В 8 клас съм вече зная - на ваканция да се порадваме накрая(10.07-16.07)

• 51 560
  • 385
  •   1
Отговори
# 195
Все още мога са въвеждам където и каквото си искам

Смях в залата.  hahaha

# 196
  • София
Аз пък днес сутринта изтеглих документите на детето записано на второ класиране. Реших да рискуваме след като видях свободни места в желана паралелка. Системата не ми дава право да редя желания с оправданието за "възникнала грешка".  Simple Smile Ще ходя утре в училище гнездо.

# 197
  • София
Браво на мен. Записвам се на 17-та страница.
Успех на децата, участващи в трето класиране.  Peace

# 198
Вече и на мен ми дава Грешка при нов опит  Mr. Green

Искам да се извиня на майките, с чийто нерви злоупотребих по-рано, но мисля, че експеримента си заслужаваше все пак.
Веднага сигнализирах в РУО /вероятно и други са го направили/
Не са ми отговорили все още, но се надявам че този сигнал е предизвикал да вземат необходимите мерки в системата.
Помолих официално да анулират новоподаденото заявление за 3-то класиране /ако то изобщо е валидно  newsm78/
Надявам се да го направят.

Пожелавам успех на всички дечица и техните родители, които тръпнат в очакване на 3-то класиране.
Нека всяко дете намери своето място.

Смятам, че разработчиците ти дължат заплата за тестване на системата им. Това е изключително логичен сценарий, който не е проверен. Ясно е, че и разработчиците четат тук, между другото, за да си оправят бъговете в движение, потребителите са най-добрите тестващи на един продукт, особено нов.Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 199
Скрит текст:

Искам да се извиня на майките, с чийто нерви злоупотребих по-рано, но мисля, че експеримента си заслужаваше все пак.
Скрит текст:
Не са ми отговорили все още, но се надявам че този сигнал е предизвикал да вземат необходимите мерки в системата.
Помолих официално да анулират новоподаденото заявление за 3-то класиране /ако то изобщо е валидно  newsm78/

Пожелавам успех на всички дечица и техните родители, които тръпнат в очакване на 3-то класиране.

Смятам, че разработчиците ти дължат заплата за тестване на системата им. Това е изключително логичен сценарий, който не е проверен. Ясно е, че и разработчиците четат тук, между другото, за да си оправят бъговете в движение, потребителите са най-добрите тестващи на един продукт, особено нов.Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
Изобщо не е ясно, че четат! Същата глупост като с медицинските дето ги искаше за уж професионални паралелки! Сума ти майки тук писаха, писаха, ама отидоха да си вземат от личните лекари, вместо да сигнализират училищата и РУО. Аз лично писах до 6 училища с погрешно "професионална" паралелна и с няколко с грешно име на профила... От всичките тези 15тина паралелки, само една ни касаеше. Коригираха част от проблема. След като писах и на РУО с  копие на писмата до и от училищата и принт скрийн на грешките в "План прием" го коригираха, на 15ти следобяд... Иначе всички тук много си дуднем и мрънкаме, ама никой не ще да пише официално за да се реши проблема! Единици са изключенията!

# 200
Скрит текст:

Скрит текст:
Помолих официално да анулират новоподаденото заявление за 3-то класиране /ако то изобщо е валидно  newsm78/

Изобщо не е ясно, че четат! Същата глупост като с медицинските дето ги искаше за уж професионални паралелки! Сума ти майки тук писаха, писаха, ама отидоха да си вземат от личните лекари, вместо да сигнализират училищата и РУО. Аз лично писах до 6 училища с погрешно "професионална" паралелна и с няколко с грешно име на профила... От всичките тези 15тина паралелки, само една ни касаеше. Коригираха част от проблема. След като писах и на РУО с  копие на писмата до и от училищата и принт скрийн на грешките в "План прием" го коригираха, на 15ти следобяд... Иначе всички тук много си дуднем и мрънкаме, ама никой не ще да пише официално за да се реши проблема! Единици са изключенията!

Напротив, четат, четат Simple Smile
Корекциите обаче са друга бира, и не се случват след писане до РУО в момент на кампания често, а се чистят след това.

# 201
  • София
Да докладвам за развитието по нашия казус:
Днес получих мейл от РУО - лаконично без обръщение:

Заявлението е изтрито.

Областна комисия за прием на ученици  8 клас

Благодаря на РУО за бързата реакция  bouquet

Надявам се да са се самосезирали да проверят и изчистят всички дублажи на записани на второ и "заиграли се" с онлайн системата за 3-то преди да оправят бъга вчера.

Нашия набор бяхме малко опитни зайчета с дебюта на тази система тази година. Дано за догодина си извадят всички поуки от тазгодишната кампания и оправят всички бъгове.
Въпреки всичко нито за миг не се замислихме да подаваме offline при наличие на online опция за тазгодишната кампания. Огромно облекчение...
Бих насърчила родителите за догодина да подават смело online.

..е сигурна съм че във форума ще се изпишат отново няколко теми ЗА и Против онлайн подаването, ма то затова е форума  Laughing

Весело Лято и заслужена Ваканация на всички вече 8-класници и родителите им ...

# 202
  • София
Подадохме новото заявление, сега чакаме 17 юли Simple Smile
Дано публикуват сутринта класирането, а не както този понеделник чак в края на работния ден.

Успех на всички!

# 203
  • София
Нашия набор бяхме малко опитни зайчета с дебюта на тази система тази година. Дано за догодина си извадят всички поуки от тазгодишната кампания и оправят всички бъгове.
Въпреки всичко нито за миг не се замислихме да подаваме offline при наличие на online опция за тазгодишната кампания. Огромно облекчение...
Бих насърчила родителите за догодина да подават смело online.
Това е и моето мнение.
Супер облекчение и се радвам много, че го имаше и, че се възползвахме.  Peace

# 204
Аз също изпратих мейл вчера на РУО-София. Днес получих отговор:
УВАЖАЕМA  ГОСПОЖО  .......,
Във връзка Ваш сигнал с вх. № ........, Ви уведомявам, че е  имало проблем в системата за електронно подаване на заявления за трети етап на класирането за прием след VII клас, който е отстранен своевременно. За всички записали се ученици от първи и втори етап на класирането и за желаещите да участват в третия етап е въведена необходимата информация в системата. Не са необходими никакви допълнителни действия от Ваша страна.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

Късмет на всички, които ще участват на трето класиране!

# 205
  • София
Темата рязко замря Simple Smile.

Моята госпожица замина за Полша. Ще участват на Младежки фестифал, за 11 дни. После на връщане ще са 1 ден в Словакия и 1 ден в Унгария - на разходка и ще разгледат Братислава и Будапеща.

Поръчах нова раница, отново на Дайкин. Щерката си хареса това http://www.sportdelivery.com/bg/product/42995-dakine-PROM-25L-20 … %B0/10748-Inkwell.
Чудех се дали да не вземем 20л., но момичато от магазина каза, че разликата е много малка и по-добре да вземем по-голямата.

Хм, с новата версия на форума май няма опция за проверка на правописа?!

# 206
  • София
Rosita, разко замря, щото минаха поводите за публични изяви Wink
Моята щерка се върна от Кино-ваканцията на Ахтопол. Доволна, почерняла... Вече беше включена в група на зайците Animal Rabbit на НПМГ и днес отива на първата среща с новите съученици.

# 207
Искам да задам въпрос, изпреварил времето си... Някой може ли да разясни какви са тези матури след 10 клас, за които разбрах вчера.

# 208
  • България, София
Темата замря, но се и поуспокои Simple Smile

Моята девойка в понеделник ходи да се запознае с част от новите съученици. Дошли са 5 деца.
В класа й има съученик от досегашния клас и една девойка, с която бяха заедно в детската градина.

От книгите за 8 клас нищо не е почвала още. То тук ги и нямаме. Всичко, което навремето съм чела, е при нашите. Племеницата има пълните издания на "Дон Кихот" и "Декамерон", но не ми се иска да я товаря с тях.
Още малко почивка.

Опитвам се да свикна с новата версия на сайта и да не си мрънкам наум, но много ми липсват емотиконите.
Тук бих сложила емотикончето със скръстени ръце.

# 209
Искам да задам въпрос, изпреварил времето си... Някой може ли да разясни какви са тези матури след 10 клас, за които разбрах вчера.
Външно оценяване в края на първи гимназиален етап. Подробности - в скрития текст.
Скрит текст:
Чл. 52. (1) Националното външно оценяване по чл. 47, ал. 1, т. 3 се провежда в края на
обучението по съответния учебен предмет в Х клас.
(2) Освен основните цели по чл. 44, ал. 1, т. 1, 2 и 4, националното външно оценяване
в края на първия гимназиален етап на средната степен на образование има за цел и измерване
степента на постигане на отделни компетентности, свързани с българския език и
функционалната грамотност в областта на четенето, както и на математиката и
математическата грамотност, придобити в класовете от етапа.
(3) Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 са по учебните предмети
български език и литература и по математика и се провеждат под формата на тест.
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по
учебния предмет чужд език – английски, френски, немски, италиански, испански, руски,
изучаван в задължителните учебни часове, чрез който се измерва степента на постигане на
отделни езикови компетентности в областта на чуждия език, и/или по учебния предмет
информационни технологии, чрез който се измерва степента на постигане на отделни
ключови компетентности в областта на дигиталните компетентности, придобити в класовете
от етапа.
(5) Преди началото на всяка учебна година министърът на образованието и науката
със заповед може да определи и други учебни предмети, извън посочените в ал. 3 и 4, по
които да се проведе национално външно оценяване по ал. 1. В заповедта се определя и
форматът на теста.
(6) Тестът по български език и литература включва задачи с избираем отговор,
задачи с кратък свободен отговор и/или създаване на текст.
(7) Тестът по математика включва задачи с избираем отговор и задачи със свободен
отговор.
(Sunglasses Тестът по чужд език включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък
свободен отговор, както и създаване на писмен текст, а за проверка на компетентностите в
от компонента „Говорене“ – и задачи за самостоятелно устно изложение, участие в
диалог и/или отговор на въпрос.
(9) Тестът по информационни технологии включва задачи с избираем отговор и
задачи с кратък свободен отговор, както и практическа задача.
(10) Националното външно оценяване по ал. 1 се провежда във всички училища, в
които се осъществява обучение в Х клас.
...
(12) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6-7, както и от изпитите по ал. 8
и/или по ал. 9, в случай че са положени, се изразява като процент от максималния брой точки
и се записва в точки.
(13) Оценката от националното външно оценяване по чужд език се формира, като
сбор от оценката по компонента „Говорене“ и от оценката на теста по ал. 8.
...
(3) Оценките по чл. 52, ал. 12 се записват в удостоверението за първи гимназиален етап
на средно образование. В случай че положен изпит по учебния предмет чужд език и при
условие, че ученикът е получил минимум 60 % от максималния брой точки на изпита, се
записва и постигнатото ниво в съответствие Общата европейска езикова рамка, а в случай че
положен изпит по учебния предмет информационни технологии и при условие, че ученикът
е получил получил минимум 50 % от максималния брой точки на изпита се записва и
постигнатото ниво в съответстие с Европейската референтна рамка за дигиталните
компетентности.
С резултатите от тях учениците, завършили първия гимназиален етап на средно образование от обединените училища, могат да кандидатстват за местата, обявени в допълнителния план- прием  в  профилираните гимназии и в професионалните гимназии, както и  в паралелките за профилирана подготовка или за професионална подготовка в средните училища.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 11:32 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт