Как ще реагирате, ако разярен баща набие детето Ви, защото дразни неговото?

• 29 460
  • 395
  •   1
Отговори
# 105
дразнене мецду деца и физическа саморазправа на взърастен с дете л исравняваме ?

Ама , разбира се. И всички овчо подхождат - Ау, какъв ужас. А как , защо се е стигнало до там, какво е правило идиотчето, така и не се разбра.

# 106
Ами кажете какво е направило "идиотчето" де, явно ние сме тъпи Animal Sheep и не можем да си представим какво би могло да стори дете, та да "заслужи" побой

# 107
  • София
Ами кажете какво е направило "идиотчето" де, явно ние сме тъпи Animal Sheep и не можем да си представим какво би могло да стори дете, та да "заслужи" побой
За мен нищо. Освен пистолет в челото или нож в гърлото, де, както споменах. Но понеже силно се съмнявам, че битото дете е било въоръжено, вероятно неандерталецът реагира неандерталски просто защото е неандерталец и не е могъл да се справи по друг начин със ситуацията.
Обаче защо авторката и останалите са допуснали чак такъв бой над детето?

# 108
Скрит текст:
И аз правя забележка на чуждо дете, когато се държи недопустимо. И мен не са ме нападали още.
Обяснявам си го с това, че или придружителите са намерили истина в думите ми, или че самата аз имам страшноват вид и много- много не смеят да се сбаждат.
Площадките обаче съм посещавала много рядко. Имаше по мое време хубави, но ми е бивало досадно да висим там с часове. Децата не са ме молили да кибичат целодневно и ката ден по тях също. Слава Богу! Но нетърпими поведенчески изцепки си има и по други места. "Отбелязвам" ясно и кратко и толкоз. Хич не се притеснявам. Обикновено малко дете чува, като му каже нещо чужд възрастен. С такива впечатления съм аз, поне. По-големките деца вече могат да са много изтървани и от дума няма да чуят. Ама те не обикалят площадките толкова.

Ако искате да знаете, имам позната, на която детето й е било набито в детската градина - вероятно от лелка, но може и да е от друго дете (от градината отрекоха изцяло да е имало инцидент). Имаше синини; майката извади медицинско, подаде жалба и ... нищо. Така че, за такива неща не е много разумно да очаквате, че съдът ще въздаде справедливост. Полицията може не винаги да реагира бързо, но в този тип ситуации е по-ефективна. И саморазправата е по-ефективна. За съжаление Sad
Е хубаво де, като не са наясно кой е виновен, кой въобще може да направи нещо? Или да се набие всеки от персонала и всяко хлапе от градината, с два нацелени заека - хем ще се напипа виновният, хем другите ще им "имат страха" на тез оперени родители! А-ма-ха!
Та как очаквате в такъв случай да се "въздаде справедливост"? Интересно ми е.

В случая персоналът е виновен, защото потулва истината. Защо трябва майката да доказва, че не е насинила сама детето си - на прокурорите им е работата да търсят доказателства и това би трябвало да включва някаква активна дейност, не висене в кабинет. Ако пък не трябва (да правят друго, освен да си висят), това само доказва, че няма смисъл да се търси помощ от тях.

# 109

За мен нищо. Освен пистолет в челото или нож в гърлото, де, както споменах. Но понеже силно се съмнявам, че битото дете е било въоръжено, вероятно неандерталецът реагира неандерталски просто защото е неандерталец и не е могъл да се справи по друг начин със ситуацията.

По-скоро е било наистина нищо. Защото ако беше нещо съществено, авторката щеше да сподели.
Мокрене с вода, хвърляне на пясък- да, не е приятно, обаче чак да те изкара от нерви и тръгнеш да биеш жестоко дете...
Наистина и аз съм любопитна  какво би провокирало този човек не да удари, а да бие жестоко дете.

Помните ли, че имаше една тема- деца не искат да си играят с други, едното взело някакви карти от другото, "ограбеното" се беше оплакало на баща си и той беше бил някакви деца. После беше изправен на съд, но какво точно се случи не помня.И там имаше доста противоречиви мнения по темата.

# 110
...
Ама , разбира се. И всички овчо подхождат - Ау, какъв ужас. А как , защо се е стигнало до там, какво е правило идиотчето, така и не се разбра.

Като гледам реакциите на всичко вълчо тук ми се струва, че е било достатъчно да вика е викало @идиотче, идиотче@ на другото за да си го отнесе ...

Наред ли сте с нервите, хора?

Трещерица, в 1,3 реда обособи две групи хора според споделени мнения, като в едната си ти, за другата имаш нелюбезен етикет ... и освен това определи дете, което нито си виждала , нито познаваш като идиотче . Много се съмнявам да имаш квалификацията , която ти дава право да направиш това публично. А себе си може да си делиш хората както искаш /// В тези 1,3 реда също така оправда един насилник на дете също така лекомислено, спрямо няколко реда разказ в нета .
Е, какво да си помисля за теб като човек ?

# 111
  • Mars Hotel
Аз съм правила многократно забележки на чужди деца, които дразнят, заплашват или проявяват агресия спрямо други. Както каза Judy, досега не се е случило някой родител да дойде да се разправя с мен. Може би защото има някаква връзка между незаинтересованите родители и агресивните деца. Wink (Ъх, ужасни са тези емотикони!)
Но никога няма да ми хрумне да шамаря или да душа дете, защото счупило играчката на моето или го блъснало на пързалката.

# 112
Но никога няма да ми хрумне да шамаря или да душа дете, защото счупило играчката на моето или го блъснало на пързалката.

А защо  реши, че това е бил проблемът.

# 113
Защото тук се дадоха такива примери кога родител е почувствал нужда да удря
Аз попитах за причината, ама засега не я знаем
А аз явно имам бедно въображение

# 114
  • Mars Hotel

А защо  реши, че това е бил проблемът.
Не съм решила, наистина не знаем причината. Споменавам честосрещани конфликтни ситуации по площадките. Но след като питаш, какъв проблем би предизвикал такава реакция у теб например?

# 115
Не допускам детето ми да дразни други. Но явно за много това не е вариант.

# 116
Скрит текст:
И аз правя забележка на чуждо дете, когато се държи недопустимо. И мен не са ме нападали още.
Обяснявам си го с това, че или придружителите са намерили истина в думите ми, или че самата аз имам страшноват вид и много- много не смеят да се сбаждат.
Площадките обаче съм посещавала много рядко. Имаше по мое време хубави, но ми е бивало досадно да висим там с часове. Децата не са ме молили да кибичат целодневно и ката ден по тях също. Слава Богу! Но нетърпими поведенчески изцепки си има и по други места. "Отбелязвам" ясно и кратко и толкоз. Хич не се притеснявам. Обикновено малко дете чува, като му каже нещо чужд възрастен. С такива впечатления съм аз, поне. По-големките деца вече могат да са много изтървани и от дума няма да чуят. Ама те не обикалят площадките толкова.

Ако искате да знаете, имам позната, на която детето й е било набито в детската градина - вероятно от лелка, но може и да е от друго дете (от градината отрекоха изцяло да е имало инцидент). Имаше синини; майката извади медицинско, подаде жалба и ... нищо. Така че, за такива неща не е много разумно да очаквате, че съдът ще въздаде справедливост. Полицията може не винаги да реагира бързо, но в този тип ситуации е по-ефективна. И саморазправата е по-ефективна. За съжаление Sad
Е хубаво де, като не са наясно кой е виновен, кой въобще може да направи нещо? Или да се набие всеки от персонала и всяко хлапе от градината, с два нацелени заека - хем ще се напипа виновният, хем другите ще им "имат страха" на тез оперени родители! А-ма-ха!
Та как очаквате в такъв случай да се "въздаде справедливост"? Интересно ми е.

В случая персоналът е виновен, защото потулва истината. Защо трябва майката да доказва, че не е насинила сама детето си - на прокурорите им е работата да търсят доказателства и това би трябвало да включва някаква активна дейност, не висене в кабинет. Ако пък не трябва (да правят друго, освен да си висят), това само доказва, че няма смисъл да се търси помощ от тях.
А кой кара майката да "доказва, че не е насинила сама детето си"? Някой да не би да я е обвинил в това?
В нейна тежест е да докаже, тя, че то е получило нараняванията си в детската градина. Ако може - да установи кой е виновният. Ако не, да търси отговорност от ръководството, но не винаги могат да се предотвратят инциденти, когато един възрастен гледа едновременно 25 и повече деца.
Какви прокурори по кабинетите при лека телесна повреда, това също не го разбрах.

А защо  реши, че това е бил проблемът.
Не съм решила, наистина не знаем причината. Споменавам честосрещани конфликтни ситуации по площадките. Но след като питаш, какъв проблем би предизвикал такава реакция у теб например?
Авторката също може да не я знае.
Или да не я е писала, т.к. обикновено това няма значение. От значение е другото - възрастен пълнолетен човек, който по презумпция трябва да може да се удържа, взел да се прави на батка пред лапетии, понеже тъй му е лесно да си трепе комплекса.
Ако е нещо сериозно, най-вероятно вече щяхме да сме уведомени за естествоно на причината.
Ако едно дете посегне да удари друго, просто ще му хвана ръката и ще му се скарам. Няма да се хепна да го бия.
Освен това смятам, че темата е зададена общо, по принцип, като конкретната ситуация е само повод - какво ще направим, как ще реагираме, ако...
Ми мога да видя подобна ситуация, без да знам причината. Няма как, а и няма време да тръгна да се правя на детектив, дознател, прокурор и съдия. Трябва да реагирам. Веднага. Понеже ако не го направя, после може и да е късно. Като гледам какви подивели възрастни добитъци обикалят и се саморазправят и с деца, и с възрастни и болни хора, вадят от автомобилите шофьори, правят се на мъже, понеже нещо им лопа от детска възраст още. То бива възрастен да няма задръжки и мозък, бива, ама и контрол и озаптисване от правоимащите не е налице у нас.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 15:45 от Judy

# 117
Казали са, че е извършена проверка и няма доказателства. Какви други доказателства - взела го е и е видяла синините вкъщи. После го е завела на доктор.

# 118
Казали са, че е извършена проверка и няма доказателства. Какви други доказателства - взела го е и е видяла синините вкъщи. После го е завела на доктор.
Доказателства за какво няма? Кой и по какъв повод й е казал това и кога?

# 119
Случаят е от миналата година. Жената получи отговор от прокуратурата. Не са открили извършител и не са предприели нищо.

Общи условия

Активация на акаунт