото правим всичко, за да сме здрави. Виж, ако не се движа и ям само пици и бургери, рано или късно ще се разболея. И знам, че виновна ще съм само аз. Пък нека ми повтаря Пена, че изглеждам добре, нищо че съм качила 20кг.
Казвате,че много жени страдат от Хашимото. Да, напоследък е факт това заболяване. Но, прочетохте от друга потребителка, че ВЪПРЕКИ болестта си, тя продължава да прави нещо за себе си, не се е оставила да бъде повалена от тази си болест и само да расте като балон, нали?
За мен това е правилното. Аз имам контузия на крака, доста сериозна, имам и възпален нерв и постоянни болки в кръста. Ако легна на дивана, няма да ми мине нищо Ще стане по-зле, защото от залежаване, травмите не се оправят, а болките се засилват.
Та, от тази гледна точка, хигиената за мен не приключва с измитите зъби, коса, тяло и чисти дрехи. Има и здравна хигиена. Тя удължава както персонално живота, така и семейния живот.
Темата е направена с добро чувство, и целта ми не е да плюя по дебелите жени.

Няма да ги заведа на опера или балет, защото те не проявяват никакъв интерес към точно този вид изкуство. На театър ходим  два пъти в месеца-веднъж с девойката, веднъж с младежа. На кино ходим през уикенд семейно. Щерката предпочита да си ходи с приятелките де, но все още се радва и на тези семейни излизания. Те спортуват едно и също нещо, ходят заедно на тренировки.

Аз не се притеснявам, само питам, защото за малки деца да работиш много и да спортуваш по 2 часа 4 пъти в седмицата + разкрасителни мероприятия на петия ден, си е чиста проба неглижиране откъм внимание, присъствие и възпитание.

Абсурд, децата ми не са малки. И винаги времето ми с тях е било съобразено според потребностите и възрастта им. ooooh!

# 74
  • Испания
Авторката нахвали ли се или вече приключи? Flushed

Толкова заета жена: работи по цял ден, ходи на процедури, на маникюр, на фитнес, та намира и време тема да пусне и виси цял ден в нея, за да отговоря. Тц, тц, тц!

Да се смееш ли или да плачеш?

Общи условия

Активация на акаунт