Ма ко стискам силно палци!!!!
Плами добре завърнала се! Много хубави емоции при теб

Славе направо съм експерт по гумените ботуши
Както всички знаете - изключително скрънзлива съм, та минах доста марки ботуши, но....... смело мога да кажа, че това са ботушитемарката е Hunter - има всякакви фасони вкл. и на ток - невероятни са - дори чорапите се усещат повече на крака. Скъпички са, но се хващат и страхотни намаления - последните си ги купих за 35кинта... това е повече от 70% намаление - бяха останали само моя ужасен №8,5 и в ярко червен цвят, но пък си взех червен дъждобран и червено и синьо чадър и ми е супер!
Фло не знам твоите баби на каква възраст са били, но при мен едната беше родена 1908г., а другата по-млада 1912г.
и двете починаха 2004г. Много си ги обичах. По-младата живееше с мен и гледаше и телевизия, ползваше миксер, соковарка, прахосмукачка - абе направо детете на технологиите
Мъчих се и на компа да я науча да реди пасианси, ама тя предпочиташе класиката
Иначе хляба и баниците по закон ръчно правени! При другата ми баба до последно се хранехме на софра с трикраки столчета, там техника никаква - занесохме телевизор, но си стоеше в стаята за гости - дядо беше незрящ, а баба казваше, че няма време за простотии
Иначе 3 пъти в седмицата седянката беше в тях - 7-8 баби с ръкоделия се събираха и тя им сервираше сладко в едни малки метални чинийки, кафе смес от ръж, леблебия и истинско+карамфил и канела, както и нейния специалитет "целувки". Що белтъци е избил дядо ми с дървената лъжица
Иначе беше изключително любопитна и беше наясно с технологиите, но не ги възприе в ежедневието си. За сметка на това обичаше да ходи на кино - но много разпитваше за филмите, че пътвия й филм беше "Роки"
- аз и братовчед ми много искахме да го гледаме и тя се наложи да дойде като придружител, че нямаше кой - то стана цирк в киното - като скочи тая жена и като се развика "Що го биете тоз човек! Милост нямате ли?"....Тя ме водеше и на плаж, че ми е "градската" баба... Беше много интересна жена - хем в съвремието, хем 100г. назад... Смърфи препоръчвам ти жасминов чай - мисля, че ти се интересуваше преди време, кое намаля лошия холестерол. Аз го обичам в комбинация със зелен чай. Сутрин едното си кафе го замених с черен чай - любимия ми е „Ърл Грей“, а след обяд съм на жасмин. А преди време лющех по 10-тина кафета на ден....дет се вика "всяко нещо с времето си...".
Малиииййй здраво съм се отплеснала
Личи ми, че съм завела детето в 7:00 на футбол
Ставам да я мятам, че съм една "загори-тенджера" 
ПП то докато публикувам и вие пак сте писали

Писе снощи правих един мързелив омлет - разбих яйцата с магданоз и зелен лук и ги метнах във фурната без олио, в/у хартия за печене в правоъгълна тава. Като е изпечен го намазах с крема сирене и подредих печени чушки - навих го на руло. Един вид "деструкториран миш-маш"
Ако ще го ядем същата вечер го запичам с кашкавал, но го правих за днес да им го слагам в "джобове-те". Другия ми вариант е класически - вместо крема сирене и чушки слагам запържени гъби и шунка+настърган кашкавал в плънката и пак става на руло. За вечеря правих агнешко с лапад и ориз, а за днес ще метна във фурната пиле с картофи, грах и моркови.

Спирал е тока. Пуснах на ново, сложих боб и тъкмо той ще стане, тръгвам за шефа.
И дано това момче се оправи! 

. Новите не са ми симпатични 
. Браво! Почти до столетие са го докарали! Моите са малко по-архаични и доста по-рано си отидоха. Едната беше родена 1900, а по-младата беше 1909. И аз си имам смешни спомени с тях