За хигиената във връзката

• 20 784
  • 365
  •   1
Отговори
# 75
  • където ми харесва
Авторката нахвали ли се или вече приключи? Flushed

Толкова заета жена: работи по цял ден, ходи на процедури, на маникюр, на фитнес, та намира и време тема да пусне и виси цял ден в нея, за да отговоря. Тц, тц, тц!

Да се смееш ли или да плачеш?
Joy Ей, Богу, човек да не излезе отпуска.
Аз ходя на процедури веднъж в месеца, бе душко  Laughing И не ходя на фитнес, но пък тренировките ми са след 20:00ч  Laughing
Пак питам, от къде тази злоба?

# 76

За мен това е правилното. Аз имам контузия на крака, доста сериозна, имам и възпален нерв и постоянни болки в кръста. Ако легна на дивана, няма да ми мине нищо Ще стане по-зле, защото от залежаване, травмите не се оправят, а болките се засилват.

Много малко са хората, на които нищо им няма. Това не значи да вдигнеш ръце и да се откажеш на мига.

Скрит текст:
Родена съм с хлабави коленни връзки и според ортопедИте ми не би трябвало да мога да тичам повече от 10тина км при това с наколенки, мазила и не знам си какво. Лекувах се по какви ли не начини, докато накрая не се оказа, че изхода е в силовите тренировки - при специалист в моя случай. Тренираш правилните мускули и сухожилия, за да са достатъчно силни да коригират стойката и позата по време на движение, и да поддържат добре ставите и болката я няма. Та в крайна сметка се оказа, че с лежане не става, движение си трябва. И сега вече имам зад гърба си няколко маратона и една малка ултра от 60 км. За разлика от повечето медицински похвати, през цялото време ми беше забавно и приятно.

По някои от коментарите стигам до заключението, че е някаква болна тема. Защо? Тук дори не иде реч за дебели vs слаби, а за грижа за себе си? Кое му е лошото да търсиш време за това да се поддържаш във форма (здравословна форма, не да се правиш на фитнес модел)?

# 77
Казвате,че много жени страдат от Хашимото. Да, напоследък е факт това заболяване. Но, прочетохте от друга потребителка, че ВЪПРЕКИ болестта си, тя продължава да прави нещо за себе си, не се е оставила да бъде повалена от тази си болест и само да расте като балон, нали?

Тука ме загуби.

# 78
  • където ми харесва
Скрит текст:

За мен това е правилното. Аз имам контузия на крака, доста сериозна, имам и възпален нерв и постоянни болки в кръста. Ако легна на дивана, няма да ми мине нищо Ще стане по-зле, защото от залежаване, травмите не се оправят, а болките се засилват.

Много малко са хората, на които нищо им няма. Това не значи да вдигнеш ръце и да се откажеш на мига.

Скрит текст:
Родена съм с хлабави коленни връзки и според ортопедИте ми не би трябвало да мога да тичам повече от 10тина км при това с наколенки, мазила и не знам си какво. Лекувах се по какви ли не начини, докато накрая не се оказа, че изхода е в силовите тренировки - при специалист в моя случай. Тренираш правилните мускули и сухожилия, за да са достатъчно силни да коригират стойката и позата по време на движение, и да поддържат добре ставите и болката я няма. Та в крайна сметка се оказа, че с лежане не става, движение си трябва. И сега вече имам зад гърба си няколко маратона и една малка ултра от 60 км. За разлика от повечето медицински похвати, през цялото време ми беше забавно и приятно.
По някои от коментарите стигам до заключението, че е някаква болна тема. Защо? Тук дори не иде реч за дебели vs слаби, а за грижа за себе си? Кое му е лошото да търсиш време за това да се поддържаш във форма (здравословна форма, не да се правиш на фитнес модел)?
Не знам, явно е обидно да искаш да си здрав, да искаш семейството ти да е здраво. Whistling
qrye , защо?
Имам една приятелкам, с Хашимото е, само че е слаба като игла. Мина на режим, в който яде само храна за трупане на маса и съответно тренира само мускулни групи. Целта й е да се държи възможно най-здрава, защото е болезнено слаба. Има жени, които биха убили да са нейните килограми без да си мръднат пръста, а не осъзнават че тя всъщност се бори с болест. Но не е легнала да умира и да обяснява как няма сила за нищо. Напротив-грижи се за себе си, защото има дете, има и мъж, има и бизнес. И иска да е възможно по-дълго до семейството си.
Не знам, явно това е нещо много лошо Rolling Eyes

# 79
Защото човек с проблем хвърля много усилия, време и пари в него, и понякога не му остава енергия и желание за друго.
Намерила си точния специалист, браво. Много хора още го търсят, търсят и пътя към себе си.

# 80
Ами Adellle - защото става дума за различни хора с различни гени, с различно индивидуално проявление на дадената болест и с различни тела. Все едно да кажеш, че Иван след травма проходил, пък Петър след същата се лигави и не може. Всяко заболяване е един диапазон от най-лек до най-тежък случай.

А това, че приятелката ти не се е предала - пак е индивидуално и е комплекс от различни психически черти. Не може да се очаква всички да са еднакви.

Вече на няколко пъти споменавате дълголетие като една крайна цел. Дълголетието до голяма степен е и генетично определено.

А и доста хора не желаят дълголетие, аз съм от тях например.  Peace

Иначе ей това ми е интересно:

Цитат
Но, когато е пусната тема, защо аджеба, има жени, които избягват тази грижа за себе си, съответно така малко по малко съсипват и връзките/семействата си

Как съсипваш връзката си с липса на грижа за себе си? Като под "тази грижа" разбирам, че приемаш "отдели време за себе си, запиши се на спорт/танци, направи си прическа/маникюр, разхождай се повече, срещай се с хора".

# 81
Стара съм до вас.Имам куп болести да ме откажат да мърдам,че и не мърдам понякога.Занимавам се с градината си,движа се доста,ходих и на  танци  до преди година-две.Водя активен  живот физически.
Имам проблеми ,но като се сравня с наборките ми,физически съм доста добре .
Мъжът ми някога само в тоалетната не ходеше с кола,никакво движение.Килограми ,болно сърце и  нататък.
За  храната съм от всичко по малко,без прекаляване и забрани.
Признавам,че самочувствието е друго след фризьор,примерно.Козметика не ползвам  и не съм никога ползвала,червило при случай и  дезодорант(парфюм)при излизане от къщи.Мирис на сапун .
Изпаднах в депресия  при смъртта на мъжа си,после свекърва ми почина и се повтори ,тъкмо се бях съвзела.Недопустимо се занемарих.Отчитам за грешка.
Темата се поляризира.За  мен заоблена ,усмихната жена печели симпатии.Но  и  теглото влияе  на самочувствието,доста се оправдават за него.Тежат ми килограмите над обичайното и свалям,при 164  съм 67.За  възрастта ги нося оптимално.Повече ми пречат.

# 82
Вече на няколко пъти споменавате дълголетие като една крайна цел. Дълголетието до голяма степен е и генетично определено.

Точно, а някои заболявания също са генетично определени и ще се проявят ако ще да си строшиш краката от преходи, а ръцете от биене в гърдите как си здрав, защото се грижиш за себе си. Но всяко нещо с времето си, малко по малко всеки се пообира и спира да чете нравоучения по въпроси, които не го засягат.

# 83
  • където ми харесва
Разбира се, че е индивидуално. Не казвам, че при двама души с едно и също заболяване трябва да се случи едно и също нещо, нито пък че се очаква.

Цитат
Как съсипваш връзката си с липса на грижа за себе си?
Ами, например, докарваш се до вид, в който човека до теб не е привлечен по никакъв начин, съответно първо замира сексуалния живот, после и комуникацията.
Или си докарваш затлъстяване да речем, от нехайство и нон-стоп ядене. Това пак е липса на грижа за себе си. Да, очаква се партньора ти да те обича в добро и зло, болест и здраве и т.н, но не вярвам да има мъж, който се е оженил за красиво момиче, което е полагало всички усилия да изглежда добре в собствените си и неговите очи, и изведнъж се занемари, да няма нищо против. Рано или късно ще се загледа по някое девойче, което се грижи за външния си вид. И за да не ме обвините, че само жените слагам на пангара, същото и отношението към мъжете.
Ми, аз не бих стояла с човек, който зорлем си влошава здравето, или външния му вид се е занемарил до степен да се отвращавам от докосването му.

# 84
Забелязала съм, че докато се заречеш "Това не бих!  Онова няма!" и животът те опровергава, както си му е редът.

# 85
Затлъстяване можеш да постигнеш и с някакви си 200 калории на ден излишни, което е една вафла. Някаква илюзия е, че дебелите постоянно ядат. Обикновено има скрит здравословен проблем, често ИР или проблем с лептина.

Цитат
не вярвам да има мъж, който се е оженил за красиво момиче, което е полагало всички усилия да изглежда добре в собствените си и неговите очи, и изведнъж се занемари, да няма нищо против. Рано или късно ще се загледа по някое девойче, което се грижи за външния си вид.

Добре, че никога не съм била красиво момиче, което е полагало усилия... Grinning

Нали уж грижата беше заради себе си, а не за да не избяга мъжът. И перфектна фигура да има жената, младото си е младо. Аз нямам въобще амбиции да засенчвам девойчета, и да си скъсам задника от спорт и грижи - времето не се връща. Затова и гледам философски на нещата. Горе писах кои неща държат моята връзка. Дали съм 60 или 70 кила не е от тях.

Значи до това ли се свеждат нещата накрая - до страх, че ако надебелея и погрознея, мъжът ми ще избяга при по-млада?

# 86
  • София
Нещо темата ми се струва зададена или-или.

Аз например, не спортувам и не ходя по салони, но се поддържам сама и бих казала добре като за възрастта ми. Това обаче въобще не ми се връзва с "хигиената на връзката". Съвсем други неща са там.

Темата ми е огледална на онази за Секса и връзката, която я заключиха вече май.

# 87
  • BG
Като изключим санитарния минимум (всеки ден къпане и миене на зъби) мен лично повече ме отвращава липсата на " душевна хигиена" -кел файда един човек да е красив и поддържан, ако вътрешно е злобен и агресивен.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 18:11 от Stronger and Happy

# 88
Крайния резултат не винаги има значение.
Може да не успееш да отслабнеш, колкото искаш или да не достигнеш резултата, в който си се целял. Е и? Важното е, че си опитал и докато си опитвал все си постигнал нещо. Големия прас, че Иванка не е свалила 20 излишни килограма, а 5. Може даже да не й личи, че ги е свалила, но тя самата се гледа по различен начин в огледалото.

Дори да имаш заболяване (или генетично предразположение) пак е по-добре да правиш нещо по въпроса, отколкото просто да легнеш и да се откажеш само, защото нещо не ти е дошло даром отгоре. И мен ме е яд, че не са ми дошли по-здрави стави или по-хубава кожа, ама какво да се прави - това е положението. Затова спортувам и си лекувам кожата с каквото трябва. Перфектна няма да стана, но мога да опитам да направя каквото мога с това, с което разполагам.

# 89
  • където ми харесва
Нещо темата ми се струва зададена или-или.

Аз например, не спортувам и не ходя по салони, но се поддържам сама и бих казала добре като за възрастта ми. Това обаче въобще не ми се връзва с "хигиената на връзката". Съвсем други неща са там.

Темата ми е огледална на онази за Секса и връзката, която я заключиха вече май.
Две страници по-назад съм уточнила, че хигиената е ВЪВ връзката.
Ето и ти се поддържаш. Не знам тогава защо го казваш.
И темата не е Или Или.

qrye  я пак прочети това, което си цитирала. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт