Избор на лекар - Варна

• 695
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, група. Преместихме се с моят приятел да живеем за постоянно в град Варна. Личната ми лекарка ( от Плевен) ми каза, че при смяна на града и постоянния адрес, трябва да сменя и личния лекар. Живеем в кв. Левски, ако е от значение. Моля, да ми препоръчате добър семеен лекар, който не се оплаква в началото на всеки месец, че са му свършили направленията и който работи с здравна каса. Също така търся и добър ендокринолог, който също да работи със здравна каса, понеже съм диабетик.  Ще бъда много благодарна, ако някой от Вас, знае какви точно документи трябват при смяната на личен лекар. Благодаря, предварително.

# 1
Принтираш си от сайта на НЗОК /мисля, че 3 листа е/,формуляр за постоянен избор на личен лекар. Може да се купи и  от книжарницата, която е вътре в Проектантска организация /Със Здравната каса са в една сграда/. Попълваш, като гледаш от синята си книжка данните за стария личен лекар. Отиваш при новия личен лекар и той допопълва своите данни. При новия личен лекар носиш формулярите и синята си здравноосигурителна книжка. Мисля, че може и електронно да избереш нов личен лекар, но аз предпочитам лично да ида.  Личен лекар наблизо не се сещам. Може би в МЦ Ситиклиник, на ул.Брегалница,1  или в ДКЦ 4 /двора на Окръжна болница/.

# 2
Принтираш си от сайта на НЗОК /мисля, че 3 листа е/,формуляр за постоянен избор на личен лекар. Може да се купи и  от книжарницата, която е вътре в Проектантска организация /Със Здравната каса са в една сграда/. Попълваш, като гледаш от синята си книжка данните за стария личен лекар. Отиваш при новия личен лекар и той допопълва своите данни. При новия личен лекар носиш формулярите и синята си здравноосигурителна книжка. Мисля, че може и електронно да избереш нов личен лекар, но аз предпочитам лично да ида.  Личен лекар наблизо не се сещам. Може би в МЦ Ситиклиник, на ул.Брегалница,1  или в ДКЦ 4 /двора на Окръжна болница/.

Звънях в ДКЦ 4, но ми казаха, че общо практикуващите лекари, които работят там, плащат наем за кабинетите и не работят с здравна каса..

Общи условия

Активация на акаунт