Как ще реагирате, ако разярен баща набие детето Ви, защото дразни неговото?

• 29 438
  • 395
  •   1
Отговори
# 135
Най-лесно е да не мислиш.

# 136
  • София
Възможно е, ще се доверя на опита ти по въпроса.

# 137
Най-лесно е да не мислиш.

Очевидно е от постовете ти.

# 138
Опит да се попречи на насилието над детето и ако не става 112!
Съвсем друг въпрос е защо въпросното дете е било само в парка без надзор от страна на родител...

Ако стара въпрос за моето дете: не съществува вариант аз да не съм упражнила контрол над детето си, ако забележа неприемливо поведение от негова страна към другите деца, което да доведе до подобна ситуация. Но ако по някаква причина се стигне до физическо посегателство от страна на чужд човек над моето дете...не знам коя сила на света би спряла естествения ми майчински инстинкт да защитя детето си по всякакъв начин + обаждане до 112
Такава трябва да е и реакцията ми към всяко друго дете дори и чуждо, защото агресията над деца  за мен е криминална проява и трябва да бъде спряна !!!

+1

Пословична съм с обажданията си при нередности и бих се обадила на полицията.

# 139
Принципът е, че има ли бой, независимо дали жертвата е дете, или възрастен, сравнително рядко някой се меси. Откачалки бол. И понеже това е така, в съвременни условия родителите пускат децата си сами някъде все по-късно. Мое лично мнение, ако с детето имаше придружител, онзи нямаше да си позволи да се забрави чак толкова. Смотаняка му със смотаняк.

# 140
Ако имаше придружител, може би нямаше да се стигне до бой.  Придружителят щеше да си озапти детето. Но не е сигурно.

# 141
Щеше да се опита да го предпази. Основното, заради което децата са с придружител, е да да ги пазят.
Не непременно защото отсрещната страна е в правото си.

# 142
  • Монреал
Дано никога не стават свидетели или потърпевши от подобна агресия,защото тогава няма да я оправдават с тестостерони и някви други глупости.
Никой не го "оправдава". Обясняваме поведението му и дори написах, че вероятно сам вече съжалява за избухването си. Това за теб "оправдание" ли е?

Значи, когато сте в ПМС, или хормонален дисбаланс поради бременност имате право на всякакво налудничаво и нелогично поведение, а когато мъж скочи да защитава детето си, той е "идиот" и "неандерталец".

А това за арестуването му е ново 20, което сега си го измисли. Сервираш ни драма на час по лъжичка.

# 143
Ако имаше придружител, може би нямаше да се стигне до бой.  Придружителят щеше да си озапти детето. Но не е сигурно.

Ами не е необходимо да има придружители винаги, а и още няма информация по случилото се. От една страна се говори как не играят децата, а от друга, че не им се виси на врата до поне 20 години.

# 144
Щеше да се опита да го предпази. Основното, заради което децата са с придружител, е да да ги пазят.
Не непременно защото отсрещната страна е в правото си.

Все си мисля, че трябва да го предпази от неадекватно поведение.

# 145

Ами не е необходимо да има придружители винаги, а и още няма информация по случилото се. От една страна се говори как не играят децата, а от друга, че не им се виси на врата до поне 20 години.

Как няма да им се виси, като може някое да се държи кошмарно, ама пак е милото дете и нищо не може да му кажеш.

# 146
Принципът е, че има ли бой, независимо дали жертвата е дете, или възрастен, сравнително рядко някой се меси. Откачалки бол. И понеже това е така, в съвременни условия родителите пускат децата си сами някъде все по-късно. Мое лично мнение, ако с детето имаше придружител, онзи нямаше да си позволи да се забрави чак толкова. Смотаняка му със смотаняк.
Съгласна съм.
Иначе бих се опитала да поговоря с дразнителя първо и след това сигнализирала на полицията.

# 147
  • Монреал
Ти като възрастен колко чужди деца си наранил умишлено?
Веднъж, преди 20 години в България и не съжалявам.

Детето беше подло гаменче, арогантно и агресивно. Направих му забележка - изсмя ми се. Ошамарих го - кротна се. След малко се появи майка му и то се прави, че нищо не е станало. Явно и у дома ядеше пердах, та не смееше да се обажда.

Някои деца са ангелчета, други са трудни (но си струват усилието), трети са изродчета. Последните впоследствие порастват като безскрупулни бизнесмени, политици, мутри, паркират на местата за инвалиди, паркират на пряко за 2 места... Ако им направиш забележка само ще провокираш допълнителна агресия.

Гадорията чрез възпитание може само да се прикрие до някаква степен, но не и да се трансформира в доброта. Забележки не помагат изобщо. Само наказания.

# 148

Как няма да им се виси, като може някое да се държи кошмарно, ама пак е милото дете и нищо не може да му кажеш.

Все едно наистина в джлунга живеете. Нямам такива спомени, а там си гледах детето и по площадки съм изкарвала доста време.
Никога не се е стигало до подобни инциденти. Майките на 2-3 годишни приемат 8-10 годишните за гилями, особено ако им е първо дете.

# 149
Ама никой няма право да посяга на чуждото дете ! И какво като е било без надзор ? Ако поведението на някое дете ме притеснява ,то ще си дръпна моето настрана и няма да играят заедно . Според мен баш "надзираващия" татко е за бой ,щом е позволил чуждото да го ядоса до толкова . Другото което ми е странно е защо хората отстрани са допуснали да се шашкат и т.н вместо да се намесят адекватно ,не само да обсъждат

Общи условия

Активация на акаунт