Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
Кити,при нас май не е защото иска сам да се храни.Като му дам лъжицата и я мята на земята.Не ми се мисли ако докопа купичката какво ще стане

# 121
Кити,при нас май не е защото иска сам да се храни.Като му дам лъжицата и я мята на земята.Не ми се мисли ако докопа купичката какво ще стане

И моят хубостник мята лъжицата, но като му сложа купата отпред с лъжицата вътре, изведнъж се кротва и започва да обмисля как да я хване (или по-скоро как да направи поредната пакост...).

Ирен, вие много говорите. Браво ! Имам една приятелка с момиченце на нашата възраст - тя също много приказва. При нас новата думичка на момата е "да" за "дай". Друго ново няма, освен че бърборят на някакъв полу-японски, полу-китайски диалект. Satisfied

Аз да питам, някой купувал ли е наколенки за бебето ?

И да се похваля - режимът ни за следобеден сън вече започна да се фиксира. От няколко дни спят по 2-3 часа следобед, като си лягат към 14,30 - 15,00 ч. Другото спане през деня отпадна.

# 122
  • България
Спането горе долу и при нас е така през деня.Доволна съм.Но това е ако сме си вкъщи.Ако излезем с количката,мниго обичат да заспиват в нея и всичко се обърква.Или търча да ги прибирам преди да са заспали.

# 123
  • Русе
На нашата площадка водеха едно бебе с наколенки. Лазеше си  Grinning Аз не съм вземала, Йолинка не пълзи, навън пък съвсем. Иска да ходи.
Тя все още спи 30 минути преди обяд, а става около 9.00 ч. После спи от 14.00 до 16.00. И голямата беше така. До края на лятото махна дрямката сутрин и остана едно спане. Навън вече е абсурд да заспи, прекалено интересно е.

# 124
Ирен, и ние сме така навън. Не заспива и е ужас. Софи пък, изобщо не говори Cry само като иска нещо го сочи и казва " а ". Опитвам се да й показвам някакви неща, да я уча, но тя не та не. Дори внимание не ми обръща. На кучетата казва " бау бау " , чат пат баба, мама и това е, до тук. Как да я уча не знам, тя въобще не се заинтригува, когато й показвам нещо и се опитвам да я уча...

# 125
  • България
А нашите много добре си спят в количката,но в тая жега няма как,та затова бързам да ги прибера преди да са заспали.
Днес заспаха след 16ч.и още спят Simple Smile
Иначе при нас и каката много и от рано говореше. Започна на 1г. На 1г.4м.правеше изречения от по 4думи.
Много се чудех дали е генетично или аз имам някаква заслуга.Мислех си,пе сега като са близнаци Ще разбера,защото се предполага,че ще се развиват по различен начин.
Теодора започна да говори осъзнато на 11м., Стела тогава нямаше такова намерение,макар че си разбираше нещата.Тя е по-спокойна,по-лежерна(когато не се ядоса де Simple Smile)) )
С ММ си говорим,че ако не бъбреше толкова Теодора,Стела може би все още нямаше да говори. Но тя много се радва на сестра си и повтаря всичко.Като се събуди,веднага я търси и иска да я събуди,казва "Те-деее" Simple Smile
Различават си имената,но колкото и да повтарям,че се казва Стела, като се види в огледалото и вика"Теди"
Не знам не могат ли да кажат Стела или са решили да си викат Теди Simple Smile

# 126
  • България
Във връзка с говоренето на мамите,които се притесняват, винаги съм давала за пример моята приятелка в Бургас,с която заедно си гледахме децата.
Моята бърбореше всичко, а нейния син до 3г.почти нищо не казваше.Тя обаче изобщо не се притесняваше.Само бабите я ядосваха от време на време.
Детето започна да говори на 3г.,малко след това се научи да пише и чете Simple Smile)
Така,че това кога ще проговори нищо не означава.

# 127
И аз съм говорела на 1г, а на година и половина, за Нова година, нашите твърдят, че съм казвала стихотворение Grinning Беба плямпа някакви неща на неин си език, чак речи държи някой път, но иначе на "човешки" знае само мама, тати, името на кучето, да, не и то даже и за тях се чудя някой път има ли ги предвид наистина или просто повтаря като папагал Grinning
Наколенките ме присетиха - беба не пълзи по колена, когато е твърдо и ръбесто, вдига колената и пълзи като паяк Grinning Та наколенки няма да ни трябват. Кити, ако на твоето момче му пречи да пълзи на коленца, сигурно и той ще вирне дупето, явно не го притеснява да пълзи по площадки.
Ново 20, отказа да си пие киселото мляко с плод, явно ѝ писна... Сега се чудя адаптирано ли да купувам.

# 128
  • София
Когато проговори тогава Simple Smile Марина казва "ам", тата /което е кака и тати/, "папа", "ох", дай, да, не. Друго не се сещам.
Изписаха ни и вече сме си в нас. Правиха ѝ няколко ЕЕГ-та и само на едно не се появи това изменение, но лекарката каза че не е толкова голям проблем. Ако направи нов припадък тогава ще мислим за лечение, но тя може и никога повече да не направи такова нещо пак /на което се надявам/.
Малката пък е много кротка, само сега всички премеждия отказва да се отдели от мен, дори при баща си не ходи. Нещо не и понесе памперса и сега сме на многократни пелени. Simple Smile Голяма е фога Simple Smile Вече като вземе нещо което не давам да се пипа /портмонето ми, очилата ми или нещо такова/ започва да вика "не, не, не" и като го вземе тича в обратна посока. Simple Smile

# 129
  • Русе
Милена, дано никога не се повтарят тези случки! Да е нещо като незряла нервна система и да отмине.
Йоана бърбори на бебешки. Казва само "тао, тао"(чао, чао), "аля"(ало), мама, Тата, дай. Знае къде й стои шишето с вода в чантата и ходи да си го взема. Много е назад от осъзнато говорене, но и кака й се отприщи на 18 месеца и сега не млъква.
Пак се изрина от жегата, освен хладни душове се чудя с какво да кажа...
Излъгах я да пие АМ с малко плодово кисело мляко вътре, но определено ще сменя АМ, мирише гадно, явно затова не го хареса.

# 130
  • София
А тя казва и тао /чао/, дати /здрасти/, ало - каквото хване всичко е ало Simple Smile
И аз се надявам да е нещо леко и незначително. След 6 месеца сме на контролно ЕЕГ и ще видя какво ще покаже то.

# 131
Марина, бъдете здрави и усмихнати!
Мами сетих се да почитам, има ли друго мъниче без косичка?

# 132
  • Русе
Марина, бъдете здрави и усмихнати!
Мами сетих се да почитам, има ли друго мъниче без косичка?
Дава! Йолинка почти няма. Чак сега взе нещо да расте. И кака й беше така. Отпред е още мъх, отзад все едно съм я офъкала първи номер с машинката Laughing Ще израсне. Даже сега в жегите й е по-добре май.

# 133
И аз това си повтарям, че тя и без коса все е мокра. Но на приятелка детето й , момиче на 4 е с коса, колкото за момче. Аз също не съм имала почти до годинка, но ми е растяла, а на моята принцеса не. Та се зачудих и аз ли ще чакам до 3-4 да връзвам кукориго Stuck Out Tongue

# 134
Stitch, и нашият юнак пълзи, като паяк, за да предпази коленете. Дали да го оставя така да пълзи? Много е смешен. Притеснявам се да не натоварва така кръста или нещо друго. Днес му взех наколенки, а той ги вече ги изцапа зверски и са за пране.
Милена, радвам се, че Марина е добре. Дано повече никога не се сблъсквате с това.
Относно говоренето, аз съм спокойна. Виждам, че ме разбират, като говоря и изпълняват команди. Всяко нещо с времето си.

Общи условия

Активация на акаунт