Априлки 2018

• 66 750
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
Ще се чуе. Аз чух пулсации вчера в 5г.с. и 3 дни.

# 316
Здравейте!
По калкулатор ми излиза термин 26-ти април, затова се записвам в тази тема. Вчера бях на пръв преглед, но тъй като може би ще раждам в чужбина отидох при най-близкия гинеколог, без да правя проучване. Накратко, видя ме на видеозон и ми каза другата седмица да отида да чуем сърцето и да си нося презерватив. Също ми каза без алкохол, цигари и сексуални контакти. Бях твърде шокирана от непукисткото му държание, за да му задавам въпроси, та затова питам вас. За какво ми е този презерватив? Дали иска да ми прави вагинален ехограф? Майка ми казва да не му дава да ме бърка. После дали ми забрани рутинно сексуалните контакти или е видял нещо притеснително? Много се филмирам и се чудя дали изобщо да ходя другата седмица отново. Предстоят ми екскурзия в чужбина и море, между които ще съм си в София два дни и мога да ида на преглед, но се колебая дали да не го оставя за след две седмици, когато се прибирам при мъжа ми. Съжалявам за фермана, но наистина имам нужда от съвет. На всички вас леко бременеене и честито!

# 317
Здравейте!
По калкулатор ми излиза термин 26-ти април, затова се записвам в тази тема. Вчера бях на пръв преглед, но тъй като може би ще раждам в чужбина отидох при най-близкия гинеколог, без да правя проучване. Накратко, видя ме на видеозон и ми каза другата седмица да отида да чуем сърцето и да си нося презерватив. Също ми каза без алкохол, цигари и сексуални контакти. Бях твърде шокирана от непукисткото му държание, за да му задавам въпроси, та затова питам вас. За какво ми е този презерватив? Дали иска да ми прави вагинален ехограф? Майка ми казва да не му дава да ме бърка. После дали ми забрани рутинно сексуалните контакти или е видял нещо притеснително? Много се филмирам и се чудя дали изобщо да ходя другата седмица отново. Предстоят ми екскурзия в чужбина и море, между които ще съм си в София два дни и мога да ида на преглед, но се колебая дали да не го оставя за след две седмици, когато се прибирам при мъжа ми. Съжалявам за фермана, но наистина имам нужда от съвет. На всички вас леко бременеене и честито!
По принцип прегледите са с вагинален ехограф на ранен етап, за да се види. Трябваше до питаш защо да избягваш, има ли причина? Според мен е хубаво в София за преглед  (повече ще ти обеснят), но ти си решаваш. Успех!

# 318
  • софия
Здравейте!
Привет,
Честито първо! аз съм в 13 г.с.
Презерватива е за вагиналния преглед, който чувам че не е  особено препоръчителен, но в началото явно това е начинът да се види плодното сакче, при мен също първите 2 прегледа бяха вагинални.
Алкохол не е препоръчителено да се пие, особено твърд, на мен ми разрешаваха бира до чаша на ден, но на мен така или иначе ми се гадеше, за сексуалните контакти - кой както се чувства, не забраняват лекарите, но все пак внимателно. За морето....трудна тема, отвсякъде чувам не може да се къпеш, не може и не може. Явно заради мръсните води и опасността от инфекции и пикочно-половите пътища, друга причина не виждам, аз също искам много да плувам в морето и заради тези неща ме е страх, за слънце да те пече просто забрави.
Има и нещо друго първите 3 месеца са много важни за правилното развитие и укрепване на плода, и най-вече задържане, всичко лекари ме съветваха да избягвам пътуване надалеч, за да не се получат контракции, прекалено седене в неудобна поза, а и ще започнеш да се уморяваш, да ти се гади, затова.
Най-важното е ти как се чувастваш, затова се пази, бъди информирана но най-вече се доверявай на собствения ти вътрешен глас и не се филмирай, всеки ще ти дава акъл оттук нататък така или иначе:) Успех

# 319
  • София
За какво ми е този презерватив? Дали иска да ми прави вагинален ехограф? Майка ми казва да не му дава да ме бърка. После дали ми забрани рутинно сексуалните контакти или е видял нещо притеснително? Много се филмирам и се чудя дали изобщо да ходя другата седмица отново. Предстоят ми екскурзия в чужбина и море, между които ще съм си в София два дни и мога да ида на преглед, но се колебая дали да не го оставя за след две седмици, когато се прибирам при мъжа ми.

презерватив е нужен за вагинален преглед. На твое място не бих стъпила при този лекар втори път. Иди на преглед преди морето, при нормален лекар, който да ти отговори на всички въпроси и да ти обясни подробно нещата, включително за рисковете от пътувания/море, алкохол/цигари и дали наистина има проблем да правите секс. В СФ има доста добри лекари, всяка от нас би могла да ти препоръча поне по един такъв.

# 320
  • София
И аз чух сърчице в 6 и 4 Simple Smile

# 321
Здравейте,
По калкулатор термина ми е на 14.04.2018. Ходих вече на 2 прегледа- един на частно и един по здравна каса. Видя се плоден сак. Следващата седмица съм пак на прегледи вече се надявам да видим и ембрион с пулс.  Много съм щастлива. За съжаление нещата вървят назад.
Надявам се всичко да е наред, защото досега имам едно кухо яйце, един спонтанен аборт и една госпожица родена февруари 2013г.

# 322
Здравейте,
По калкулатор термина ми е на 14.04.2018. Ходих вече на 2 прегледа- един на частно и един по здравна каса. Видя се плоден сак. Следващата седмица съм пак на прегледи вече се надявам да видим и ембрион с пулс.  Много съм щастлива. За съжаление нещата вървят назад.
Надявам се всичко да е наред, защото досега имам едно кухо яйце, един спонтанен аборт и една госпожица родена февруари 2013г.

Почти в 8 -ма седмица си,кога те гледаха за последно?

# 323
Здравейте,

Миналата седмица. По време на прегледа се оказа, че има плоден сак, но ембрион още не се виждаше.
С по късна овулация съм. Следващата седмица пак съм на преглед

# 324
Здравейте,

Миналата седмица. По време на прегледа се оказа, че има плоден сак, но ембрион още не се виждаше.
определено вече другата седмица ще се види!Успех!

# 325
  • SOFIQ
Здравейте и от мен вчера бях на лекар в 8г.с.+1д. Видяхме зачатъци на ръчички и крачета чухме сърчицето 1.93см зародиш и 4 см плоден сак. Док. каза че прилича на мече. Спира ми утрогестана, а след 5 дни и дуфастона малко ме е страх, мислех ,че са до 12г.с. поне но тя така е преценила. Изписа ми Фемибион 1+ и Биозин мама , че имало някакви гадни летни вируси. Следващ преглед на 15.09. А на 27.09 записан час за БХС.

# 326
Здравейте майчина,аз вече се вписах бъдеща баба съм,дъщеря ми не може са влиза в бг мама но иска да я впишете във фейс групата .Как става?Какво да напише?

# 327
  • Варна
Здравейте,

И аз съм с по-дълъг цикъл от 30 дена и тоест с по-късна овулация и по календар трябва да съм в 5г.с. + 5 дена , но на ехографа излиза по-малки размери и тоест според лекарката ми се обяснява точно с тази по-късна овулация ...
Явно и при теб е така , защото и при мен видя сакче, но ми изписа и утрогестан, че и някаква течност в матката видя и предположи , че може да прокървя ...

# 328
Здравейте,

И аз съм с по-дълъг цикъл от 30 дена и тоест с по-късна овулация и по календар трябва да съм в 5г.с. + 5 дена , но на ехографа излиза по-малки размери и тоест според лекарката ми се обяснява точно с тази по-късна овулация ...
Явно и при теб е така , защото и при мен видя сакче, но ми изписа и утрогестан, че и някаква течност в матката видя и предположи , че може да прокървя ...
На мен ми изписаха 3х1 дуфастон,но шпа 2х1, магне б6 лека нощ, фолиева и витамини. Също така допегит при нужда. Всичко при мен е страх лозе пази.

# 329
  • Варна
Малиш, аз си пия фолиева с витамини, а ми изписа и на мен ношпа, но ми каза само ако се появи болка. А то аз съм с лапароскопия преди 10 месеца и болки си имам постоянно иииии се чудя каква точно болка трябва да се появи, че да си помисля за ношпа  Joy

Общи условия

Активация на акаунт