Електронни четци - тема XX

• 67 328
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, моля за помощ. Имам киндъл 5 и не мога да включа wifi. Искам да ъпдейтна четеца но не мога да намеря update your kindle. Къде точно трябва да сложа файла за ъпдейта, в коя папка и къде да намеря update your kindle. Благодаря ви предварително.

# 271
  • София
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_bc_n … ;nodeId=200774090  как да определиш версията и как да ъпдейтнеш.
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=?ie=UTF … ;nodeId=200686790 всичко останало вкл. как да си пуснеш  и настроиш wi-fi - пуска се от меню Settings - aiplane mode - on

# 272
  • В полите на Витоша :)
Моят Kindle Paperwhite никога не е ъпдейтван, имам го от 2 години, ако не се лъжа. Губя ли нещо и може ли да имам проблеми, ако не го ъпдейтвам?

# 273
Проблеми не, но с новите ъпдейти идват и нови, полезни опции.

# 274
Здравейте. От известно време чета в темата защото искам да си купя четец. Изчетох доста от мненията тук и май се спрях на pocketbook lux 3. Искам да е с подсветка защото основно ще чета вечер. Хареса ми, че мога да подчертавам и да си пиша бележки. Хареса ми и че има речник защото мисля да чета и книги на английски. Не разбрах само дали думата я превежда на български или я обяснява отново на английски. Искам и да чете повече формати за да не се налага да конвентирам. Може ли и някой който има да каже мнение дали този четец е подходящ. Гледах и kindle paperwhite, но до колкото разбрах трябва непрекъснато да конвентирам и не разбрах с какво е по- добър.

# 275
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_bc_n … ;nodeId=200774090  как да определиш версията и как да ъпдейтнеш.
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=?ie=UTF … ;nodeId=200686790 всичко останало вкл. как да си пуснеш  и настроиш wi-fi - пуска се от меню Settings - aiplane mode - on

Да така се опитвам да пусна wifi, но не се получава не може да се свърже.

# 276
  • София
Нито един не е подходящ. Вземи му таблет.
Има четци по 8 и 10”...
Но не са Киндъл, ако това е от значение.

# 277
Здравейте. От известно време чета в темата защото искам да си купя четец. Изчетох доста от мненията тук и май се спрях на pocketbook lux 3. Искам да е с подсветка защото основно ще чета вечер. Хареса ми, че мога да подчертавам и да си пиша бележки. Хареса ми и че има речник защото мисля да чета и книги на английски. Не разбрах само дали думата я превежда на български или я обяснява отново на английски. Искам и да чете повече формати за да не се налага да конвентирам. Може ли и някой който има да каже мнение дали този четец е подходящ. Гледах и kindle paperwhite, но до колкото разбрах трябва непрекъснато да конвентирам и не разбрах с какво е по- добър.
Не знам за Pocketbook, но за Kindle освен вградения речник от английски на английски, може да си свалите и речник от английски на български! И явно не сте прочели достатъчно в темата за конвертирането, за да разберете, че става за секунди и не е нещо трудоемко. Wink

# 278
  • София
Освен това конвентиране не се налага винаги, а само ако книгата е в неподходящ формат... все пак Simple Smile

apetia - добавена ли ти е wi-fi устройството на четеца, парола? всичко ли си има?
Пробва ли да рестрартираш киндъла, ей така, за всеки случай?
Прочете ли и пробва ли всичко от тук
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200728440
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201174990
Ако нищо не се получава може пък да ма някакъв проблем киндъла, по принцип не съм сигурна дали при ръчният ъпдейт ти трябва  нет.

# 279
Ох, момичета, ще се гръмна. Не знам какво направих в киндъла на детето, но се синхронизира с моя и изчезнаха всички книги от нейния. Има ли начин да ги върна?
В акаунта в амазон няма нищо. Не знам и аз защо ми трябваше да влизам в интернет през киндъла. Имаше много насъбрани книги.
Редактирам се: книгите или поне повечето от тях стоят, но колекциите ги няма,а бяха поне 10. Тепърва трябва да проверявам дали книгите от тях стоят и наново да ги правя.
За пореден път ме заболява главата, като търся нещо през киндъла. Цялата работа тръгна от това, че исках да купя една книга от амазон и исках да видя free sample, който така и не разбрах къде беше изпратен. Да не говорим, че в амазон на компютъра ми излизат съвсем различни предложения от тези, които излизат на киндъла, въпреки че пиша едно и също. Толкова бавно и сложно е направено, че изобщо ми се отщява всеки път да се занимавам.
Ако софтуерът на киндъл е по-бърз от останалите четци, не знам колко мега бавни трябва да са те.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 13:51 от Пролетен дъждец

# 280
Ох, момичета, ще се гръмна. Не знам какво направих в киндъла на детето, но се синхронизира с моя и изчезнаха всички книги от нейния. Има ли начин да ги върна...

Не знам как се решава конкретната беля, но за да не се повтаря, задължително трябва да се изключи синхронизирането Whispersync Settings от акаунта в Амазон - Устройства > Настройки

# 281
Аз затова нищо не синхронизирам. Всички книги ги свалям първо на компютъра и от там разхвърлям по четците - моя, на децата, на майка ми. Всичко е подредено в библиотеката на Калибре. Хубаво е, че като закача съответния четец, се показва информация кои от книгите, които са налични в библиотеката са налични и в четеца. Иначе, както трябва за 4 устройства да се грижа, не знам как щях да се оправям.

# 282
Ох, момичета, ще се гръмна. Не знам какво направих в киндъла на детето, но се синхронизира с моя и изчезнаха всички книги от нейния. Има ли начин да ги върна?
...
Ако софтуерът на киндъл е по-бърз от останалите четци, не знам колко мега бавни трябва да са те.
Всичко им е бързо на Амазон  Laughing - и четците, и "проблемите", и решаването им.  Laughing
И аз трещях няколко дни, защото след закупуване на книги от тях, ми се появи изключително дразнещото "Recommended for you" на Home Screen. Какво ли не опитах, всички настройкии промених в акаунта, къде ли не четох, във форума писах... не става. Днес се свързах с тях през чат-а им и проблемът ми се реши за секунди. Явно това е начина. И за съжаление повече книги от Амазон няма да купувам.
Та така - ако не си се справила сама все още, пиши им и обясни какво се е случило след синхронизацията, дано го оправят. А след това я изключи.

# 283
Благодаря ви за отговорите! Изключих синхронизацията. Тя беше нагласена само за моя киндъл и не знам как се случи за другия, но книгите са там и ще ги вкарам отново в колекции.
Софтуерът, осъзнавам, че е само мой проблем. Дразни ме и това е. Бавно търси, бавно превключва, като цъкнеш някъде по менюто, бавно изкарва думи от речника, бавно се връща към книгата. Има едно причерняване на екрана, което трае секунда или по-малко, но ме дразни. Ако се насъберат повече действия, примерно съм натиснала на нещо грешно и бързо натисна няколко функции наведнъж, голямо "мислене" пада и няма голяма разлика в бързината между моя 4 годишен и тазгодишния на детето.  Абе, ядосах се и затова си го изкарах тук. От четеца очаквам само да чета книги, без без да се налага да чета сумата и обяснения преди това  Blush Извинявам се за избухването тук.
Хубавото в цялата работа е, че покрай цялото ровене и опит да купя книгата в амазон, открих сайт с много  подобни безплатни книжки, та се отказах от купуването  Grinning

# 284
Аз чак сега прочетох какво всъщност си написала за софтуера - първоначално помислих, че наистина говориш за бързина при четеца.
Учудена съм, че очакваш такава - това е устройство за четене, не се очаква да "го бива" като таблет/компютър.   Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт