Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 718
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро.
Джейми, какво е дялкане на кореноплодни и защо се прави? Може и другата селянка Валето да ми отговори.
Ma ko вече е казала , режа и суша моркови и пащърнак за зимата в тези жеги за два дни са готови.
Така се изсипа преди няколко часа...
Аз продължавам да се чудя как да занимавам момчетата и почти да не сядат на таблети, преди малко им организирах игра със старомоден спинер
Като  резултат сега имам 10 л домати и се чудя какво да ги правя.

# 136
  • при късмета
Тъкмо идвах да видя бургазлийки дали са писали. По новините казаха, че сте се наводнили.
Джейми, добре си ги организирала децата. Сега и домати ще затваряш Joy
Славе, драсни да знаем, че няма поражения при вас.

На мързел го ударехме днес с шефа, само малко се разходихме. Видяхме се с майката на негово приятелче, което се изнесе към Англия и се разбрахме утре да се видят децата.

# 137
Ма ко - наистина се беше наводнил половината град, иначе валя има-няма половин час. Но заедно със силен вятър направи поразии. Трябваше да ходя да взема една приятелка от аквапарка в Поморие, минавах на зиг-заг из наводненията. Сега е спокойно, но пак го дават да вали цяла нощ.

# 138
  • при късмета
Смърфи, ти и навън си била. С толкова ходене уцели бурята. С колата не трябва да рискуваш да влизаш в наводнение. Може голяма беля да стане, преди години един колега уж от нищо беше на косъм да се удави дори

# 139
Ооо резултатът от старомодния спинър го направи на доматено пюре и го извари в трилитрови буркани. После като станат и чушките ще с направиш лютеница.

# 140
  • Великобритания
Доматите - в буркани , с магданозче отгоре ,може и по някоя и друга опукана чушка вътре
Мама така го прави , зимата си облизваме пръстите ххах
При нас е супер откачено време , сутринта излизахме с детето , беше хладничо , супер - точно като за разходка кардио ..да ама след 15 мин заваля , скрихме се под един голям навес , след малко спря и напече , стана супер жега , чак се препотихме , после пак захладня изведнъж рязко .. а бе викам си я газ към къщи , че ще ни запука пак  .. и точно пред блока вкарвах количката .. оххх майко мила , каква градушка беше това дето падаше от небето не знам .. ама се изкефих ,ч е вече си бяхме вкъщи
за утре ще се замисля дали да излезем, или да се седим вкъщи Simple Smile

# 141
  • Бургас
Тук съм,момичета.Точно по време на бурята,чаках такси,че имах час за зъболекар.То закъсня 35 минути,аз също закъснях,премръзнах и се изнервих и всичко това с Криста.
Слава Богу,вече сме добре.Мина ми зъба,после бяхме на гости на свекито за разкош,ама разгеле и това свърши.Сега пия една студена бира и лягам.
Утре ще чета и пиша повече,че съм парцал!

# 142
Добро утро!

# 143

Добро утро,рано тръгнах по задачи и се прибрах за 30 м.Ама така е слезнах до аптеката и се прибрах с автобусчето. Wink
Проснах си дрехите ама така духа че ще ги отвее,бутнало ми една саксия ,та сега горе я качих на терасата и подхващам пак плетката.
Славе така е като вали все няма таксита.Дано скоро зъба не се обажда.
Мими късмет си извадила ,ама ако е хубаво времето излизай на разходка.
Днес тук духа доста ама само такова време за разходка е ,обаче снощи е валяло доста дъжд та сега като напече ще стане ад от влагата.
Джей хубав спинър си им измислила,давай им по често тогава само да имаш съдове за сока. Laughing
Калинка обади се как сте. Thinking
Приятен ден момичета. bouquet

# 144
  • София
Славе, много неприятна случка!:expressionless:
А и за капак при свеки...чудничко.

Джейми, я ме светни за тая машинка, че не съм наясно. Тя отделя обелките от домата, нали? Само за доматен сок ли може да се ползва или ако правя да речем лютеница?

# 145
Добро утро!

Днес времето е духливо, по-хладно и мрачно. Любимото на Славчето, така че днес компенсира за вчера.Hug

Ма ко - аз затова я карах на зиг-заг вчера. Като видя, че някоя улица е потопена под вода, кръгом и избирах алтернативен маршрут. Но аз съм свикнала с такива порои. Още в София, като завалеше, районът около офиса все се наводняваше и съм карала много пъти с вода до средата на вратата. Да не говорим сега какво е в КЛ...Stuck Out Tongue Winking Eye

Изобщо много е шантаво това лято - или е 38 граудса, или 20. Rolling Eyes

И сега при такова време Бургас просто блокира. Имам усещането, че всички летуващи в радиус от 50 км се втурват да търсят забавления в града и задръстванията са километрични. Да не говорим, че районите около двата мола и по-големите магазини са непроходими. (емотикон, държащ се за главата)

Вчера влязох в Хеликон да купя на мм едни книги, които ми беше поръчал. Купих му ги, ама и на себе си взех няколко. Не се сдържах на изкушението да държиш хартиена книга, нали все на електронната чета. Сега трябва да ги прочета, докато сме тук, че няма иначе как да ги мъкна с мен.

# 146
Ще помоля за стиснати палци днес!

# 147
  • при късмета
Добър ден!
Мария, стискам палци
Смърфи, изнасяй се от лудницата и ела по-рано в София, тъкмо ще се видим Grinning
Славе, поне вече зъба е наред.
Много мразя природни бедствия.
Вале, това е машинка за месо по принцип. Но мели всичко. Поне най-разпространените не махат нито люспи, нито семки от доматите. Всъщност точно на цедката отпред, като смелиш по-голямо количество, се натрупват семки и люспи, които горе долу пропускат само доматения сос, но не чисти съвсем. На село за лютеница и чушките се мелят със същата машинка.
Но със домати е много работа лютеницата. Аз ползвам доматено пюре, че е по-лесно. А откак Смърфи пусна рецептата за апартаментската лютеница, даже и на се ло не ходя за да си правя.

Аз до сега правих палачинки, че шефа ги поръча. Нали по-рано излязохме днес, та бяха за обяд. Имам и вечеря и днес нищо повече няма да правя. Дигам краката и хващам Стивън Кинг, че откога му се каня

# 148
  • Великобритания
Палци от мен за Мариа
Смърфи , и на мен много ми се чете истинска книга , докато си бях в Бг овършах на мама библиотеката
ама тука си чета на киндъла , че не мога да мъкна и за мен книги ..стигат ми че за детето мъкна детски книжки с приказки на Бг
никво излизане за нас днес , вали си , и няма изгледи да спре
май това ни беше лятото за тази година Sad

# 149
  • гр.Варна
 Hug тук съм ,работя и ви чета ,но нямам настроение да пиша.Нещата се забатачват все повече , и още нямаме яснота за Австрия.Поне се изяснихме с фирмата- наистина са направили каквото трябва от тяхна страна.Проблема е в унивеститета и патката която се занимава със студентите от чужбина.
Ма ко каква е тази рецепта за апартаментска лютеница.Дай я насам моля.Моята свеки прави но слага много патладжан , а ние не обичаме така.Всеки път казваме на нашите дози да не слага , всяка година- Оф аз забравих  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт