Пацата при малките момченца!

• 15 406
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Моят беше много смешен с "мамо, напишках си тенисите" (тестисите Joy Joy). Добре е децата да знаят коя част от тялото как се нарича. Доказано е, че ако знаят кое какво е, и в семейството не се отнасят към разговорите за тези части от тялото по различен начин (отколкото например към тези за нос, очи, ръце), в случай на сексуално посегателство децата са по-склонни да споделят, вместо да пазят тайна от срам. Също са и по-добри свидетели при подобни инциденти - могат да опишат при разпит какво точно се е случило.
Или най-малкото могат да обяснят разбираемо когато ги заболи някъде. Тези с "дупетата" от пъп до анус по-късно са същите, които си вадят тампона като отидат до тоалетна, защото нали от там се пишка и не можело с тампон ooooh!

# 46
Значи, ако наричам пениса на детето си пишка, той ще остане с впечатлението, че това е нещо срамно, така ли?

# 47
да, а и ще си остане неграмотен  Mr. Green така и няма да разбере как и за какво се използва, ако не го нарича с анатомичното му име Joy

# 48
Lаdу Stаrdust, както и да го наричаш е добре да знае, че е пенис. Аз и към детето се обръщам с умалителни, но си знае името и знае, че не е мишка, а човек  Laughing Знае и че кълката е бедро, а джоланчето - прасец. "Пишка" поне има връзка с функцията му и се разбира за какво става дума. "Паца" е изглежда някакъв диалект на определен район, както и "сура" - лошо няма да се разбира със съгражданите, но не е излишно и да може да нарича нещата с истинските им имена. Кога е редно да разбере, че се казва "пенис" - през пубертета, ако случайно си отвори учебника по биология? На мен ми е трудно да си представя, че майка, която не смее да напише "пенис"  ще седне да разговаря с пораснало дете по интимни въпроси. Ясно е, че ще разберат кое е дупе и кое не е, евентуално преди да започнат полов живот, и ще дойдат да питат из форума "Лапах му пишката миналата година и ме боли дясното ухо, може ли да съм бременна?".

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 14:53 от Анонимен

# 49
Така изложена тезата ти звучи съвсем различно. Съгласна съм, децата трябва да ги научават тези неща от семейството. Но ми идват доста крайно изказванията, че ако още от бебе не започнеш да наричаш половите органи на детето с официалните им наименования, значи си малоумник, който не се грижи за сексуалното му ограмотяване.

# 50
Тезата ми тръгна след някои определения кое е "вулгарно". За мен нито "пенис", нито "пишка", нито "паца" е такова. Ако беше писала "чора", "дудичка" - пак щеше да получи подигравки. Смешно е заглавието в този вид. Вкъщи всеки си го нарича както му харесва, може и "хоботче" да е Mr. Green. Когато детето започна да учи частите на тялото, обясних кое е пенис и кое е тестис, запомни. Вкъщи и на лицето казвам "муцунка", но дребният знае, че се казва лице и има нос, чело, брада, бузи.

# 51
Аз отворих темата, за да се ограмотя - какво аджеба е "паца".

И аз така Joy

# 52
Пиша за авторката. Аз отдавна незадавам въпроси и не търся мнения във форумите,точно поради тази причина,че винаги има кой да се заяде.Има хора който неподминават темата по която не им се пише или смятат за глупава,а напротив отнемат доста от времето си за да те направят смешна или да те засегнат.Мой съвет, няма как да нямаш познати с деца или приятелки,по добър съвет ще получиш от тях.Не се залъгвай с тези форуми.Малко са хората които ще отговорят искрено.

# 53
Много хора отговориха, че е нормално. Не е нормално във форума да пишеш пацата.

# 54
  • Австрия
Пиша за авторката. Аз отдавна незадавам въпроси и не търся мнения във форумите,точно поради тази причина,че винаги има кой да се заяде.Има хора който неподминават темата по която не им се пише или смятат за глупава,а напротив отнемат доста от времето си за да те направят смешна или да те засегнат.Мой съвет, няма как да нямаш познати с деца или приятелки,по добър съвет ще получиш от тях.Не се залъгвай с тези форуми.Малко са хората които ще отговорят искрено.

Явно има и за какво 'да се заяде'  Wink Авторката ако държи да получи оптимално компетентен съвет - да отиде и да попита специалист/и: детски лекар, детски психолог. Само да внимава как ще зададе въпроса си  Mr. Green

# 55
 Silviq___  благодаря права си Simple Smile за съжаление разбрах че повечето тук няма какво да кажат освен да се заядът! Мили дами както виждате ви изслушах всички и с никой не се заядох(аз съм на принципа ако можеш помогни ако не си замълчи) и все пак ви благодаря на всички за къде компетентните къде не отговори Simple Smile На тези от вас където държат много на "точния" термин ще кажа че не от един педиатър съм чувала въпросната думичка Simple Smile а тези който мислят че тук не е място за задаване на въпроси(според мен е място където хората да могат да получат някакъв съвет и подкрепа от хора който се намират в подобно положение) тогава какво правят тук!

# 56
  • Варна
И кой е казал, че тук не е място за задаване на въпроси? Освен Silviq___, с която ти се съгласяваш newsm78

# 57
............. Не е нормално във форума да пишеш пацата.
Напълно си е нормално.
С тия снобски и лицемерни мнения сте смешни, честно.

# 58
Явно моите деца ще останат сексуално неграмотни щом още не знаят за вагината на 2,5

# 59
Брех, чак пък от не един педиатър да сте чували думата „паца”.

Като цяло имаше резон в забележката, че когато се пише в обществен форум е по-удачно да се използват книжовни думи и изрази. Сега, всеки има право да се съобразява с това или не, но да се правят обобщения, че тук не се дават адекватни съвети е неуместно и не отговаря на истината.

Общи условия

Активация на акаунт