Как ще реагирате, ако разярен баща набие детето Ви, защото дразни неговото?

• 29 462
  • 395
  •   1
Отговори
# 90
zemonti, мисля че е време да спреш да пишеш Grinning То не беше тестостерон, пък на мъжете им било досадно да висят по парковете и площадките... Ами да се сърдят на тестостерона си! (Иначе жените сме били нетърпими, досадни и хормонални и това за мъжете винаги е наша вина и проблем. Пък като на един мъж му се покачи тестостерона... пак жените виновни. Направо горките мъже със слаби ангели и нерви, целият свят им е крив Grinning ) Хич не ми дреме на шапката дали им е досадно или не на някои мъже, децата жените не си ги правят сами и отговорността за отглеждането и забавлението на поколението не е само на XX хромозомните. Като не му се е обикаляло по градинките и площадките на този "мъж"-баща да си е държал гащите вързани, а не сега да бие 10-годишни защото са му тънки нервите.
Ако един "мъж", при това баща, не може да оцени дадена ситуация и да реагира адекватно, не му е виновно 10-годишно хлапе. Авторката няколко пъти обясни, че не става въпрос за дърпане на уши или два шамара по дупето, а става въпрос за истински бой. Ако моето дете се държи гаменски и застрашава други деца, ще разбера ако ми го довлекат за ухото, но никога няма да приема някой да го бие!
Ако този "мъж" го беше хванал за раменете това 10-годишно според теб нетърпимо гаменче, което освен че си проси и си заслужава безусловно боя (пак според теб), и го беше хванал за раменете и свалил от площадката, хлапето най-вероятно щеше да се стресне достатъчно, за да спре да се държи зле и по този начин нямаше да има физическо и психическо насилие над чуждо дете. Ако му беше хванал нещото (играчката), с която пръска и я беше прибрал или дори строшил и хвърлил, за да дойдат родителите на детето да я приберат, щеше също да го стресне достатъчно. Изобщо преди да бие чуждото дете има поне още 2-3 възможности.
По принцип не съм привърженик на подхода "като не мога да го променя, ще си хвана детето и ще си тръгна от площадката", но пред варианта да душа и блъскам в земята 10-годишно дете винаги ще избера да се разкараме от там.
П.П. Авторке, наистина се налага да дадеш разяснения, защото в момента всички говорим на сляпо и няма много смисъл от темата ти...

# 91
В никакъв случай не оправдавам боя, но ми е интересно как се е стигнало до там.

# 92
И ако родителите на провокатора не са се постарали да му обяснят, че не е хубаво да дразни и провокира и до къде може да доведе такова поведение, как присъстващите възрастни реагираха на поведението на въпросното дете, за да не се стига да там, докъдето се е стигнало? Колко души му направиха забележка? Колко пъти му казаха да престане? Някой каза ли му да напусне площадката и да отиде да пръска другаде?

Е, днес е недопустимо да се правят забележки на чужди деца. Само майката може да прави забележки на собственото си дете, чужд човек – категорично не, освен ако не иска да събира зъбите си от земята. Не четеш ли форума? Заявявало се е многократно.
Но пък за сметка на това всеки може да пребие чуждо дете, да го прегази с колата и какво там още беше. Че и го правят на практика. И бият, и газят. Справка – новините.

# 93
Баш си се правят забележки, явно тези, при които не се живеят в някакъв идеален свят  Laughing

Боят не е решение, но и безрезервната защита на невъзпитания хлапак не е опция...
За хлапака си има други действия, включително да се извика полиция и за неговото поведение. В никакъв случай не го защитавам, ако е проявил агресия. Но в крайна сметка не разбрахме в какво се е изразявало дразненето.

Сега вече говорим един език, макар и с различен тон.
Не говорим на един език.
Има разлика да докоснеш някого така че да не разбере, и да го биеш.
Има разлика и дали си малък/млад и се сбиеш, и това да си голям мъж и да пребиеш бебе/дете, случайно срещнато навън.
Би трябвало през годните м/у едното и другото да си се научил да се контролира. Ако не си, има си затвор, там ще те научат.

# 94
Е, тогава да оставим чуждите деца, оставени без контрол, да хвърлят пясък в очите, да пръскат, да обиждат, да дразнят, щипят, удрят, ритат, хапят и каквото още се сетите нашите деца, а ние само да се усмихваме и да успокояваме: "Търпи мамо, да те тормозят, щото аз нямам право да му правя забележка на това прекрасно
Скрит текст:
невъзпитано
детенце,
Скрит текст:
бъдещо гаменче
".

Како Сийке, а коя е допустимата и правилна реакция, когато станем свидетели как едно дете тормози друго, по-малко и слабо дете?

# 95
Кака Сийка иронизираше, според мен.
Естествено, че ще им правим забележка. Освен това аз поне правя разлика между физическо съприкосновение и бой. Ако някое дете създава пряка опасност за другите деца на площадката бих го хванала и завела настрани без да му причинявам болка или да насилствам върху него. Ако някое дете се опитва да удари с пръчка друго дете в лицето през очите (реален случай на позната, затова го казвам) бих му изтеглила пръчката от ръцете. Но да нанасяш побой е друга история.

# 96
  • Монреал
Със сигурност не е застрашен живота на детето ти ако го понапръскат с малко вода и съм сигурна, че от водата ще можеш да го защитиш без имитираш Уолкър.
Ти наистина ли предполагаш, че "дразненето" е било само пръскане с вода?

Дори самата авторка на темата, която драматично украсява "побоя" признава, че не е присъствала на "дразненето".

# 97
  • София
Е, между това да оставиш чуждо дете да тормози твоето, и да биеш чуждото има много варианти за реакция, но който го влече да мелодраматизира, негово право е.

# 98
Како Сийке, а коя е допустимата и правилна реакция, когато станем свидетели как едно дете тормози друго, по-малко и слабо дете?

А, защо мен питаш? Аз не ходя по детски площадки, даже когато имах малко дете, рядко ми се е случвало да посещаваме такива. Едно време повечето бяха изполомени и малко от тях можеха да се ползват по предназначение.
За живота, традициите, обичаите, сагите, драмите и хорърите по площадките днес чета само във форума.
И си правя изводи за родителите. За децата е рано.

Иначе аз съм от старата генерация, правя при нужда забележки на чужди деца и окото ми не мигва. Нямам случай досега да долети някой разярен майчунгел и да скача на бой. Но пък няма гаранция и че няма да ми се случи.

# 99
дразнене мецду деца и физическа саморазправа на взърастен с дете л исравняваме ?

Mama Ru  ами прежалваш си дршките и обувките и заставаш на между пръскащите се и хвърлящи пясък деца ... и така няма пясък да влезне в очите. После пазейки детето си , а не биейки другото, се иънасяте от @опасната зона@ и предприемаш мерки @допустими@ или се разкарваш . Според идеалите.

# 100
  • София
дразнене мецду деца и физическа саморазправа на взърастен с дете л исравняваме ?

Скрит текст:
Mama Ru  ами прежалваш си дршките и обувките и заставаш на между пръскащите се и хвърлящи пясък деца ... и така няма пясък да влезне в очите. После пазейки детето си , а не биейки другото, се иънасяте от @опасната зона@ и предприемаш мерки @допустими@ или се разкарваш . Според идеалите.

Да, колкото и да е абсурдно. Но може и битото дете да е опряло пистолет в челото на другото и затова да е било набито. За друго възможно извинение или обяснение не се сещам.

Преди малко четох как двама шофьори са се сбили днес. По-точно единият (мъж) и набил другия (жена). Но сигурно е имал основание. Така може.

# 101
Ако искате да знаете, имам позната, на която детето й е било набито в детската градина - вероятно от лелка, но може и да е от друго дете (от градината отрекоха изцяло да е имало инцидент). Имаше синини; майката извади медицинско, подаде жалба и ... нищо. Така че, за такива неща не е много разумно да очаквате, че съдът ще въздаде справедливост. Полицията може не винаги да реагира бързо, но в този тип ситуации е по-ефективна. И саморазправата е по-ефективна. За съжаление Sad

# 102
И аз съм шокирана- хвърляне на пясък от 2 годишни и удряне в земята от възрастен човек ли сравняваме Astonished
Добре, че вече не вися по площадки, че явно порядките много са се изменили, едва ли ще се впиша
Но поне се успокоих, че не съм параноичка, задето все още гледам да съм плътно до децата. Изтръпвам, защото от есента малкият почва да ходи сам на училище, по ГТ и улиците, където бродят тези злобни, изнервени хора, пълни с тестостерон, които не могат да се контролират и нападат деца. И никой не ги спира....защото наглите дечица си го заслужават...
Изумена съм колко МАЙКИ тук подкрепят побой над дете Sad

# 103
И аз правя забележка на чуждо дете, когато се държи недопустимо. И мен не са ме нападали още.
Обяснявам си го с това, че или придружителите са намерили истина в думите ми, или че самата аз имам страшноват вид и много- много не смеят да се сбаждат.
Площадките обаче съм посещавала много рядко. Имаше по мое време хубави, но ми е бивало досадно да висим там с часове. Децата не са ме молили да кибичат целодневно и ката ден по тях също. Слава Богу! Но нетърпими поведенчески изцепки си има и по други места. "Отбелязвам" ясно и кратко и толкоз. Хич не се притеснявам. Обикновено малко дете чува, като му каже нещо чужд възрастен. С такива впечатления съм аз, поне. По-големките деца вече могат да са много изтървани и от дума няма да чуят. Ама те не обикалят площадките толкова.

Ако искате да знаете, имам позната, на която детето й е било набито в детската градина - вероятно от лелка, но може и да е от друго дете (от градината отрекоха изцяло да е имало инцидент). Имаше синини; майката извади медицинско, подаде жалба и ... нищо. Така че, за такива неща не е много разумно да очаквате, че съдът ще въздаде справедливост. Полицията може не винаги да реагира бързо, но в този тип ситуации е по-ефективна. И саморазправата е по-ефективна. За съжаление Sad
Е хубаво де, като не са наясно кой е виновен, кой въобще може да направи нещо? Или да се набие всеки от персонала и всяко хлапе от градината, с два нацелени заека - хем ще се напипа виновният, хем другите ще им "имат страха" на тез оперени родители! А-ма-ха!
Та как очаквате в такъв случай да се "въздаде справедливост"? Интересно ми е.

# 104
  • Насред хаоса
Е, тогава да оставим чуждите деца, оставени без контрол, да хвърлят пясък в очите, да пръскат, да обиждат, да дразнят, щипят, удрят, ритат, хапят и каквото още се сетите нашите деца, а ние само да се усмихваме и да успокояваме ....

Нищо подобно. Има разлика между това да направиш забележка и да скочиш да се биеш с дете. Аз никак не се чувствам виновна и ограничена да правя забележки на изтървани деца, родителите на които се правят, че не виждат какво става или подкрепят чудесиите на отрочето си, че дори да се разправям с родителите им. Преди време се бях вбесила на едно гаменче отсреща, задето малтретира малки котета. Подвикнах и казах на възхитените от простотиите му маминка и бабинка, че ако още веднъж видя подобно нещо, ще снимам и ще пратя снимката, където трябва. Това беше достатъчно.
И ако едно дете се държи нагло, бие се, тормози другите и прочие, то за това най-често са виновни възрастните, които стоят зад това дете - родители, баби и дядовци. Та ако на някое татенце с нежни нервички му стиска, да се изправи пред съответния родител, не срещу детето.

Общи условия

Активация на акаунт