Електронни четци - тема XX

• 67 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Ей сега го загледах моя Кире Sweat SmileSmile, настроен е някога на всяка страница да опреснява, но изобщо не го забелязвам и не ми прави впечатление.

# 586
  • София
6 е било при първите пейпъри.
В статия от 2013  пише
Цитат
При прелистване прави впечатление по-рядко пълно опресняване на екрана при новия модел. Интересното е, че опресняването не е на фиксиран брой прелиствания, а варира. Характерното черно премигване при пълно опресняване се поява най-често на всеки 14 прелиствания. При преминаване на нова глава и към страница с голямо бяло поле също се прави пълно опресняване. При първото поколение на Kindle Paperwhite пълното опресняване е фиксирано на 6 прелиствания. Намалената нужда от опресняване е резултат от новата Regal Waveform технология.
http://www. reader. bg /component/flexicontent/3/638.html

В по-новите модели може и по-рядко да е.
Помня, че някой беше писал в темата за някоя от фирмите, че беше направила четец, при който липсвало такова опресняване по време на четене... но никак не помня за кой беше, май нук.

# 587
След като поставих опресняването на off  замазването го няма.
Остава ако е възможно при прелистване да няма и черен дисплей.

# 588
  • София
Не би следвало да е на всяка страница, нали така?
Иначе желанието ти е равностойно на това, когато четеш хартиена книга да не прелистваш страници.

# 589
Аз съм с Нук и няма такова замазване. Точно затова го избрах пред Киндъл. Все пак, като ги разглеждахме бяхме трима души и всички ни подразни замазването. Значи, грешката не е само при мен и някои потребители. При Покетбук също го има, но по-незабележимо.

# 590
  • София
Явно под „замазване” всеки разбира друго.
Има опресняване има и остатъчен отпечатък, който след опресняването  изчезва.

# 591
  • София
Аз още не мога да разбера те кое от двете визират, за мен замазване на текст няма Simple Smile

Teya75
 - явно не четеш много внимателно, никой не казва, че тези неща не съществуват, но както виждаш всички ползващи киндъли, споделят, че след броени дни четене това примигване вече не се забелязва изобщо.
Също писах, че май точно при нук няма опресняване. Обаче също така по-назад споделих, че заради лош опит с други техни продукти много бих се замислила дали да си взема техен четец.
Покетбук са ми направо бавноразвиващи се с равнение с киндълите и аз не им харесвам нито външноста, нито менютата...
Но ето ти си направила най-доброто - разходила си се, видяла си на живо - избрала си си, нещо, което zeow е пропуснала или не е имала възможност, а явно дори  и клип в ютуб не си е пуснала да изгледа - сега ако толкова я дразни - да го продава киндъла и да си купи нещо друго. Wink

# 592
Под замазване разбирам точно това зачерняне. Лично мен ме дразни. При Киндъл го има и при превъртане на страницата, а при Нук  не.

# 593
Angel Dust, така е. Много разглеждах и търсих, защото имах много изисквания. Тъкмо се бях отказала, като намерих моя. Малък, лек, с тъч скрийн, подсветка, антиотблясък, изобщо - всичко в едно Simple Smile Вече наистина мога да кажа, че четенето от четец е несравнимо с телефона Simple Smile А вие доста ми помогнахте да знам какво да гледам.

# 594
При киндъла го няма причерняването, ако е нагласен да не рифрешва на всяка страница.

# 595
  • София
Под замазване разбирам точно това зачерняне. Лично мен ме дразни. При Киндъл го има и при превъртане на страницата, а при Нук  не.
Това е въпросното опресняване, нищо не замазва и както писахме може да не е на всяка страница - при четене, на клипа ти разглежда менюта - тогава светка, при нука също го има когато се работи по менютата му Wink
zeow, обаче имаше друго предвид под замазване, защото каза, че присветването й е останало....

# 596
  • София
От цял интернет....баш на ревю на индиец ли ни остави.... ами не се учудвам, че ще има "замазване..." ooooh!

ПП: Като гледате ревюта - то го правете с директни сравнения, а не отделни клипове.

# 597
От цял интернет....баш на ревю на индиец ли ни остави.... ами не се учудвам, че ще има "замазване..." ooooh!

ПП: Като гледате ревюта - то го правете с директни сравнения, а не отделни клипове.

Що бе, какво му е на човека? И пак да напиша - лично пробвах 3 Киндъла в магазина, няколко Покетбука и не ми хареса именно това протяжно зачерняне. Намерих си такъв, при който не е така забележимо.  Къде точно ти е проблемът, че на някои не им харесва това?

# 598
Има го и при Нуковете въпросното зачерняне, замазване или там както и да го наричате, но е на 6 стр. и по-незабележимо. Точно за същото говори и zeow. Просто трябва да разбере, че при четците това си е напълно нормално и ще свикне с времето, няма да го забелязва.

# 599
  • София
Така при новите киндъли е доста по-рядко от 6 страници, апри някой от нуковете наистина пишеше, че са успели да го махнат по време на четене.
Така или иначе не е дефект да й зачетат връщане.

Общи условия

Активация на акаунт