BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 213 279
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 570
Определено бих била по-щастлива да мога да си избера цветова схема.

Това разноцветно означаване на всеки подфорум/група е доста дразнещо. Освен естетическа наслада, не виждам какво друга може да е целта, но определено шаренията за мен е далече от тази формулировка.

Иначе цветовете сами по себе си не са лоши, но въпреки това, би било много по-добре да има избор. Примерно - опция цветна схема и опция един цвят за всички подфоруми.

# 571
Но днес като чистих папката в пощата установих, че съм получил четири еднакви имейла за една нова тема. Защо ме известявате с четири имейла за нова тема? Един е достатъчен. За друга тема пък бяха осем имейла  Grinning

Понякога авторите публикуват четири или осем пъти темата си и за това получавате четири или осем известия. Излишните теми се разчистват и остава една, която Вие виждате и приемате, че всички известия са за нея.

Т. е. е абсолютно немислимо да става дума за софтурен бъг, ясно.

За участието в темата около Бета версията. Защо да участваме в нещо, към което нямаме интерес? Колко хора пожелаха цялостна смяна на визията и функциите, че се наложи такава?

Какво по-точно означава "подобряването на взаимоотношенията и спазването на добрия тон"? Нали досега имаше функция за информиране на модератор и тя си работеше чудесно? Да не би новата версия да съдържа някакви разширени функции за мониториране на съдържанието, които надхвърлят добрите взаимоотношения? Да не е нещо свързано с вече модерния "език на омразата", както напоследък се нарича цензурирането на социалните мрежи при изказване на мнения, различни от политкоректните?

# 572
  • София
Наистина предишния път обещаваха, че по-нататъшни промени ще бъдат само козметични, а сега направо са трагични.Тази нова версия може да е добра за мобилни, но за компютри не е.

# 573
Как можеш да пратиш ЛС през мобилната, без да търсиш профила на някой? В смисъл, виждаш поста на някой и искаше да пратиш директно ЛС, кликайки на ника. Преди беше възможно, сега не го намирам като опция 😥

# 574
Но днес като чистих папката в пощата установих, че съм получил четири еднакви имейла за една нова тема. Защо ме известявате с четири имейла за нова тема? Един е достатъчен. За друга тема пък бяха осем имейла  Grinning

Понякога авторите публикуват четири или осем пъти темата си и за това получавате четири или осем известия. Излишните теми се разчистват и остава една, която Вие виждате и приемате, че всички известия са за нея.

Мерси за отговора.
Но ми стана странно. Такиво нещо досега май не бях получавала и помислих, че идва от новата версия.

# 575
Т. е. е абсолютно немислимо да става дума за софтурен бъг, ясно.

Отворете всяко едно от осемте известия и ще видите, че само едно води до тема, защото другите са изтрити.
Едната тема с многото известия е от вчера вечерта в СО и вероятно е пусната толкова много пъти заради прекъсванията покрай миграцията от старата към новата бг-мамма. Не е бъг.

# 576
Защо няма бутон "Информирай модератор"?

# 577
Бутона за информирай модератор е ! в триъгълник, долу вляво
Хора, не е толкова трагична новата версия, малко трябва още да я пипнат и поизчистят и ще е супер

# 578
Това не е вярно. В сегашната стара версия, която преди 3 години беше нова, има много промени във визуален аспект. Най-малкото тя в началото беше в лявата част на екраните, а после я сложиха в центъра, цветово беше прекалено ярка и шарена, текста много тъмен, също на доста светъл фон. Бутоните за редакции и публикуване бяха на странни места, а цитатите не се различаваха кой кого цитира. Постепенно, благодарение на критиката нещата придобиха визуален облик доста близък до предишната версия. Освен това ни беше обяснено че повече подобни драстични промени няма да има, а нещата само ще се надграждат на вече изградената нова плтформа Wink

Нали  Mr. Green?

# 579
Хора, не е толкова трагична новата версия, малко трябва още да я пипнат и поизчистят и ще е супер

И аз посвикнах на мобилната, но има разни недомислици. Дано я поизчистят. За съжаление темата много се разводни и градивните критики са малко.

# 580
А, как съм направила някого свой приятел? Новата версия дава интересна възможност за преглед на собствения профил и с изненада установих, че имам един приятел и той е потребител, с когото никога не съм комуникирала  Laughing

Днес снова между нова и стара версия, пълна и мобилна, започвам да опознавам обстановката. Както писах ползвам предимно мобилния формат, но в новата версия той не ми допада толкова, пълната версия е по-приятна. И на старата и на новата мобилна ми липсва възможността да проследя последните публикации на даден потребител. Доволна съм, че търсачката е функционална.

# 581
Благодаря! Кой да се сети да натисне там, а уж бях разучила новите неща.
Чукча писател Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 582

Какво по-точно означава "подобряването на взаимоотношенията и спазването на добрия тон"? Нали досега имаше функция за информиране на модератор и тя си работеше чудесно? Да не би новата версия да съдържа някакви разширени функции за мониториране на съдържанието, които надхвърлят добрите взаимоотношения? Да не е нещо свързано с вече модерния "език на омразата", както напоследък се нарича цензурирането на социалните мрежи при изказване на мнения, различни от политкоректните?

Присъединявам се към този въпрос. Може ли Mamma и Tatti да кажат как новият интерфейс ще подобрия добронамерената комуникация между потребителите?

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 16:51 от Анонимен

# 583
Продължавам да си мисля, че не се прави така урболешката, но и предишната интервенция над форума не беше добра, така че предполагам се е налагало да има промяна. Аз вече единствено апелирам цветовият фон с мненията вътре в темите максимално да наподобява ОРИГИНАЛА. В предишната версия се съобразихте и я върнахте и мисля, че беше за добро. Дано и този път я върнете.

# 584
Благодаря! Кой да се сети да натисне там, а уж бях разучила новите неща.
Чукча писател Stuck Out Tongue Closed Eyes
А в новата мобилна версия къде е този бутон?

Общи условия

Активация на акаунт