Машинка против насекоми?

• 1 037
  • 6
  •   1
Отговори
 Здравейте, отскоро имаме проблем с мравките вкъщи- летящи мравки. Също и преди няколко дена видяхме 1 брой хлебарка  Tired Друга така и не се появи, но изпитвам ужас, че щом има един екземпляр- идват още. Ако някой има впечатления от пободен вид машинка  https://www.emag.bg/elektronen-ured-za-zashtita-ot-nasekomi-i-gr … 801/pd/D1MT3MBBM/  , нека сподели каква е, помага ли и срещу какво.

# 1
   Казват, че нямат никакъв ефект тези машинки с ултразвук. Моят баща има един братовчед и той имаше подобна машинка и се оплака, че няма никакъв ефект тази машинка.

# 2
 Не съм сигурна и аз в ползата им, но търся варианти без отрови. newsm78

# 3
   За мене единственият вариант да се отървем от комари и насекоми, са машинките, които имат течни пълнители и се включват на ток. Знам, че те са наистина ефективни. Имах познати, които децата им бяха алергични към насекоми и в целия апартамент имаха такива машинки за предпазване от насекоми. Казваха, че наистина действаха. Но не се интересувах какви бяха точно тези техни машинки за предпазване от насекоми. Съжалявам, че не ги попитах тогава. Sad Изпитвам ужас от насекоми.

# 4
 А те дали действат против мравки и евентуално хлебарки?

# 5
   Казваха ми, че действаха против всички насекоми.

В интерес на истината търся такава машинка с течни пълнители, но попадам само на машинки против комари.

# 6
Живях в една квартира, уж нова кооперация, изолация, тинтири-минтири. Цялото строене на сградата беше претупано джаста-праста. Впоследствие срещнах един от строителите, отговаряли за обекта, който ме светна, че собственичката платила на някакви цигани да дострояват, а резултатът беше очевиден. Още на първия ден хлебарки. Проучих въпроса с препатили хора - със силикон или цимент (със силикон е по-лесно) се минава целия апартамент и де що се види дупка, се запълва. Много голяма занимавка е, но е много ефикасно. Всякакви фуги, первази, около врати на тераси, наистина не обръщаме внимание, но ако се загледате, ги има навсякъде. Там излизаха и от канала на банята, така че когато не се къпем, държахме една малка купичка върху сифона на канала. По някое време се появиха и мравки, та запуших още сума ти дупки и спряха да влизат. Отделно пръскам с Райд по всички ъгли и первази и даже да намеря някога нещо, то е мъртво.
Сега живея на ново място, много по-чисто и качествено, но напоследък влизат едни мънички буби с дълги антенки, приличат ми на мини хлебарки, но не знам какви са. Та сега ги дебна да видя откъде идват да ги запуша и тях. Имам машинка за тока на Райд - на тези определено не им действа, но май срещу комари помага.

Общи условия

Активация на акаунт