Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 735
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отговорите, той пие мнооооого вода и най вероятно ще е от това.
А да потам има ли други нервни майки като мен..станала съм толкова изнервена......
Малкия допринася за това, с постоянните си тръшканици и ревове, събужда се с рев от следобедния сън всеки божи ден и реве към час с прекъсванки след това.. чак ме изблъсква..какъв е тоя инат ли е чудо ли е незнам вече, обаче е ужасно..
На моменти вече не издържам и му се скарвам , но той или започва да реве като заклан или прави това за което му се скарвам още по надъхан.
Най се дразня като реве и немога да го испокоя и да го вземе ММ, веднага млъква ..... Triumph Като е на кеф ме гушка,целува и си играе с мен , обаче изкриви ли се ме гледа с един сериозен и сърдит поглед...

# 256
Маги, ние сме подобни инатчета,но аз гледам да не й се карам, а колкото и да плаче й обяснявам например че това е мръсно или опасно. Тя вече знае какво е като й кажа „внимавай” или мръсно и се дърпа,което не й пречи да си мрънка ядосано Simple Smile зимата искам да я науча да се пази от парното и горещо. Но това с плача при спане и раздразнението ми напомня за растящо зъбче. Да не е поддуто венчето? Ние си чакаме второто кътниче и понякога киселее. Но и мен малко ме изнервя особено в тая жега и както непрекъснато ми се гади...но и това ще мине.
Момичета, с какви играчки сте за след годика,че моята нещо не й се играе особено с играчки освен ако не са купички,и една кукла мики маус.
Как сте с прохождането? Ние едва сега се престраши да се пусне, седи секунди и тупва по дупе. Иначе се движи по мебелите и масите,изправя се сама,но не ходи сама още...

# 257
  • Русе
С ходенето напредваме. Навън без колани не смея да я пусна обаче. Половината площадка е с противоударно покритие и всички деца падат на непокритото.. В нас ходи, чак гони кака си. Ей сега се челоса и има цицина.
За ината - същата работа. Рев и тръшкане ако не стане по нейната. Карам се, реве още повече Simple Smile И това ще мине...

# 258
  • София
Много готино. Вашите още не ходят, а Марина се катери сама по пързалките Simple Smile От вчера вече се научи как да се качва сама и на леглото ни Simple Smile Не само ходи от малко повече от 2 месеца, ами и вече тича - неуверено, но си е тичане. Любимата ѝ играчка в момента е една количка за кукли и едно бебе, което дава целувки Simple Smile Това е най-ценната играчка, ама не знам до кога. Такъв е инат това Теле, че чак ми иде да я набия понякога. Изкарва ме извън нерви. Като и се скарам, или ѝ откажа нещо започва едно тръшкане и реване, но като не мине номера се отказва Simple Smile
Утре сме на ваксина. Дано мине без проблеми.
Сорента, надявам се скоро да ти мине това гадене.

# 259
  • Русе
Аз и не съм очаквала Йоана да проходи по-рано. Точно като кака си се развива, едно към едно. И тя се опитва да се качва по пързалките, но откъм улея Simple Smile Докъдето може ходи, после лази нагоре. Изпързалва се и пак поема, упорито е диването! Да видим до утре колко ще и е синьо челото.
Ние ваксината я отложихме след морето. Разбрана лекарка имаме. Дано при Марина мине леко!

# 260
Митито се качва и по уличните пейки сам , леглата и дивана са му ежедневие отдавна Grinning ..
Следобедната ни разходка е без количка вече , в асансьора стои залепен за мен и не мърда, по стъпалата слиза сам и в моемнта в който излезем от входа тръгва да бяга😀 , много ми е забавен , защото бяга и гледа назад при което аз изпадам в ужас да не се пребие , но вече усеща опасноста от падане и успява да я избегне. На площадката като види някое дете да  тича тръгва и той .Откакто проходи на почти 11месеца така се е усъвършенствал, че понякога ме прави сама да си говоря, както върви до мен спора и тръгва в другата посока; в момента в който тръгна да го гоня започва да се смее . Докато бременеех му казвах , че е моята малка маймунка, а сега наистина си е като истинка маймуна, пълен дивак.  Въпреки нервите които изхабявам да го узъптявам с този нетърпим рев ми е много мило да го гледам как расте . Като беше по мъбичък не съм мислела , че ще е такава фурия, още по малкп и на тази възраст . Обяснявам си го и с това че е по лекичък от дечицата на тази възраст и за това по рано е проходил. Незнам дали има връзка попринцип .  Всяко детенце си се усеща самичко. Познавам майки,които насилват децата си да прохождат , а малките забелязвам, че са още по несигурни в себе си.

# 261
Момичета,ако щете вярвайте,но след баенето имам ядящо и спящо дете Simple Smile Спокоен е и така ми олекна,че вече миклех да се гръмна.

# 262
Почвате да ме замисляте-аз никога не съм й промивала досри личицето със светена вода. Трябва да имам някъде от кръщенето. Ще пробвам и дано да спи по спокойна.

# 263
  • Русе
Моите дори не са кръстени още... Ама ако се усъмня нещо мия очи със светена вода.
Дано помогне и за неспящо дете! При голямата нищо не работи. Вчера не спа следобед, че я водих с мен при ортопеда и пак заспа след 22,00! От бебе е неспящ и ревящ таласъм!

# 264
Hipo бабата на ММ бае, всеки път в който и кажем че усещаме, че нещо не е наред му бае, и се оправя. Всеки път жената плаче докатого прави. Казва , че усеща негативната енергия която са му предали. И след това малкия се успокоява и заспива. А като ходихме на Кръстова гора си взехме бутилка със светена вода, имаме си ритуал с ММ и малкия преди излизане да се мокрим с нея. Също и в стаите пръскам . На мен често ми се случва ако някой прекалено много ни се радва да ме боли глава след това или да чуствам неразпложение , както и той.

# 265
  • София
Искам и аз някой който бае да ми е под ръка. С 3 деца винаги си трябва. Както и лекар Simple Smile
След ваксината вчера, днес малката е кисела, поддържа температура от 37,5 и отказва да яде. Сложих от лепенките Cool Patch, но тя я маха. Да минава и последната ваксина, която при нас ще е ноември и след това почивка за детето. Нещо взеха да ми писват с тия неща.

# 266
Милена , вие не слпжихте ли отдавна МПР-то? Коя ваксина биха на малката сега?
Аз се шотготвям психически за тази ваксина, защото ни предстои на 25ти този месец. И понеже забравих днес в кухнята да питам, някоя мама ще ми каже ли дали слагат белтък в застройката на супичките?

# 267
Сложих от лепенките Cool Patch, но тя я маха.
Нашата педиатърка лепи cool patch-а на гърба, отстрани на гръбнака, така не може да я махне.

# 268
  • София
Cool patch-а не трябва ли да се поставя върху мястото на поставяне на ваксината?

# 269
Cool patch-а не трябва ли да се поставя върху мястото на поставяне на ваксината?
Може и там,  педиатърката ни поставя на двете места, с тази разлика, че на гърба детето не може да го махне само. Едната лепенка разделя на 2 за крачетата (като поставя по 2 ваксини), другата - лепи вертикално на гърба. Cool patch се използват за сваляне на температура, не е нужно да има убождане или рана по тялото, на която да се лепят.

Общи условия

Активация на акаунт