Електронни четци - тема XX

• 67 330
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сиси- коригирах горния отговор, не бях писала си докато съм отговаряла и това всъщност не беше за теб, добавих и за калъфите Wink Ясно е, че не е задължително, но когато се смята, че е по-евтино би следвало да вкючва същите неща, когато не е окоплектовано по същия начин, а "остатъка" е отделно и при прибавянето му (оригинален) цената  става по-висока, не може да твърдим, че новия продукт е по-евтин, след като не е в пълен комплект Wink

Всъщност е по-евтин заради идеята, че калъф изобщо не ти е нужен, а е пожелателен Wink

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 20:19 от Angel_Dust

# 241
Разбира се, сравнението не е правилно. Но конкретно за калъфите, аз все пак предпочитам да имам голям избор, да си го сменя, ако искам, а и много хора четат без калъф, така че подкрепям това решение на създателите да е отделно.
Много ми е любопитно и на мен за аудиокнигите, бих ползвала в определени ситуации.
П.П. Писали сме едновременно, да, именно това имах предвид, че може и без калъф реално. Wink

И да пишете, ако се появи с намаление, сега е с предварителна поръчка и ще почакаме, но може би на черен петък...

# 242
  • София
На мен не ми е досаттъчно добър езика за аудиокниги, а на български... то с текст книги почти няма за киндъл, какво остава аудиокниги на пазара ни Simple Smile

# 243
  • София
Ох, не знам, но на мен много ми харесва новият Оейзис и сега плюнча молива и правя сметки.  Mr. Green

# 244
  • Scotland
И аз правя сметки, но ще почакам черен петък, макар да не вярвам да го пуснат и него на петъка.

# 245
  • София
Гледах сега тези 2 клипчета... на този колко ясно си личи разликата в размера между стария и новия оазис... не е истина Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=7DLHoRUUzPs
иначе тук малко повече го разцикват, но така и не намерих по-подробно видео
https://www.youtube.com/watch?v=qffCVvuNRd8

Замислих се за това с аудио книгите, всъщност единственият плюс на киндъл е да притежаваш и текст и аудио и докато си вкъщи, ако трябва да превключваш между двете, че не губиш до къде си и не трябва да търсиш точното място.
Иначе не си представям да размъкваш киндъла по коли и транспорт, за да го слушаш на слушалки или през радиото на колата... в смисъл - защо да е такъв обемен киндъл, а не през телефона просто...

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 10:09 от Angel_Dust

# 246
  • Scotland
Аз имам една особеност на характера - нещо ако не ми харесва визуално, няма да го взема, колкото и добро да е като характеристики. Та, в този смисъл, Voyage няма да си купя. Oasis, обаче, адски много ми харесва. Предстоящият ме спечели с това, че не е зависим от калъфчето си и мога да си купувам евтини, и различни, от Алиекспрес. По-големият екран също ми харесва. Теглото е дори по-малко от Paperwhite-a, който хич не харесвам, но използвам заради подсветката. Честно казано, за мен четецът трябва да чете книги, не ми трябват екстри. Най-много ми допада basic-a: малък,ЛЕК, удобен. Детето го ползва понеже не чете вечер и размерите са му идеални. Взех Paperwhite за мен, с идеята да го дам на детето, когато започне да чете и вечер. И бих си взела пак basic-a, но пусто дизайнът на Oasis-a ме грабва много и ще ме изкуши Simple Smile

# 247
На мен много ми харесва по-големият дисплей и копчетата. Това, което най-много ме дразни в пейпъруайта, е бавният софтуер. Никакво развитие няма в тази посока.
Аудио книги би ми било по-удобно да слушам през телефона или в колата. Нещо не ми допадат като цяло.

# 248
  • София
Jinxey - да, разбирам те, аз си споделям размисли от гледна точка, че си имам другия Оейзис и реално си мисля има ли нещо в новият, което да ме накара да съжалявам, чи имам стария, а не съм дочакала например този - не, за мен няма, ако можех сега да избирам между двата, пак щеше да е стария. Между новия и другите... не знам. Вероятно бих си взела или пейпъруайт или  бих изменила на киндъл, но в този си вид оейзисът не бе грабва чак толкова, колкото моят. Но мен силно ме бъркат размерите и теглото. (Моят е по-лек от базовия, без калъфката си, а аз не чета с калъфче естр новият е по-тежък и от Voyage Wink)

Пролетен дъждец - до колкото знам пейпър, Воядж и поне стария оейзис (че дали не и базовия) са с един и същи софтуер, не би следвало пейпъра да е по-бавен....хъм... а пък това е една от причините, заради които не съм се и замисляла много за другите фирми, на сравнителни клипчета те са изглеждат по-бавни...

Дано го намалят по черния петък, да си го поръчате и да споделяте впечатления, да не последва примера на предшественика си и да не закачи никакво намаление Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 14:47 от Angel_Dust

# 249
Момичета, не знам дали съм съвсем по темата, но имате ли представа какво се случва със сайта bb.bulexpo-bg.com? Днес пробвах да си сваля книга и не работи...

# 250
Нов ъпдейт 5.8.11 за Kindle Paperwhite (6t & 7th Generation), Kindle (7th & 8th Generation), Voyage и Oasis.
Промени:
- Преработени резултати от търсенето.
- Повече размери на шрифта - 14.
- Контрол на удебеляването на шрифтовете (bold control). Simple Smile

# 251
  • София
Как да си го ъпдейтна?
Менюто update your kindle ми е неактивно.

# 252
  • София
Ако при пуснат интернет ти е неактивен ъпдейта, проверяваш на коя версия си, ако не си на последната, ъпдейтваш ръчно - https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=202109170 тук е описано как.

моят се ъпна на 5.8.10 и реши, че е ок... сега му слагам ръчно 5.8.11, да видим.

Като гледам болд функцията не работи с всички книги, само със закупените от амазон.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 00:18 от Angel_Dust

# 253
Искам да купя една е-книга от американския амазон, но ми дава, че не може, тъй като киндълът ми бил регистриран в немския. Има ли начин да я купя на мейл или нещо подобно, без да се налага да си пререгистрирам киндъла?

# 254
Търся да купя на баща ми ел четец. Спрях се на Kindle eReader от Амазон, най-вече заради цената 70 евро.
Бихте ли ми дали съвет дали си заслужава. Приемам и съвети и предложения, но е важно цената за мен да е в рамките до 150лв.

Общи условия

Активация на акаунт