Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 753
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Хаха, Калинка, аз вече сложих няколко зелки, че ми се приядоха сарми. След 2 до 3 седмици и ще е готово. Stuck Out Tongue Winking Eye Само че всеки път се чудя дали ще могат да се завият сарми, че зелето не е баш като нашенското. И туршия ми се е прияла, ама не знам каква и как. Има карфиол, моркови и от големите червени чушки. Зелени домати не съм виждала, в магазина все узрели ги продават. Joy

Днес съм решила, че ще правя прочистващ ден на ябълки и ментов чай. За мм една крем-супа от тиква. Той много я обича, а аз тиква само в десерти обичам.

Иначе са пуснали втори сезон на едно сериалче в Нетфликса и смятат да погледам малко, да не взема да се преуморя нещо. JoyJoyJoy

# 511
  • при късмета
Ние не сме по киселото зеле и не слагам. Мъжа ми се сеща 1-2 пъти на година и то на салата, майка, етървата, нашите приятели все ни бутат в ръцете кисело зеле, та има от кого да взема.
Аз я правя с фикса за краставичките. Нарязвам си на дребно като за салата зеле, морков, карфиол и червена чушка и заливам с фикса. Ако направя цяла доза от фикса само ми е много, затова слагам 3-4 буркана и останалото пак на краставички

# 512
Ох, тук корнишони няма или по-точно има по 5 броя в тарелка и струват много скъпо. Купувам едни в буркани, немски са, но са по-скоро като мариновани, а не кисели. Ама един буркан ни стига за има повече от година, толкова ги ядем.Stuck Out Tongue Winking Eye Фиксове също няма, уф. Ще го измисля де, като зорът стане по-голям. Joy Засега вече толкова години не сме яли туршия.

И притъмня, и задуха, и се разгърмя... пак ще вали.

# 513
Смърфи всяка година си правя по тази рецепта с карфиол,камби или чушки,нарязано зеле и моркови. Става много вкусна.Вярвам може да намалиш дозата и да си правиш прясна.
Ето това е рецептата,от нета съм си я записала.

За 6 килограма зеленчуци и студена марината!!!

11чаши вода, 1 чаша морска сол,4чаши оцет, 4чаши захар. Върху нарязаните зеленчуци изсипвам съставките на маринатата, обърквам и престоява 24часа. Два- три пъти разбърквам. Пълня бурканите, може чесън, целина, магданоз, + 2спирина на буркан. Това е. Супер е!

Аз свърших консервирането за сега,остана само тази туршия да си  направя и край.
А днес колата ни оръси хубаво,ама поне сега  е ремонтирана. hahaha Излезе непредвидено  една част ама така е ,обаче не можах да си напазаря-остава за друг ден.

# 514
Писе, много ти благодаря! Студена марина означава, че само разбърквам и това е? Или да я загря поне малко да се смесят съставките и като изстине да я сложа? Извинявай, ама хич не няма с такива неща.

# 515
Смърфи ,аз си ги меря и слагам едно по едно върху продуктите ,те престояват 24 ч.Аз към ги оставяла от 16ч до другия ден към 10ч я пълня  в буркани ,а през това време я разбърквам като се сетя.Така че слагай и бъркай смело ,не да разтваряш маринатата.Водата и тя ми е студена дори.

# 516
Ясно, Писе, мерси! Ще си преразмеря количествата и ще действам.

# 517
  • при късмета
Добро утро в последния ваканционен ден!

Славе, честит рожден ден на Криста! Да ти е жива и здрава и много да ви радва!

Днес и племеницата е рожденичка и дъщерята на нашите приятели. От толкова дни в годината се уцелиха на една дата. Днес едното празнуване, другото в събота.
Шефа е готов за у-ще, само дрехите ще приготвя днес, че ще се върнем късно довечера и това е.
И цветя няма да взимам от днес. Ще взема евентуално от при училището, че да не го нося в автобуса. А и са обявили кампания да се дарят парите за цветя за материали да се боядиса оградата покрай кампанията "Да изчистим България" и в понеделник е неучебен ден, обявен е за благотвортелен труд в у-ще. Шефа каза, че сме щели и цветя да вземем и за благотворителност да дадем. Само като чуе "благотворителност" и веднага понася касичката. Искаше даже и да боядисва в у-ще, но малките ще почистват двора на определено място, а ще боядисват големите в понеделник.

Успех на зелеправещите, аз ще се заема другата седмица, ако имам време.

Хубав ден, прекрасни! Hug

# 518
Добро утро!
Честити да са всички рожденици и именници в темата. Ние с ММ празнуваме 15 години от подписването ни в църква. Естествено, вчера като му напомних нямаше идея за днешния НИ празник.

# 519
  • при късмета
Мария, честита годишнина!
Мое е същия, не се притеснявай. Той даже рождения си ден ще пропусне, ако не съм аз. В неделя е другата ни годишнина, откакто сме заедно и лесно се помни, че имам имен ден, но преди 3 седмици каза да му напомня (много ми липсва емотикона, който се удря по челото). Сеща се доста време преди празник, ама като никога не знае коя дата и кой ден е, винаги пропуска самия празник. Само РД на шефа знае и на сън да го бутнеш, абсолютно нищо друго. За 12 години свикнах вече, даже понякога съм много лоша. Нарочно не казвам и като пропусне после му го изкарвам през носа Imp

# 520
ММ помни само годишнината ни от как сме гаджета. Тая дата най си я уважаваме. Годишнината от сватбата ни е на неговия рожден ден, та и аз намазвам, а и не се забравя от негова страна.

# 521
Честити рождени дни и годишнини! Flowers HibiscusFlowers TulipFlowers Bouquet

ММ и той същия с датите, май всички са от една порода. Stuck Out Tongue Winking Eye

Утре запретвам ръкави и ще действам по десертите за събота и затова днес ходих да купувам продуктите. Хич ме няма по сладката част, та ще видим какви ще ги сътворя.

Опитвам се да направя една картичка и цялата се омазах с мастило... уф!

# 522
  • Бургас
Здравейте,момичета! Heart Eyes
Снощи късно се прибрах от Гърция и днес оправях цял ден багажи.Не съм чела още нищо,че нямах минутка да седна.
Криста днес има РД и имен ден.Почерпете се за нейно здраве.Ние няма да празнуваме,защото диването реве като магаре,че има РД,не искала да пораства.Не ще подаръци,нито торта,иска вечно детство.Според нейното броене е на 4 години.
Стискайте палци,че утре сме за пръв път на ПГ.Четиригодишната ще ореве и училището.Там имах едни ядове,сменихме училището,но за това друг път,че едва гледам от умора.
Утре ще ви чета,не знам какво се случва и само се моля всички да ви заварвам в добро здраве! Praynig

Само да добавя,че в гръцко нетът беше ужасен и не писах заради това.

# 523
Здрава и щастлива да е Криста, много да й хареса в ПГ и да ходи с желание!  bouquet
Момичета, взех си епикризата днес. Няма за какво да се притеснявам, камък ми падна от сърцето.
Мишето едва заспа от вълнение, каза, че утре ще е един невероятен, приказен ден. Дано!

# 524
Добро утро! Днес да не се успите, ей!

Честита нова учебна година! Да е успешна както за учениците, така и за учителите!

Славче - добре сте се завърнали! Да е честита порастналата 4-годишна сладурана! Кажи й, че й изпращам поздрави и целувки!

Хорти - супер, браво за резултатите!

Продължавам с десертите, уф, че пипкава работа, а уж избрах супер лесни.

Общи условия

Активация на акаунт