Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 722
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро прекрасни!!!
Ма ко стискам силно палци!!!!
Плами добре завърнала се! Много хубави емоции при теб  Hug
Славе направо съм експерт по гумените ботуши  Joy Както всички знаете - изключително скрънзлива съм, та минах доста марки ботуши, но....... смело мога да кажа, че това са ботушите

марката е Hunter - има всякакви фасони вкл. и на ток - невероятни са - дори чорапите се усещат повече на крака. Скъпички са, но се хващат и страхотни намаления - последните си ги купих за 35кинта... това е повече от 70% намаление - бяха останали само моя ужасен №8,5 и в ярко червен цвят, но пък си взех червен дъждобран и червено и синьо чадър и ми е супер!
Фло не знам твоите баби на каква възраст са били, но при мен едната беше родена 1908г., а другата по-млада 1912г.  hahaha и двете починаха 2004г. Много си ги обичах. По-младата живееше с мен и гледаше и телевизия, ползваше миксер, соковарка, прахосмукачка - абе направо детете на технологиите  hahaha Мъчих се и на компа да я науча да реди пасианси, ама тя предпочиташе класиката  Joy Иначе хляба и баниците по закон ръчно правени! При другата ми баба до последно се хранехме на софра с трикраки столчета, там техника никаква - занесохме телевизор, но си стоеше в стаята за гости - дядо беше незрящ, а баба казваше, че няма време за простотии  hahaha Иначе 3 пъти в седмицата седянката беше в тях - 7-8 баби с ръкоделия се събираха и тя им сервираше сладко в едни малки метални чинийки, кафе смес от ръж, леблебия и истинско+карамфил и канела, както и нейния специалитет "целувки". Що белтъци е избил дядо ми с дървената лъжица  Joy Иначе беше изключително любопитна и беше наясно с технологиите, но не ги възприе в ежедневието си. За сметка на това обичаше да ходи на кино - но много разпитваше за филмите, че пътвия й филм беше "Роки"  Joy - аз и братовчед ми много искахме да го гледаме и тя се наложи да дойде като придружител, че нямаше кой - то стана цирк в киното - като скочи тая жена и като се развика "Що го биете тоз човек! Милост нямате ли?"....Тя ме водеше и на плаж, че ми е "градската" баба... Беше много интересна жена - хем в съвремието, хем 100г. назад...
Смърфи препоръчвам ти жасминов чай - мисля, че ти се интересуваше преди време, кое намаля лошия холестерол. Аз го обичам в комбинация със зелен чай. Сутрин едното си кафе го замених с черен чай - любимия ми е  „Ърл Грей“, а след обяд съм на жасмин. А преди време лющех по 10-тина кафета на ден....дет се вика "всяко нещо с времето си...".
Малиииййй здраво съм се отплеснала  Joy Личи ми, че съм завела детето в 7:00 на футбол  Joy Ставам да я мятам, че съм една "загори-тенджера"  hahaha
ПП то докато публикувам и вие пак сте писали  hahaha
Писе снощи правих един мързелив омлет - разбих яйцата с магданоз и зелен лук и ги метнах във фурната без олио, в/у хартия за печене в правоъгълна тава. Като е изпечен го намазах с крема сирене и подредих печени чушки - навих го на руло. Един вид "деструкториран миш-маш"  JoyАко ще го ядем същата вечер го запичам с кашкавал, но го правих за днес да им го слагам в "джобове-те". Другия ми вариант е класически - вместо крема сирене и чушки слагам запържени гъби и шунка+настърган кашкавал в плънката и пак става на руло. За вечеря правих агнешко с лапад и ориз, а за днес ще метна във фурната пиле с картофи, грах и моркови.

# 631
  • Великобритания
Лейди бе , отде лапад ?
а за довечера ще правя пълнени пиперки с кайма и ориз +тараторче

# 632
Мими  hahaha няма лапад - спанак е  hahaha ама нали тъй си го знам  ooooh!

# 633
  • Великобритания
оффф , със спанак и баба може
искам лапад
хахах

# 634
Писе, днес сме на карфиол с кайма. Карфиолът на малки розички, каймата задушена(аз не използвам кромид) с подправки, омешана с карфиол, малко масло и свински бульон. Запекох и като беше готово добавих разбити яйца с кофичка заквасена сметана. Но обърках в тавата, за да не стане като заливка.

# 635
Мими не съм се сетила да си домъкна семена - със сигурност щях да стана производител  Joy Иначе градината ми е пълна с хрян т.нар. horseradish - ако искаш да ти пратя  Joy Пък коприва колко имам....

# 636
  • Великобритания
хрян само на корен знам , ама и не го ползваме честно казано
копривата не я обичам толкова , колкото лапада
като си бяхме в Бг май месец , майка ми се изуми да готви лапад , на супи , с месо , без месо , на сърми , всякак го обичам

# 637
Е не продават ли пустите му ингилизи лапад? Те ви идея за бизнес, кака ви да ви научи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 638
  • при късмета
Така. Разцепила съм и този зъб, барабар с корена, всичко на две. Бъзиках се със зъболекарката, че не съм го счупила много, само на две части, а тя защо ми казва, че лошо е счупен Joy
Майтапя се но ме отпуска вече упойката и започва да ме боли.Извади едната полоина и нерва. Каза, че ако ме боли през нощта, означава, че има пукнатини в частта която е останала, предимно в корена и ще го вади. Ако до утре ме боли като рана, а не като зъб, ще изчака малко да позарастне венеца и ще опита да го изгради, че да сложа корона.
А, и съм зверски гладна естествено, защото още не мога да ям. Тя и зъболекарката закъсня, че имало катастрофа, трепереше като дойде. Едно момче била с вероятно счупени прешлени, тя се е представила като мед. лица на БП, обяснила е, че дори зениците му не реагират както трябва, а линейката дошла след 40 минути. На всичко отгоре имало фелдшер, а не лекар и на нея се наложила да обяснява на този бездарник, как да преместят човека в линейката, без да разместят временната яка, която му е направила. Ужас и безумие, фелдшера я помолил да се качи с него в линейката. Къде БП никога не идва навреме, къде тези, които трябва да реагират най-бързо и адекватно не знаят елементарни неща. Ужасяваща история.

Бях сложила хляба преди да изляза, викам си чакай да го извадя, отварям, а тестото превтасало и прелива. Imp Спирал е тока. Пуснах на ново, сложих боб и тъкмо той ще стане, тръгвам за шефа.
Славе, тъкмо ще си вадя гумените ботуши и аз. Купувай смело. Аз тръгнах днес с маратонки и естествено стъпих на плочка, която не е захваната за земята, та не само, че влезе в маратонките отгоре, а и крабчола до коляното ми е мокър. Абе днеска ми е ден Joy

# 639
Леле, ма ко, дано поне не е тотално увреден, та да може да се изгради коронка. Hands PrayИ дано това момче се оправи!

Аз щях да си купувам гумени ботуши в Богота, ама бързо ни запратиха в другия край на света. Сега тук ходя с гумени сандали и чехли на крокс. Не ми пука, ако завали дъжд, джвакам на воля. Славе, скачай в едни гумени ботуши и няма да ти пука гърми ли, трещи ли или град вали.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 640
Ма ко не ти е ден,ама ти върви по вода. Wink
Момичета благодаря ви за идеите,ама аз съм по бързото готвене.Е хапнахме спагети. Laughing
Спря да вали поне,гледам си филмчето сега и пийнах винце със спагетите и рано рано ще съм в леглото с книжката. Wine Glass
Бе аз хубаво ви пущам старите емотикони ама виждате ли ги вие??? newsm78

# 641
  • Бургас
Писе,аз съм на старата версия и виждам емотиконите.
Какво съвпадение,ние също сме на спагети с вино. Grinning
Наздраве!

Ма-ко,големи премеждия!Дано само не те боли!Ужасно е да те боли зъб! Cry

Бях на родителска среща за Иван и говорихме за бала и изпращането им.така се размечтах как му стягам куфарите на това диване и го изпращам към Германия!Ох,само да го приемат!Боже,дай ми сили и тази година! Praynig

Плами,много се радвам за вас,много!

# 642
  • София
Ето ме и мен.
МА КО, лоша работа! Дано да имаш късмет! И колегата да има късмет, за да се справи с трудната задача. Кой зъб счупи? Предполагам някой от кътниците.
СЛАВЕ, и аз съм на старата версия. Най вече заради емотиконите. В старите има живот, действие newsm68 newsm44. Новите не са ми симпатични Mr. Green
ВИО, добра идея даваш за бизнес! На запад скъпо ще те възнаградят Money
ЛЕЙДИ, разсмя ме с твоите баби Simple Smile. Браво! Почти до столетие са го докарали! Моите са малко по-архаични и доста по-рано си отидоха. Едната беше родена 1900, а по-младата беше 1909. И аз си имам смешни спомени с тях Joy.
ПИСЕНЦЕ, у нас млякото с ориз е на голяма почит. Когато зет ми ни е на гости варя по един казан, нареждам купичките ( украсявам с канела - сърчица, снежинки, цветчета )и после получавам признание: Баба, обичам те Simple Smile
МИМИ, честита ти придобивка! Със здраве да си я ползваш. Благодаря ти за поздравлението към моето студентско тяло hahaha Joy
ПЛАМИ, от време навреме прескачам до Виена, та затова попитах къде ще учи вашето момиче. Оказва се, че Клагенфурт е на 324 км. от столицата. "Разходих се" посредством И-нет из градчето, което никак не е малко. 93 000 жители има. Красиво е.
Не споменах всички, но ще ме извините. Hug
Лека нощ момичета wavey

# 643
Такива постове(като на Фло) обичам да чета сутрин с кафето.
Добро утро.

# 644
Добро утро и от мен! То вече стана обяд, де, хаха.

Калинка - в събота пак ще ходя до магазина с по-така чайовете да разгледам отново. Иначе в супемаркетите има всякакви, ама тези пакетираните били с примеси на цветя и т.н., за да бъдат уж по-евтини. Аз гледам едни, които са в платнена торбичка. Жасминов чай тук дават с кани във всеки китайско-тайландски-японски ресторант. Харесва ми. Попаднах вчера на много добра статия в нета, където се обясняваха в подробности видовете чай, произход и обработка. И сега не мога да я намеря...

Леле, Фло, сега ми се прияде мляко с ориз. Ама ни ориз, ни захар мога ям.

Не знам защо, ама днес ми е нещо коледно. Като бяхме в Сингапур видяхме коледна елха, голяма и украсена, а навън къде 35 градуса. Сега ми се иска да направя едни буркани за Хелоуин, да видя дали ще намеря лилав спрей.
И е крайно време да сваля снимките от Бали..., мда.

Общи условия

Активация на акаунт