Електронни четци - тема XX

• 67 175
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • МАРС
Такаа, не намерих тема за Калибре и ще питам тук.
Качвам си книгите през Калибре на Киндъла, но вчера ми показа, че ги пращам, всичко както си му е реда, сенд и т.н., но после нямаше и помен от книгите на Киндъла.
Някаква идея защо не ги качва?

# 166
  • София
Сигурна ли си, че ги няма? Да не би просто да не ти ги показва, т.е. в Библиотеката на киндъла като отвориш нали си избрала All Items, а не например Docs или Collections...
Книгите са ти конвентирани (или ги конвентира при качването) нали?

Никога не ми се е случвало, честно казано...

# 167
  • МАРС
Да, конвертирани са, включено е да показва всичко, съвсем се стресирах сега...

# 168
  • София
Предполагам не за първи път работиш с Калибре, нали? В смисъл това си е точната версия, друг път си качвала неща без проблеми...

# 169
  • София
Не ми ги качва ако са прекалено големи като размер или не разпознава формАта.
Обаче ми излиза съобщение.

# 170
  • София
Е, тя пише, че са конвентирани, значи следва да са в точния формат... така както го описва все едно всичко протича благопоучно, само дето после книгите ги няма... замислих се ако книгите имат защита... но тогава надали изобщо ще се конвентират и т.н.

sysko kid - с кабел ли качваш - директно, не през мейл? И Калибрето ти не е някаква стара версия, ъпдейтнато е?

# 171
а какво ви е мнението за четец престижио, като по-достъпни спрямо цената

# 172
  • София
Те престижио направиха ли изобщо истински четец - т.е. с еинк екран, а не просто долнокачествен таблет, който да наричат четец? Сега потърсих из нета никъде не виждам да се продава, за да видя на какво прилича изобщо...
Иначе колко по-достъпна цена. Най-базовия киндъл е 140 лв, а по намаленията, които не са рядкост и по-малко, аз лично винаги бих го предпочела пред престижио...

# 173
  • МАРС
С кабел качвам, ама не мога да ъпдейтвам(лаптопа одъртя и ми изписва, че не става за новата версия на Калибре, ами сега?).Sad

# 174
Да, конвертирани са, включено е да показва всичко, съвсем се стресирах сега...

След конвертирането избра ли кой формат да ти качи? Защото при мен автоматично качва оригиналния, освен ако не задам да изпрати към четеца определен формат и ми се получава същото Wink

П.п.: не съм ъпдейтвала калибре-то от години. На вас защо ви е ъпдейт?

# 175
  • София
Аз не съм казала, че е от ъпдейта, но пък прочетох, че има хора с проблем, които не са ъпдейтвали.
Аз моят си го  ъпнах преди няколко дни, но преди това пак си работеше, не ми е отказвал нещо.
Лично почти никога не калибрирам предварително, директно давам сенд то мейн мемори (мързи ме да превключа на латиница - извинете) и то пита да конвентира ли при пренасянето, ако нещо не е моби и му давам ок. Ако и тя прави така отпада варианта да качва оригиналният файл, но ако не - чудесна идея да се провери... но пък ако не качва книги за първи път, предполагам всичко прави по стара изпитана схема и не би следвало да има такъв тип изненади...

# 176
  • София
Или да се е бъгнала програмата. Ъпдейт или преинсталация.

# 177
При мен Calibre директно си конвертира при прехвърляне на книгата към четеца. Не потвърждавам допълнително, не ме пита. Дори често не гледам какъв е формата (но аз слагам в Calibre основно книги в epub формат, ако липсва в mobi, много рядко pdf). Почти еднакво бързо бързо е, няколко милисекунди по-бавно е, ако конвертира, но пак си е бързо.

В тази връзка, да покажа новия ми калъф:

Много си го харесвам, работи добре магнитът (че с последния имах проблеми) и на пипане е много приятен, очаквах, че ще е релефен, грапав, а е гладичък. От Aliexpress, сравнително бърза доставка (поръчах по едно и също време и за дъщеря ми нов за нейния Paperwhite, че старият й се е поразлепил, от друг продавач, обаче не е пристигнал още).
Да покажа и другото калъфче, доволно е детето, харесва си го (на гърба има звездички):

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 08:50 от Сиси ♥♥

# 178
Хубави са тези калъфи, но отстрани е много неудобно, че няма откъде да го захванеш, за да го отвориш. Аз имам такъв:

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 09:01 от Пролетен дъждец

# 179
  • Scotland
И аз, и детето, смес калъфи от Али-то и сме много доволни Innocent

Общи условия

Активация на акаунт