Електронни четци - тема XX

• 67 302
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Angel_Dust, ronnie72, благодаря за включването. За съжаление не мога да кажа, че махам usb кабела на киндъла, телефона, външния диск или която и да е флашка по правилния начин Embarassed Ще се поправя веднага Embarassed

# 316
Имам проблем с Kindle paperwhite и се надявам на съвети за разрешаването му.
От известно време не виждам на четеца новокачени книги.  Показват се само качваните преди. Като го вържа към компютър се вижда, че книгите са в устройството. Качвам през Калибре. Пробвах и с директно поставяне на моби файлове в четеца.
Също така не мога да обновя софтуера нито през wi-fi, нито ръчно. Изтеглих си от Амазон файла, качих го на четеца, но и него явно не го намира, както книгите, и не може да обнови.
Амазон казват, че много проблеми се решават с рестарт или резет. Рестартирала съм поне 10 пъти и няма резултат.  Преди да мина към пълно изтриване се допитвам до вас за съвети.   
Пробва ли да сортираш книгите по различен начин да видиш дали няма да ти ги покаже?

# 317
  • София
Скрит текст:
Имам проблем с Kindle paperwhite и се надявам на съвети за разрешаването му.
От известно време не виждам на четеца новокачени книги.  Показват се само качваните преди. Като го вържа към компютър се вижда, че книгите са в устройството. Качвам през Калибре. Пробвах и с директно поставяне на моби файлове в четеца.
Също така не мога да обновя софтуера нито през wi-fi, нито ръчно. Изтеглих си от Амазон файла, качих го на четеца, но и него явно не го намира, както книгите, и не може да обнови.
Амазон казват, че много проблеми се решават с рестарт или резет. Рестартирала съм поне 10 пъти и няма резултат.  Преди да мина към пълно изтриване се допитвам до вас за съвети.   
Пробва ли да сортираш книгите по различен начин да видиш дали няма да ти ги покаже?
Да. Пропуснала съм да го напиша, но и при пълен списък виждам само книгите, които съм качвала преди.

# 318
  • Scotland
Хора, какво трябваше да направя, за да не ми се появя книгата, качена на един от четците ми, на всички мои регистрирани?

# 319
Здравейте, взех си и аз ел. четец и вече ми се иска да го върна. Знам, че проблемът си е в мен, но...имам си една голяма папка на компютъра с книги за четене. Една част от тях конвертирам в mobi и си ги качвам на kindle, но ми излизат като unknown, защо така?? Други качвам без проблем. Поддържаните файлове са azw, mobi, pdf i txt. Бихте ли ми казали къде греша при качването на четеца, за което предварително благодаря. И има ли начин от читанка например да си сваля повече книги наведнъж. а не да конвертирам всяка една поотделно.

# 320
  • София
Как ги конвентираш и качваш? С Калибре или...?
И ако дърпаш от читанка защо направо не изполваш http://bb.bulexpo-bg.com/ и да дърпаш в моби формат (от зелената икона, която стандартно е за епъб)

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 20:09 от Angel_Dust

# 321
благодаря за бързия отговор, конвертирам ги с file converter  newsm78
ще пробвам сега това, което си ми дала и пак ще пиша Simple Smile

# 322
  • София
Ако ги пускаш през калибре, там може да си зареждаш колкото по  колкото там ти трябват книги и да ги качваш/конвентираш накуп, не е нужно една по една. Може да си оправяш заглавия, корици, да си правиш  колекции и т.н.
Другото си е просто сайта читанка в моби формат директно.

# 323
Unknown понякога излиза като се конвертира от пдф в моби. В калибре отиваш на edit metadata преди конвертирането и записваш име и аятор в двете графи.
Иначе дори с име  unknown, книгата пак се чете. Допълвам го, понеже не знам дали правилно разбирам проблема.

# 324
Каква е разликата на това огледало със стандартната читанка?

# 325
  • София
Че от тук теглиш директно в моби.

# 326
  • Хасково
Моля, кажете кои са трите модела на Kindle paperwhite?
Каква им е разликата?

# 327
Различни години на представяне. По-новите са с по-добра резолюция на дисплея и повече вградена памет. Ако ще се купува от Amazon, те така или иначе предлагат само последния актуален модел - така наречения Paperwhite III или както е по-правилно 7th Generation, с година на представяне 2015. Ако ще се купува от ОЛХ (примерно) е добре да се гледат и първите букви и цифри на Serial number. Те са различни за различните генерации на всички модели Kindle.
P.S. Първата колона на таблицата.
https://wiki.mobileread.com/wiki/Kindle_Serial_Numbers

# 328
Момичета, страхотни сте, много ви благодаря. Да, правилно: при конвертиране от pdf в mobi при някои книги няма проблем, но при други излиза unknown и действително се чете без проблем. Пробвах и с calibre, получи се. Това, което не можах да направя, е директно от читанка с втората иконка да си изтегля книги. С една книга се получи, но другите не. Не знам защо така, но поне това, което имах свалено на компютъра, си го превърлих на Киндъла и ще си чета. Отново благодаря  bouquet
Ще пробвам по-късно да си прекръстя книгите в Calibre.

# 329
Хора, какво трябваше да направя, за да не ми се появя книгата, качена на един от четците ми, на всички мои регистрирани?
Не я запаметявай в облака. Ако е запаметена там, изтрий я. Ако книгата не е изпратена до всички четци в акаунта, те просто виждат заглавието в облака и могат да я изтеглят, но самата тя не е качена на тях.

Общи условия

Активация на акаунт