В 8 клас съм вече зная - на ваканция да се порадваме накрая(10.07-16.07)

• 51 492
  • 385
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
  Раглеждам професионалните паралелки в Русе. Дуалната система не е хванала много вяра и виси с по 13 до 17 свободни места. Но пък например всички професионални паралелки свързани с транпорта са почти пълни с по 1 до най-много 3 свободни места. 4 паралелки в две професионални училища гледам.
  И тук да кажа, е в Русе няма свободни места в МГ, АГ,Европейски езици и само едно място в немското училище. Очевидно градът е езиково - математически ясно ориентиран с наклон на авто-тенекеджийските услуги.

# 106
  • София

Само ТУЕС. НПМГ и преди, назависимо от отделните изпити, си беше част от общото класиране. Peace
Има хубави  места за 3 класиране Simple Smile, дано участващите се окажат там, където искат.

Ясно, бях останала с впечетлението, че и НПМГ са били с отделно класиране.  bouquet

# 107
  • в здрача
Моята дъщеря също прочете "Илиада" и каза, че нищо не разбира.
Опитайте Старогръдски легенди и митове - Троянския цикъл са събитията в Илиада и не е в стихотворна форма. Така ще разбере за какво пее автора.
https://chitanka.info/text/2428

Не трябваше да показвам статистиката за трето класиране в София на щерката. Като видя свободно място в училище с корейски и завидя на всички софиянци.

# 108
  • столицата
Tsv, ами пращай я.Simple Smile
Дидева,това Галимаркова много ми хареса. Ще взема да си сменя ник-а.

# 109
  • София

Не трябваше да показвам статистиката за трето класиране в София на щерката. Като видя свободно място в училище с корейски и завидя на всички софиянци.

Една съученичка на сина ми е приета там - голяма радост, голямо нещо. Rolling Eyes А балът за прием не е въобще висок!
В тази тема прочетох,че едно от децата се е записало на кръжок или нещо подобно по корейски.
Миналата година се запознах с една мила южнокорейка женена за българин. Тя по принцип е пианистка, но тъкмо се чудеше с какво да се захване. Мисля да ѝ подшушна да започне да преподава корейски. Явно младежта се интересува. Нищо чудно да изкарва повече пари с уроци по езика отколкото, ако дава уроци по пиано, макар, че има докторантура по специалността си Wink

# 110
  • софия
За 157-мо - при  прием  130 деца  -  от 5 - те  паралелки ИЕ/АЕ- не са запълнени 27 места. 103 деца са се записали. Просто 5 -те паралелки ще са с  по 20-на деца. Нали трябва минимум 18 ученика

# 111
Така се получава.

# 112
За 157-мо - при  прием  130 деца  -  от 5 - те  паралелки ИЕ/АЕ- не са запълнени 27 места. 103 деца са се записали. Просто 5 -те паралелки ще са с  по 20-на деца. Нали трябва минимум 18 ученика
Не е така. Миниму.ът е 18 деца за една паралелка. Когато са повече се смята с формула, но ке ми се рови да я търся. Ако не се запишат още деца, ще направят 4 паралелки.

# 113
  • В морето
Скрит текст:
Скрит текст:

Има нелоши остатъци. Изненадана съм, колко места са останали в морската гимназия. Навремето беше елитна.
Елитен беше ТКК, който се намираше в сградата на техникумите, а в Аспарухово СПТУК беше емблематично като изоставащо училище.Вероятно поради местоположението на Морската гимназия, повечето го свързват със СПТУК, което се намираше на същото място, а не с ТКК. Всъщност не зная доколко новата морска гимназия е приемник на ТКК и доколко на СПТУК, но от години е с много ниски балове.

Скрит текст:
За мен са изненада останалите места в ІV ЕГ, особено при сегашната мода на испанския език. Къде ли са отишли тези деца и къде- тези, чиито места са заели в още по-високобаловите паралелки. Интересно е, защото във Варна няма много училища със самостоятелен прием.
[/quote]

Това не е съвсем така, защото ТКК доста време си е било в Аспарухово, и точно този техникум стана след това Морска гимназия.  Peace

# 114
Скрит текст:
Не е така. Миниму.ът е 18 деца за една паралелка. Когато са повече се смята с формула, но ке ми се рови да я търся. Ако не се запишат още деца, ще направят 4 паралелки.
Не мисля. Това не е училищен план-прием. Броят на паралелките отдавна е утвърден.

# 115
  • София
УжасТ Grin Искаааам си старата версияяяя, пък, искам си старите емотикони Imp

# 116
Тези въпросителни постоянно ли ще се подуват?

# 117
Когато оцениш една публикация като полезна, ще спрат. Simple Smile

# 118
Когато оцениш една публикация като полезна, ще спрат. Simple Smile

Ами,колко пъти те оцених и още се подуват въпросителните:cold_sweat:

# 119
Хм. При мен изчезна веднага. А кликахте ли върху самите въпросителни?

Общи условия

Активация на акаунт