Искам да кажа ... (130)_10.07-16.07

• 51 909
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
Ще чета предимно кримки и трилъри, каквото харесвам. Имам набелязани заглавия и ако ги открия, чудесно. Но вече не си правя списъци, чета каквото ми се чете или успея да намеря.

Рая, жива и здрава бъди! Хубави неща за почерпка си измислила. Simple Smile

Днес няма да готвя, има ядене от вчера. Довечера само един таратор може да направя.

Хубава седмица на всички!

# 31
Райче, щастлива да си bouquet

Ние с дребна заминаваме в града по задачки Grinning
На киндъла съм заредила Патриша Корнуел, още нея си чета Mr. Green
Хубав ден!

# 32

Вчера изпратихме таткото и в тази връзка свекърите бяха докарани вкъщи. Обидиха мен и майка ми, че децата били лоши и невъзпитани, а другата им сватя така хубаво възпитала детето на девер ми, което никога не е живяло с родителите си, защото "те имат много работа и им пречи". И това не им е първа подобна проява,

Ау, Лято...чак аз се ядосах. Значи те за нито едните не се грижат, ама иначе компетентни оценки да поставят  #2gunfire

# 33
Достатъчно показателно е, че никой от деверите ми не примира да ходи там, имало е периоди от години, когато свекърите ми не са виждали внуците си. И това много ме дразни, че свекървата се изкарва светица, колко мн деца гледала: и чуждите, и нейните, била се посветила, учила с големите и те й били безкрайно благодарни, което категорично не е така.
Ох, спирам, че започнах да вдигам кръвно.
Честита да си Рая, много здраве и усмивки ти пожелавам!

# 34
Измислих обяда- пържени свински мръФки със сусам, а за децата и пържени картофи.
Лято, свиркай си.  Hug

# 35
  • Euskal Herria
Нямам списък. Чета това, което ми грабне вниманието, или стари любими книги.
Честит рожден ден, Рая!

# 36
  • sofia
Рая, честит празник! Много щастие ти пожелавам и да ти е леко на душата!

Вчера се скапах от готвене. След гофретите, мусаката, крем-карамела, финализирах с пържени тиквички. Толкова много ги обичам, ама няма скоро да правя пак. Пропуснах и сока от вишни, който варих.....
Ще избутам и тази седмица и после - отпуск.

# 37
Спомням си, че като дете и на нас ни даваха разни списъци с книги и аз си ги четях. Дали ми харесваха, дали ги разбирах, вече не помня, а и родителите ми не са се интересували. Това, сега го намирам за грешка, защото е хубаво да се види дали детето осмисля прочетеното, да се обяснят някои неща.... Но, когато синът ми беше ученик, май не им даваха такива задължителни списъци. Освен да не ми е казвал, а не мен така да ми е било също по-лесно Embarassed

Но, аз така или иначе обожавах да чета и през важните години /до към 25 - 30 г./ изчетох много и най-различни по съдържание книги. След това..... детето, мъжа, къщата, работата..... минах на по-леки неща /реших че светогледът ми и ценностната ми система вече е изградена/ Sunglasses

Сега чета само криминалета, като си имам определени автори, които следя. Единственото по-различно са книгите на Филипа Грегъри - влюбена съм в нейния стил, както и в прекрасния превод на български.

# 38
  • югозапад, под "Марков камък"
Честита да си Рая!

Щерката ще е 5 клас на есен и си чете задължителните книжки без никакво мрънкане, интересни са й.
Аз също четях всичко задължително, а и за допълнителни имах време. На скоро препрочетох "Тютюн" и разбрах, че нищо не съм разбрала в 10 или 11 клас /не помня/ когато я четох под списък Simple Smile

От сряда съм в отпуск  Sunglasses

# 39
  • sofia
Никитка, аз така препрочетох няколко книги и по съвсем друг начин ги възприех.

Моите четат само насила, т.е. като им кажа и дудна. Иначе не.

# 40
  • дядовата ръкавичка
Честит рожден ден, Рая! Бъди здрава, щастлива! Прекрасно е, когато някой те разплаква с любовта си.

Мони, верно ли само една книга за цяла година? Блазе им на децата.

Доколкото виждам промените в задължителната литература се състоят в прехвърляне на едни произведения от  9ти в 8ми клас, примерно. А аз си въобразявах, че са променили цялостната концепция.

В момента чета "City" на Алесандро Барико. Харесвам автора, но тази книга ми върви бавничко. Набелязала съм "Милениум" за следващо четиво.

# 41
  • София
Райче, честито порастване. Бъди здрава и много щастлива.  Hug

Взехме детето от село и сега съм щастлива и доволна. В сряда пристига и другото ни момиче, а в събота, когато го дават "цели" 25 градуса и дъждове, заминаваме към морето. И без това ми е скапано заради бунгалата, поне и времето да е кофти, че да ми е тъпо отвсякъде.  Mr. Green Поне във Варна ще си правим разходки и ще заведа децата в делфинариума.

Вчера съседското момченце щом видя Кати и веднага довтаса вкъщи. Ние пък се заредихме на пейките в градинката зад блока. По едно време се качих до нас да взема и нещо и какво да видя - в хола се вихрят луди танци. Децата си пуснали на тв-то от интернет някакви уроци по танци и си денсят. Снимах ги и пратих клипчето на съседката, на която й падна ченето, защото за пръв път вижда сина си в такава светлина. Уж бил много срамежлив и свит.  Mr. Green Моята дъщеря обаче ще го вкара в правия път.  Laughing

Нямам списък с книги за четене, тъй като продължавам да съм с влошено зрение и чета рядко и по малко. Кати чете доста, но повече набляга на книги, които не са от списъка за лятото. Класната й ме кефи, тъй като казва, че е важно децата да четат, без значение какво. Ако не им харесват тези от препоръчаните книги, да четат каквото им е интересно.

# 42
Никитка, аз така препрочетох няколко книги и по съвсем друг начин ги възприех.

И аз така Laughing

Когато лежах в болница едно време като дете, имаше един мъж, около 50-те е бил. Веднъж четеше книга на терасата, но книгата беше увита във вестник. Попитах го, коя книга чете..познайте- Пипи  Laughing
Още го помня когато ми каза, че тази книга човек трябва да прочете 3 пъти в живота си- като дете, като родител и на старини. Ей...ужасно прав е бил този човек. Като дете ми беше толкова симпатична Пипи, като майка си мислех, че ако моите деца имат такива приятелки...бая бой ще отнесат. Ще видим третия прочит  Mr. Green

Но много от задължителните книги оцених когато аз сама реших да ги прочета, не в ония тийн години  Peace

Мерси, Тонка  Heart Eyes За делфинариума нали знаеш схемата, че трябва да кажеш, че сте приятели във фейса и е наполовина таксата, иначе е бая скъпичко  Peace

# 43
Четох в темата за морето, че това не важи вече. Преди имало намаление ако си от Варна, или фен във фейсбук.

# 44
Рая, жива и здрава да си  Hug

Днес си чакам момичетата да се приберат. Липсват ми вече  Heart Eyes
Ден -два ще им се радвам, ама после ги подпуквам - ни книги са чели, а в последните дни и на плаж не са ходили, дори по басейните не са стъпвали. Баба им каза, че само спят и ядат  Mr. Green
Ей сега ще им осигуря сборници със задачки и задължителна литература  Whistling

Аз на морето започнах едни шведски криминалета. Ама се оказа, че отзад-напред съм ги чела. Отивам да ги търся в читанката. Не са нещо особено, но на плажа ми дойдоха добре.
Автори - Юрт и Русенфелт, поредица от четири книги с герой Себастиян Бергман - психолог, експерт по серийни убийци.

Общи условия

Активация на акаунт