За хигиената във връзката

• 20 863
  • 365
  •   1
Отговори
# 150
Скоро дочух разговор на майки - едната сподели, че от три дни нямала време да се изкъпе. Това е мърлявщина, а не липсата на спорт, фризьор, маникюр и прочее.

# 151
Цитат
Майка ми имаше нещо като срив наскоро - едно от основните неща, които й препоръча психиатъра беше да спортува минимум 20 мин на ден, което за нейната възраст е ОК.
Гугълче, майка ти на каква възраст е? Ти си много млада, тя вероятно е на възраст, по-близка до тази на много от редовно пишещите във форума. На мен например 20 минути ми изглеждат много малко, като аз нямам предвид активен спорт, защото такъв не практикувам, а активно движение. В същото време, когато говорим, че някой се е занемарил, много често това не значи, че не се движи активно. например майка на малки деца трудно ще си спести тичането по децата - аз самата съм била най-малко килограми именно когато децата бяха малки - недоспиването, гарнирано с носене на ревящо бебе, после с тичане по пълзящо или ходещо бебе са гимнастика по всички параграфи. Чистенето, готвенето и пр. също са физически активности, така че аз не бих ги подценявала въобще. Друг въпрос е, че на много хора не носят радост, а са досадно задължение. Но има хора, за които и тичането и спортът са невероятна досада. Те имат нужда да поплетат, да порисуват. Дядо ми например се зареждаше, като свиреше всекидневно на тамбурата си.
Иначе аз твоята теза я разбирам. Но тя е много различна от тази на авторката на темата, поне според мен, въпреки че тя сега се опитва да я трансформира.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 10:55 от Румцайс

# 152
  • където ми харесва
И в какво по-точно се опитвам да я трансформирам?
Аз говоря за едно и също нещо от първия пост насам.
В един момент, освен че прочетох за себе си, че се вра в чуждия живот, че явно имам много пари и свободно време, че никой не ме оценява и за това се хваля тук аз каква съм, че децата ми сигурно дори и не знаят как изглеждам всъщност, защото спя във фитнеса, та ми се налага и да се обяснявам на всичкото отгоре.
Не мразя дебелите хора и не смятам че качването на килограми е равно на запускане. Смятам, обаче, че ако ти видимо не се чувстваш добре със наднорменото си тегло, ако ти е тежко да ходиш, да тичаш и да ставаш трудно от леглото, а в същото време не правиш нищо за здравословното си състояние и неговото подобрение, то ти си запуснат точвек. Без значение от пола.
А вие ми обяснявайте колко е хубаво.

# 153
Ами, ако пиеш лекарства от които пълнееш? Да спрем лекарствата ли?

# 154
Ами, ако пиеш лекарства от които пълнееш? Да спрем лекарствата ли?

Не разбра ли, че това не е възможно, щом спортуваш. Един вид застраховка срещу всички болести е ходенето на фитнес или лутането из планиниите  Naughty Ако нещо си болна, то е защото си мързелива и дебела, няма никаква друга причина.

# 155
  • София
Ами, не го написа добре първия си пост.
Не написа, че децата са ти големи и си имат свои забавления, та не ти се налага да се грижиш за тях.
Не написа, че ходиш на вид спорт, а остави впечатлението че ходиш 4 дни в седмицата на фитнес, а там се ходи за отслабване главно и за безцелно помпане на мускули.
Като прибавим и хвалбата с Аполона и как те желае, а дебелите не ги щат, как да реагират съфорумките?

От друга страна, пишеш, че работиш много, което ще рече, че едва ли се прибираш вкъщи по- рано от 9- 10 вечерта, което за много семейни не е опция, предвид желанието и да си сготвят нещо, и да се видят на вечеря, че и да си видят децата, независимо колко са големи.
Доста високомерен излезе поста. Peace

# 156
  • Насред хаоса

Говорите за депресии - спортуването е един от начин да се излезе от депресия и от състоянията, които я предшестват. Майка ми имаше нещо като срив наскоро - едно от основните неща, които й препоръча психиатъра беше да спортува минимум 20 мин на ден, което за нейната възраст е ОК.

На теория е така. Който го е преживял обаче, знае, че нещата са по-различни. Депресията е толкова коварна и подла, че без да усетиш, те удря точно във възприятията за щастие, радост и подобни положителни емоции. Нищичко не може да трепне в теб, независимо по какъв повод - всичко е сиво и всеки ден те подтиска все повече. И след като ти е отнела способността да се чувстваш щастлив и мотивиран за нещо, мислиш ли, че ще ти пука точно как изглеждаш и ще можеш лесно да се накараш дори да си покажеш носа навън, да не говорим за упражнения и така нататък. Иска се страшно много сила, която в същото време депресията ти отнема. Та не е толкоз лесно - ставаш и почваш с упражненията и вече си тип-топ след няколко дни.
Що се отнася до поддържането - поддържам се доколкото да ми е комфортно на мен. Не залитам в крайности, не притискам и мъжа си в тая насока. Другите как се поддържат и как изглеждат не ме вълнува - то си е тяхна работа. Дразня се единствено от мъже, които имат огромни претенции към фигурата на жените, а те самите с едни шкембета като приливна вълна отпред и задници като сплескани дивани отзад. Не е лошо първо себе си да погледне човек, пък после да претендира за физически качества на другите.

# 157
Темата е зададена некоректно. На пръв поглед бих решила, че е за "хигиена" в общуването, а не за маникюр.

Всеки се поддържа по начин, който го задоволява. Аз се стремя да съм във вид, който ме удовлетворява. Не правя нищо, заради някой друг. Не ми коства кой знае колко. Правя си сама маникюр, педикюр, коло маска, ежедневни прически (ако така може да се нарече сушенето с дифузер  Mr. Green). От редовно ходеща на фитнес се превърнах в мързел, който само се разхожда и прави малко упражнения на пода пред телевизора.

# 158
  • където ми харесва
Всъщност, Абсурд, прочетох си отново първия пост.
Не съм написала никъде фитнес, а зала.
Писала съм за здраве и поддържане на здрав вид.
Написах, че гледам мъжа ми, все едно е Аполон, а не защото е такъв.
Написала съм че има дни, в които работата ми е до 11. И доста често е вкъщи.
За децата си съм писала и в други теми, за това не сметнах че е нужно да уточнявам кой на колко години е. Това обаче не значи в никакъв случай, че ги лишавам от присъствието си.
Също така, никъде не съм писала, че е задължително да се ходи на козметик и фитнес, даже напротив-написала съм че това са неща, които всеки може да прави и в дома си, ако няма средствата.
Не знам защо, при ясно написани постове, трябва да им правя разбор и да уточнявам написаното. И не знам защо, въпреки обясненията, все още се продължава със заяждането. И не визирам теб.

# 159
И какво общо имат всички приказки със "хигиената във връзката"?

# 160
  • Mediterraneo
И какво общо имат всички приказки със "хигиената във връзката"?

Нищо. Така зададена темата предполага други размисли, а не да си броим космите и килограмите.

# 161
Много ще е любопитно двойка с проблеми да отиде на семейна консултация и психологът да каже: "Вижте, трябва и двамата да тръгнете на фитнес, а вие госпожо да си боядисате корените и оскубете веждите!".

# 162
Цитат
Майка ми имаше нещо като срив наскоро - едно от основните неща, които й препоръча психиатъра беше да спортува минимум 20 мин на ден, което за нейната възраст е ОК.
Гугълче, майка ти на каква възраст е? Ти си много млада, тя вероятно е на възраст, по-близка до тази на много от редовно пишещите във форума. На мен например 20 минути ми изглеждат много малко, като аз нямам предвид активен спорт, защото такъв не практикувам, а активно движение. В същото време, когато говорим, че някой се е занемарил, много често това не значи, че не се движи активно. например майка на малки деца трудно ще си спести тичането по децата - аз самата съм била най-малко килограми именно когато децата бяха малки - недоспиването, гарнирано с носене на ревящо бебе, после с тичане по пълзящо или ходещо бебе са гимнастика по всички параграфи. Чистенето, готвенето и пр. също са физически активности, така че аз не бих ги подценявала въобще. Друг въпрос е, че на много хора не носят радост, а са досадно задължение. Но има хора, за които и тичането и спортът са невероятна досада. Те имат нужда да поплетат, да порисуват. Дядо ми например се зареждаше, като свиреше всекидневно на тамбурата си.
Иначе аз твоята теза я разбирам. Но тя е много различна от тази на авторката на темата, поне според мен, въпреки че тя сега се опитва да я трансформира.

Точно понеже е млада и няма никаква представа.
На майка и са диагностицирали депресивно състояние явно, което е много различно от депресията.
А и има различни видове депресии и не опира до това да спортуваш винаги.
Следродилна депресия например, ако спортуваш може да спре млякото, а и след спорт трябва да се изчака минимум половин-един час докато кърмиш заради отделените токсини. Това го твърдят акушер-гинеколозите. А ако кърмиш на поискване няма как да стане да държиш детето гладно.
Има и видове депресии, които не се лекуват от спорт, антидепресива и т.н., а са вид автоимунно заболяване. Хората не могат да станат от леглото. Лекуват ги в момента в Шарите в Берлин със специален коктейл от антибиотици.Получило се е от преработване и постоянно възпаление на нервите от постоянно напрежение.
Депресиите не винаги имат психическа причина, напротив в голяма част от тях се крият физиологични причини.
Така, че активността е важна, но почивката на организмът хич не е маловажна.

# 163
Много ще е любопитно двойка с проблеми да отиде на семейна консултация и психологът да каже: "Вижте, трябва и двамата да тръгнете на фитнес, а вие госпожо да си боядисате корените и оскубете веждите!".
и за капак ще ги посъветва да си обезкосмят инструментите и да ги смазват често!  smile3532

# 164
Именно. Човек, който не е във връзка, не трябва ли да се поддържа в здравословна форма? И какво отношение имат веждИте, ноктИте, на косите коренИте и прочие към здравето?
Ако за някого пребиваването в козметичен салон е удоволствие, за мен би било малък ад. Всъщност голям.

Общи условия

Активация на акаунт