Електронни четци - тема XX

• 67 301
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • Scotland
Хора, какво трябваше да направя, за да не ми се появя книгата, качена на един от четците ми, на всички мои регистрирани?
Не я запаметявай в облака. Ако е запаметена там, изтрий я. Ако книгата не е изпратена до всички четци в акаунта, те просто виждат заглавието в облака и могат да я изтеглят, но самата тя не е качена на тях.
Да, точно така е. Виждам я, и ако реша, мога да я сваля. Не ми се иска да е така, обаче, предполагам това ще стане ако не записвам на облака. Но бедата е, че аз не знам как се записва на облака, за да го предотвратя Flushed

# 331
Хора, какво трябваше да направя, за да не ми се появя книгата, качена на един от четците ми, на всички мои регистрирани?
Не я запаметявай в облака. Ако е запаметена там, изтрий я. Ако книгата не е изпратена до всички четци в акаунта, те просто виждат заглавието в облака и могат да я изтеглят, но самата тя не е качена на тях.
Да, точно така е. Виждам я, и ако реша, мога да я сваля. Не ми се иска да е така, обаче, предполагам това ще стане ако не записвам на облака. Но бедата е, че аз не знам как се записва на облака, за да го предотвратя Flushed
Знам само начина, който използвам аз самата - изпращам книгите по устройствата със Send to Kindle,  като не слагам чавка в опцията "архивирай книгата в Киндъл-библиотеката ми". Така не попадат в облака.

# 332
Четох тази тема и някои коментари от миналия теми, поориентирах се в моделите.
Останах с впечатление, че Kindle е най - предпочитан, аз нещо не мога да го харесам, така че ще ми е за втори вариант, ако все пак харесания от мен модел не си заслужава.
Та харесах Nook Glowlight Plus.
Едно от нещата по които го харесах е външен вид...ами красив е 😀
Четох, гледах ревюта и повечето са положителни.
При сравнение на подсветката, когато са един до друг Киндъл и Нук...на Киндъл изглежда по - добре, по равномерна, при Нук не толкова, но няма да се чете само на тъмно, пък може и като използвам само този четец да не ми прави впечатление.
Ами питането ми е, някой има ли такъв Нук, използвал ли е, доволни, недовилни?
И от къде може да се купи, аз го намирам в 1 български сайт и другите вече американски, а от там не ми е ясно как се пазарува?
Ще се използва най - вероятно само за книги свалени от читанка на бг.
А може и като му свикна и се понауча как се работи с него, да си купувам книги на български.

# 333
Та харесах Nook Glowlight Plus. ...
И от къде може да се купи, аз го намирам в 1 български сайт и другите вече американски, а от там не ми е ясно как се пазарува?

Не мога да дам отзиви, но четох, че е спрян от производство - което значи, че при взето решение вероятно трябва да се избърза с покупката, преди да се е изчерпал. Според тази статия от утре започват официалните продажби на новия модел. https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1% … D0%BC-264476.html

# 334
Та харесах Nook Glowlight Plus. ...

Не мога да дам отзиви, но четох, че е спрян от производство - което значи, че при взето решение вероятно трябва да се избърза с покупката, преди да се е изчерпал. Според тази статия от утре започват официалните продажби на новия модел. https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1% … D0%BC-264476.html
Мхм, мерси.
Всъщност ще изчакам черния петък да видя какви промоции ще пуснат, така или иначе четеца ще го взимам за подарък за РД на ММ, които е ден след Коледа.
Не бързам, че като се знам колко не ми търпи, търпилото, ако е при мен по - рано, няма да изтърпя да е изненада и ще го подаря по - рано.
Та ако го има тогава, ще го взема, ако не другия, които набелязах е Kindle Paperwhite 3.
Тъкмо ако мога да се възползвам и от някоя допълнителна отстъпка покрай петъка ще е по - добре за мен.

# 335
Сладури, кажете дали мога и как да си сваля няккакви книги от goodreads

# 336
  • София
От goodreads  не се свалят книги Simple Smile

# 337
# 338
Дойде ми днес Kindle. Трябва ли да правя някаква регистрация в Amazon или някакви други неща преди да сложа книги в него?

# 339
  • София
Може да се ползва и без регистрация, но без нея не могат да се правят колекции, дасе пращат книги по имейл.

# 340
Нещо не успявам да сваля книги на Киндъла 2016. С Wi-Fi не успявам, с кабел също. Сигурна съм, че причината е в мен, но.... Моля, за помощ.

# 341
  • София
Трябва да са в четим за Kindle формат, за предпочитане mobi (може и txt или pdf, но не ги препоръчвам) и да ги слагаш в папка Documens.

# 342
Благодаря ви! Успях! Бях пропуснала момента, че трябва да се качи всичко на Documens

# 343
Почти се бях навила за Kindle Oasis 2017, но днес успях да поиграя с новия Nook Glowlight 3, и сега не знам.

Nook Glowlight 3 прилича на любимия ми Simple Touch Glowlight, но е с по-добър екран--300 dpi. Има истински бутони, не тези изпъкнали на оригинала, и точно това ми харесва. Работят много добре. Другото, което много ми хареса, е че може да се регулира колко "топъл" или "студен" е тонът на светлината за нощно четене. Не очаквах да ми хареса толкова тази функция.

Което не ми хареса: екранът е само 6 инча (защо?, защо?), за разлика от Oasis 2017, на който е 7 инча.

Което не ми харесва на Оазис: несиметричната му форма (вече съм се оплаквала от това), и за някой който ползва бутоните, ще се наложи доста да сменя ръце и да върти четеца.  Няма тази приятна функция с топлината на светлината.  Напълно безсмислена за мене е audio функцията. Слушам на телефон книги, а и тази audio функция работи само с Audible на Амазон, така че, поне за такива като мен, книгата трябва да е купена от Audible за да може да се слуша.

Едиственото, заради което бих избрала Оазис 2017, е само по-големият екран в този момент, но се питам струва ли си повече от двойната цена за това. Нямаше как да ги сложа един до друг за сравнение защото са в различни магазини.

Хммм...

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 20:02 от Pixie

# 344
  • София
Аз пък още меря и размервам Оазиса 2017 срещу Вояджа. Обаче ме притеснява нещо, което прочетох във форуми, че виртуалните бутони на Вояджа трудно хващали и било много неприятно прелистването с тях. А аз особено държа на бутоните. И седя, и се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт