Електронни четци - тема XX

• 67 237
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Отказах се от покупката на електронен четец. Като го сравних с телефона ми, телефонът губи само по издържливостта на батерията. Четците са големи, Повечето нямат подсветка, а тия които имат, са доста големички като размер. Гадно прелистват страниците с едно такова замазване, което ме дразни. Като нямат подсветка, съответно трябва да се купи лампичка, която свети доста силно и пак ще дразни спящите. Ще чакам, може пък да пуснат някой малък модел с подсветка и без отблясъци в едно.

# 481
Всъщност, огромното предимство на четета е e-ink екрана. Доближава се до изгледа на книгата и НЕ уморява очите. При редовно четене на телефон много скоро ще си повредиш очите.

# 482
  • София
Всъщност, огромното предимство на четета е e-ink екрана. Доближава се до изгледа на книгата и НЕ уморява очите. При редовно четене на телефон много скоро ще си повредиш очите.

Абсолютно. Освен това за първи път чувам човек да счита киндъла за голям. Та той е по-малък от хартиената книга. Но всеки с номера си.

# 483
аз ще съм директен
да твърдиш, че телефон е е по-добре за четене от четец е меко казано малоумно

# 484
Сони правеха по-малки четци, но не знам дали имаха с подсветка.

# 485
Замазване на страниците при прелстване на четец няма!
За съвсем кратко време съм използвала телефона за четене на книга. Синът ми ми беше окупирал четеца. Е, да четеш на телефон е отвратително. Затова много бързо обзаведох и детето със собствен четец и си върнах моя.

# 486
  • Хасково
Kindle Paperwhite е модела за който си търсим калъф.  Някъде бях чела, че не всички ставали, въпреки че пише че са за модела. Моля за съвет, който е поръчвал и ползва!

# 487
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Замазване на страниците при прелстване на четец няма!
Абсолютно!  Peace
Няма място за сравнение между четец и телефон или таблет.

# 488
  • София
Teya75, за да се съгласи някой с изводите ти трябва да пишеш в тема за хора, които никога не са докосвали четец. В тази, мнението ти няма смисъл, защото заключенията ти са абсолютно погрешни.

# 489
  • София

Това е истината. + ест, че при е-инк екраните няма и отблясъци и се чете спокойно и на открито.
Сега - аз си ползвам и телефончето чат-пат, вече навън четец не нося, на плажа лятото също предпочетох да си тормозя телефона, не киндъла. Понякога като ме мързи да си  кача книгата, която съм почнала на телефона на четеца съм изчитала и цяла на телефон, много повече уморява очите. Иначе като размер (моят е дребнвичък телефон) ми е различно, но еднкаво удобно и на двете устройства, но за мен стандартните 6 инча на четеца са ми оптимални, никак не бих искала четец с по-малък или по-голям екран, на таблет и  на монитор ми е прекалено например.

Иначе Teya явно не е имала четец и реална разлика не може да направи, за комфорта при четене. Не смятам, че  иска да обеди никой в нищо, просто споделя личното си решение, което е взела за себе си.

# 490
И аз мисля, че четецът е в пъти по-удобен. Прелистването не замазва екранът, а за части от секундата го прави тъмен. Проблем е, ако прелистваш бързо, без да четеш страниците, за да стигнеш до някоя страница. Получава се някакво забавяне. Все пак софтуерът на тел.е по-бърз, но пък по удобство за четене няма нищо общо с четеца.
А по-малък екран от това не знам накъде. Той е почти колкото джобна книга. За мен като късогледа настройката на големината на шрифта е супер полезна функция.
Надя, пишеш в търсачката на али case for модела на киндъла. Гледаш да са продадени повече бройки от него и оценката на продавача да е над 95%. Така без модел няма как да ти кажем какъв да поръчаш. Пейпъруайтите са няколко генерации.

# 491
  • София
защо ще прелистваш по този начин страници - като може директно да отидеш до където искаш...
аз също съм късогледа, обаче и на телефона (води се 4.7 inches) ми е ок и на киндъла ми е ок (на новия киндъл чета с осезаемо по-малк шрифт от на  стария и пак нямам грижи).

# 492
Аз понякога прелиствам така, като трябва да мина само 2-3-4 страници. По-бързо ми е от другата опция.
За шрифта всеки е свикнал по различен начин. Мен на хартиена книга понякога шрифтът ми е много малък и ужасно се изморявам. Наскоро взех да чета една стара. Буквите бяха освен дребни, но и сблъскани. На киндъла съм нагласила по-заоблен шрифт.

# 493
не мисля, че има база за сравнение изобщо. Едното е смартфон, чиято основна цел е разговори и в последните години - чатене, а другото е специално устройство с основна цел - четене на книги

# 494
И за мен няма база за сравнение.
Но и не харесвам с подсветка. Нито с тъч.

Teya75, вземи си без подсветка и си го ползвай като обикновена книга, за мен това е оптималният вариант. Има и лампи са извънредни случаи, моята я ползвам 2 пъти годишно.

П.П. Поръчах първия калъф, много си го харесах външно и не можах да се пречупя за друг Grin ако се разтваря ще взема друг, магнитен и готово.

Общи условия

Активация на акаунт