Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 732
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Смърфи чела съм и тук във форума, ще разгледам и този, но при мен не се получава така... Моето дете иска сандвич, защото трябва да се яде максимално бързо, а и докато се яде пак да може да се играе  hahaha Имат 40мин почивка/обяд, като това време кой както иска го използва - често не си е изял обяда, защо е играл баскетбол и нямал време да яде.... Та - ако искам да е ял, трябва да е нещо, което да изяде докато бяга към залата  Joy Иначе плодовете си ги хапва, докато се движи от стая в стая за следващ урок. Мм пък иска да яде докато шофира....

# 616
  • София
МАРИЯ, споко не си сама. И аз правя нещо като нищо от ябълки. Simple Smile
У наше село се раждат дюли и ябълки и то през година. Много сме специални ние по Брезнишко Wink
За да увелича асортимента правя нещо си само с дюли, само с ябълки, пробвала съм и комбинация и не е лошо и още от семенните части на дюлите + ябълки - желе.
Като си спомня едно време моята баба как мобилизираше цялото семейство да стърже дюли, та още чувствам мускулна треска. Аз модифицирах правенето на дюлево сладко така: На печката ври захарен сироп. Пускам дюлите ( или ябълките ) през сокоизстисквачката. На една страна хвърчат стърготини от плодовете, на другата сок. Изсипвам всичко в сиропа и варя до готовност. Става светличко, чудесно! Дано баба ми, страхотна кулинарка, не ме гледа от някъде Simple Smile Дано и другата ми баба не ме гледа какви ги върша. Разбърквам качамака с миксер...
Е като ви знам какви сте отбор майсторки, сигурно ще ми покажете  red
Хайде да се реабилитирам, като се похваля, че се научих да точа кори за баница. Вече правих със сирене и стана страОтна... Сега предстои да направя зелник. МА КО знае какво е това. Издигнах ли ви се поне 5 см. в очите? Joy

Сега сериозно.
Тези, със здравословните проблеми са с предимство Wink МА КО дано не си си разцепила зъбът на две. Това е най-лошото, ама хайде пепел ми на езика... Дано да си счупила пломбата. Да рапортуваш какво се е случило tooth Wink
ВИО, за вас  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Да го бъде!
ПИСЕНЦЕ, що само надничаш при военните булки, а не пишеш? Hug
ЛЕЙДИ, винаги се радвам, когато споделиш, че резултатите са чудесни. Ами такива ще са, какви да са! newsm10
И пак да благодаря на всички, които ме подкрепяте в моето начинание bowuu
На неспоменатите-  Hug Hug Hug

# 617
  • гр.Варна
Фло ти си моята героиня😃
Помните ли ме,а? В неделя се прибрахме от Турция почернени и доволни.Дени вече два дена е на училище в новия клас и засега е много щастлив.
Събираме багаж за студентката и в къщи няма къде да се стъпи.Правим последни покупки и така се стягаме за тръгване в четвъртък към Австрия.Ще я настаним и живот и здраве на 02.10 тръгваме обратно за България.Това е набързо от мен за да не ме забравите😉

# 618
  • София
ПЛАМИ, много си мила. Благодаря ти Hug
От надничането в темата съм запомнила, че купувахте необходими неща за дъщеричката ви, която ще следва в Австрия. В кой град ще бъде? От сърце й желая на добър час! На вас - лек път newsm01.

# 619
Ей, Фло, от пишман кулинарките(където сама се намести) могат да се научат доста идейни неща!
За сега си крада идеята за миксера и качамака. Обаче сладкото от дюли ми е слабост. Днес леля ми ми подари един буркан. От година не ям сладки неща, а така му се зарадвах.
Плами, не остана, а? Най- накрая!

# 620
  • гр.Варна
ПЛАМИ, много си мила. Благодаря ти Hug
От надничането в темата съм запомнила, че купувахте необходими неща за дъщеричката ви, която ще следва в Австрия. В кой град ще бъде? От сърце й желая на добър час! На вас - лек път newsm01.
В Клагенфурт ще е.Градче на границата с Италия и Словения.Красиво и спокойно място с голямо езеро и ски курорт на 15 километра от него.

# 621
Малеее, днес сте рекордьори, света сте изписали! Направих си кафе и сядам с одеалце на терасата да ви прочета. bouquet

# 622
Днес имам обяд с местната ми дружка, след като и двете изкарахме по няколко месеца лятото в Бг. Ама преди това по едно кафенце:

Тук има много хубави чайове. Пия по макс две кафета на ден, ама се чудя дали да не заместя второто с чай. Ама пусто нищо не му разбирам на чая, толкова видове има... зелен, черен, бял, жасминов, абе луд да станеш. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще трябва да отидем до местните чаени плантации да се ориентирам малко.

Плами - успех на студентката! Лек път и пиши като се върнеш да разкажеш как е минало.

Като споменахте дюлево сладко, мляс, на една от най-добрите ми приятелки майка й правеше страхотно дюлево сладко. Дълги ленти дюля се навиваха около белен бадем, след това как се вари не знам, ама резултатът беше невероятен. От нея знам, че е доста трудоемко, заради беленето и стъргането на тези дълги ленти и затова го пазеше за по-специални случаи.

Лек ден на всички, време е да се оправям за излизане. Kissing Heart

# 623
  • при късмета
Добро утро!
Отивам на зъбар да видя каква беля съм направила. Стискайте палци да не е голяма.
Фло, цепила съм на 2 идеални половини и знам какво е. Дано и сега не е това, че миналия път и снимка не го хващаше, защото беше сцепен целия по дължината на венеца. Първия път като отидох със снимката зъболекарката изобщо не можа да разбере какво става.
Като се върна подхващам щорите с парочистачката. Фугите ми ги лъсна направо

Хубав ден, прекрасни Hug

# 624
Добро утро!
Ма ко, стискам палци да е малка белята Flowers Four Leaf Clover

# 625
  • Бургас
Ма-ко,стискам палци и аз! Praynig

Пазете ги тези зъби,бе колежки! Grinning

Закарах Крис на ПГ баш в най-големия дъжд.Нея я екипирах с гумени ботушки,дъждобранче и всички екстри,но осъзнах,че нямам нищо за дъжд за мен.Досега като валеше просто не излизахме.
Преди време тук се коментираха гумени ботуши,я кажете доволни ли сте? newsm78

Лейди си я знаем,че цопа с такива калеври нон-стоп,но Марчето ли беше,която се разхождаше с тях в БГ условия? Laughing

Криста свикна вече и госпожата е доволна от нея.Само да е здрава! Praynig
Събуждането ни е най-трудната част.Душата му спи на детето!

Хубав ден желая на всички!
Ма-ко да се отчете после,че я мисля. Heart Eyes

# 626
Ma ko, sтискам палци! Дано е малка белята!
Смърфи, не разбирам от чай, но така сладко описа сладкото от дюлииии. Малиии, не те е срам!

# 627
Аз пък да ви кажа хич ме няма по тая част със сладкото. С месеци не близвам нищо сладко, с изключение на захарта в кафето или някой плод да речем. Изобщо, ама изобщо не се сещам да ям сладки неща. И изобщо, ама изобщо не ми личи - прасенце съм си от класа Joy

# 628
  • Великобритания
и аз да се разпиша , че напоследък хич не стигам до форума
Ма ко - точно така и аз сцепих зъб преди 2 месеца , адска болка търпях 3 дена , отидох на зъболекар , който махна половината , другата част затвори и ме препрати , и понеже не било спешно ваденето на другата част все още чакам за час за вадене .. то като гледам ще стане Коледно време , а ние уж смятаме да си ходим за Коледа в Бг , та май ще го вадя там , добре поне , че не ми създава никакъв дискомфорт и не ми пречи ,че иначе щях да съм се побъркала
Да се похваля - ММ ми купил сушилня , след толкова мрънкане че не ми се занимава с простилката , все се чудя къде да я дяна да не пречи , вчера сутринта ми я докараха и сега не мога да ѝ се нарадвам ..то било голям  кеф бе , що не казвате
Има и няква допълнителна функция , антиалергична , която обира всички мъхчета .. изкарвам дрехите топли , сухи и мекички ..направо си е рай това , който няма хич да не чака , а да купува веднага
при нас 3 дена беше супер жега , ама днес вече си е типичното английско време - мъгла+дъждец
СМърфи - и аз пия по 2 кафета , като второто задължително е безкофеиново , обаче нещо вечер не мога да спя , та се чудя дали и аз да не мина на следобедно чайче , препоръчай някое , ако имаш фаворит
Фло - честито студенство ,
Лейди - много се радвам за резултатите , все такива хубави новини да чувам (чета) искам
сигурно забравям някой , ма не се сърдете :*

# 629
Добър ден и от мен.
Е наложи се да излезем днес ,ми намокрих се -то подухва. Crossing Arms
Калинка вземай си дъждовното време вече. hahaha Поне сте свикнали и екипирани там.И аз като Славето си търсих обувки за дъжд. Laughing
Славе вземай си гумени ботуши и нямаш проблем,има много готини. А за ставането сутрин,ами ще свикне Криста ,няма начин. Confused
Смърфи пробвай чайовете и който ти допадне с него замести кафето, или пък редувай по дни или седмица .
Ма ко пише как е минало при зъболекаря . Hug
Дайте идея за ядене,чудя се какво да готвя днес.И идеи не ми идват ама хич. newsm78
Сладко от дюли правя само  като пелте,нямам търпение по такива пипкави работи.На мен ми остана само туршията и край със зимнината.Вчера правих за първи път мляко с ориз,е получи ми се идеално.Ама не ми се смейте,до сега все на готово го хапвах. hahaha
Искам да спре дъжда,всичко е мокро и огромни локви по пътя и двора,не може повече да попива,цяла нощ валя порой,покрива и той прокапа на места. Confused

Общи условия

Активация на акаунт