Как ще реагирате, ако разярен баща набие детето Ви, защото дразни неговото?

• 29 442
  • 395
  •   1
Отговори
# 120
Случаят е от миналата година. Жената получи отговор от прокуратурата. Не са открили извършител и не са предприели нищо.
Ами виж, ако не може да се установи действително деец, какво да направят хората? Наказателната отговорност е лична. За да се търси такава, първо трябва да се установи виновният. А ти сама започна поста си именно с това - че не е ясно кой. Ако няма камери, как ще се установи? Лелки, учителка преди обед, учителка след обек, камара деца - от съответната и други групи...
С горното просто казвам, че често пъти хората очакват повече, отколкото е възможно.

# 121
Не допускам детето ми да дразни други. Но явно за много това не е вариант.
Някои се дразнят, че детето до тях яде сладолед, а те са обяснили на своето, че не може, защото ще настине.
Хората се дразнят от различни неща, дори абсолютно нелогични.

# 122
Някои се дразнят, че детето до тях яде сладолед, а те са обяснили на своето, че не може, защото ще настине.

Една баба се издразни на дъщеря ми, че плачеше в аптеката. Аз бях влязла да й купя нурофен, а тя наистина имаше причина да вие дори. После се подразни на мен, че й направих забележка да не закача детето ми.......... А аз бях културна, за разлика от нея докато съскаше зад гърба ми - тук не се реве.

# 123
  • Монреал
Billy the kid бил застрелял човек, защото не харсал цвета на обувките му.

# 124
Дете на 10 е е отговорно за постъпките си. Възрастен човек, без доказано психино заболяване е.
Това е достатъчно за мен да не оправдая поведението на "героичния" баща.

В крайна сметка, ако претендираме, че сме пораснали и сме що годе интелигентни е редно да реагираме адекватно. Не мога да си представя да не успея да озаптя 10 годишно, пък било то и невъзпитано.

# 125
Станали сте свидетели на престъпление, трябва да се действа като при такова, тоест 1) опитваме се да го предотвратим и 2) викаме полиция.

Zemonti, ти си идиот.

# 126
Станали сте свидетели на престъпление, трябва да се действа като при такова, тоест 1) опитваме се да го предотвратим и 2) викаме полиция.

Zemonti, ти си идиот.

ти  го каза,аз си го помислих само.

# 127

Zemonti, ти си идиот.

ти  го каза,аз си го помислих само.
Не само ти си го помисли. Не само.

# 128
  • Монреал

Zemonti, ти си идиот.
Ето че сме свидетели на емоционално поведение, осъждащо безпристрастно обяснение.

Законът е равносилен независимо дали упражняваш насилие върху чуждо, или свое дете. Никъде не се споменава, че можеш да пошляпваш своето дете, или съпруга.

Щом се е случвало да посегнеш на своето дете е лицемерно да твърдиш, че нямало оправдание някой да посегне на чуждо, ЗАЩИТАВАЙКИ СВОЕТО ДЕТЕ.

Мъжете и жените сме коренно различни като мотивация, логика, родителски инстинкт и реакция срещу агресия. За това е рядкост да видиш мъже да крещят и жени да се бият. По различен начин сме еволюирали.

Аз не оправдавам съответния баща. Просто го разбирам. И съм убеден, че историята е пресилена и подвеждащо поднесена.

# 129
  • София
Трябва да се види конкретната ситуация. По принцип децата на 10-12 си имат свои групички и не се заяждат с други деца. Това не са малки бебета, които се бият за кофичка. Нещо е станало, но какво, никой не знае. Другото дете на колко е било? Какво са си казали?

# 130
  • Варна
Авторката изобщо много малко неща изясни. Както и не даде яснота как са реагирали те двете с другата майка, които спомена, че са били единствените взели отношение. Не каза и как е приключила в крайна сметка ситуацията.

# 131

Авторката не е присъствала на цялото "дразнене" предава от трето лице, което може да интерпретира произволно.

Не съм присъствала да, предавам думите на тестостерона: "пръска го с вода и го дразни".

Всеки инстинктивно ще се намеси физически да спасява детето.

Не съм съгласна ! Много от хората инстинктивно спасяват себе си от разярената батка ,като стоят безучастно ,включително и мъжете ,които бяха много.

Освен това смятам, че темата е зададена общо, по принцип, като конкретната ситуация е само повод - какво ще направим, как ще реагираме, ако...

Точно така е зададена . Още в първия пост написах ,че не искам да давам подробности за боя ,защото беше потресаващ. За това и доста хора се съмняват ,че е истина . Аз го видях с очите си и продължавам да се питам как е възможно . Няма нищо преувеличено ,даже обратното . Ако някой вижда провокация в обективно представена ситуация-да е жив и здрав ,той и децата му ! Дано никога не стават свидетели или потърпевши от подобна агресия,защото тогава няма да я оправдават с тестостерони и някви други глупости.
Искате повече подробности? Има ли смисъл? Не сме разследващи органи .Ситуацията приключи с  полиция ,взеха детето ,за да го водят при родителите и поканиха  най -любезно господина да отиде в районното . Агресията естествено беше преминала в тихичко мънкане и мигане с мили очички към полицая ,който между другото каза ,че ако това е било неговото дете щял ...(тук всеки би могъл да си интерпретира какво ).
Главните проблеми ,които са  засегнати  в тази тема са това ,че децата не са защитени ,нямат сигурност,реакциите на възрастните,последиците от подобно поведение . Интересувам се какво мислят другите ,за това я пуснах.

# 132

Авторката не е присъствала на цялото "дразнене" предава от трето лице, което може да интерпретира произволно.

Не съм присъствала да, предавам думите на тестостерона: "пръска го с вода и го дразни".

Не съм съгласна ! Много от хората инстинктивно спасяват себе си от разярената батка ,като стоят безучастно ,включително и мъжете ,които бяха много.

Освен това смятам, че темата е зададена общо, по принцип, като конкретната ситуация е само повод - какво ще направим, как ще реагираме, ако...

Точно така е зададена . Още в първия пост написах ,че не искам да давам подробности за боя ,защото беше потресаващ. За това и доста хора се съмняват ,че е истина . Аз го видях с очите си и продължавам да се питам как е възможно . Няма нищо преувеличено ,даже обратното . Ако някой вижда провокация в обективно представена ситуация-да е жив и здрав ,той и децата му ! Дано никога не стават свидетели или потърпевши от подобна агресия,защото тогава няма да я оправдават с тестостерони и някви други глупости.
Искате повече подробности? Има ли смисъл? Не сме разследващи органи .Ситуацията приключи с  полиция ,взеха детето ,за да го водят при родителите и поканиха  най -любезно господина да отиде в районното . Агресията естествено беше преминала в тихичко мънкане и мигане с мили очички към полицая ,който между другото каза ,че ако това е било неговото дете щял ...(тук всеки би могъл да си интерпретира какво ).
Главните проблеми ,които са  засегнати  в тази тема са това ,че децата не са защитени ,нямат сигурност,реакциите на възрастните,последиците от подобно поведение . Интересувам се какво мислят другите ,за това я пуснах.

Клара, много са неясни твърденията ти. Въпросите ти са нелепи. При такава ситуация е ясно как да реагираш (приемам, че е имало побой).
1. Звъни се на полицията
2. Ако не е опасно за теб и близките ти се намесваш
3. Документираш

Мен лично не ме интересува какво е правило по-голямото дете, освен ако не е убиеало, измъчвало или насилвало по-малкото, което не ми се струва вероятно, предвид присъствието на родител и други възрастни.

# 133
  • Варна
Е, нещата поне са приключили по правилния начин, с органите на реда. Дано вземат адекватни мерки, че на онзи да му е обеца на ухото.

# 134
  • София
Скрит текст:

Клара, много са неясни твърденията ти. Въпросите ти са нелепи. При такава ситуация е ясно как да реагираш (приемам, че е имало побой).
1. Звъни се на полицията
2. Ако не е опасно за теб и близките ти се намесваш
3. Документираш

Мен лично не ме интересува какво е правило по-голямото дете, освен ако не е убиеало, измъчвало или насилвало по-малкото, което не ми се струва вероятно, предвид присъствието на родител и други възрастни.

Абсолютно съм съгласна с това.  Като се изключат тези три причини, няма извинение за поведението на въпросния неандерталец.

Общи условия

Активация на акаунт